calt Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 czesc wczoraj chcialem sprawdzic poziom oleju i przy wyciaganiu bagnetu ulamala mi sie rurka w ktorej jest on zamontowany tzn ta dluga pomaranczowa plastikowa rurka. Czy ktos zwas posiada moze numer tego elementu lub orientuje sie gdzie cos takiego kupic. I czy takze bede musial rozebrac pol silnika aby to wymienic. Autem nie moge jezdzic ze wzgledu na to ze wywala mi olej poprzez ta ulamana rurke !!
wojtekce Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 ta rurka kosztuje 7zł i chwila roboty żeby ją wymienić
udy Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 ja w sklepie z częsciami jakimś zwykłym kupowałem chyba za 5 złotych, a wymiana polega na tym że wyciągasz starą rurkę, i wkładasz nową przynajmniej w 1.8 turbo
wojak1980 Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Witam, Spotkało mnie podobne nieszczęście jak kolegę, różnica w tym, że dotyczy B5 AJM 2000r. a rurka ułamała się w dolnej części bliżej korpusu silnika, rurkę zlokalizowałem w ETce (038103663), czy ktoś miał może do czynienia z wymianą w takim silniku? Z góry dzięki za wskazówki, co do wymiany. pozdr
halas Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 czesc wczoraj chcialem sprawdzic poziom oleju i przy wyciaganiu bagnetu ulamala mi sie rurka w ktorej jest on zamontowany tzn ta dluga pomaranczowa plastikowa rurka. Czy ktos zwas posiada moze numer tego elementu lub orientuje sie gdzie cos takiego kupic. I czy takze bede musial rozebrac pol silnika aby to wymienic. Autem nie moge jezdzic ze wzgledu na to ze wywala mi olej poprzez ta ulamana rurke !! Można kupić w salonie audi ja płaciłem 10 zł wystarczy powiedzieć że chcę się kupić rurkę do bagnetu i bedą wiedzieli o co chodzi.
miro_x Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 witam. U mnie trochę podobnie tyle że w AVF wypada cała rura tj nie trzyma się dołu. W etce znalazłem że składa się z dwóch części a u mnie jest jedna cała rura. W sklepie gajosa po numerze wyszło mi że prawie 100 zł kosztuje. Jak to u kolegów w AVF wygląda ? Może ma ktoś jakieś zdjęcie. Cały czas spada i od dołu sra mi trochę olejem.
Czaja Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 tak dokladnie taka tuleja to koszt 7zł i chwilka czasu na montarz.
rafik1974 Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 witam kolegów. ostatnio kupowałem do 1,8 T w serwisie SKODY i kosztowała mnie 5 zeta.
miro_x Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 dalej sie nie dowiedziałem jak to w oryginale w avf jest. Pomoże ktoś. teraz mam tylko jedną rurę i nie wiem czy coś zgubiłem czy tak jest i tylko się wytarło.
ROBERT Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Profesjonalna nazwa tego elementu to " Rurka-lejek miarki oleju" Ja też niedawno kupowałem i najpierw kupiłem w IC za ~25 PLN i po przyłożeniu do starej połamanej były kilku milimetrowe różnice. Pojechałem do ASO i kupiłem ORI za ~17 PLN. Czasami ORI jest tańsze niż jakieś podróby z "TOPRANA"
kred Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 są różne rurki do różnych silników. ja za swoją płacilem w serwisie 47 zł. z praktyki wiem ze lepiej sie opłaca kupno oryginalnej
ROBERT Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 są różne rurki do różnych silników. ja za swoją płacilem w serwisie 47 zł. z praktyki wiem ze lepiej sie opłaca kupno oryginalnej Dokładnie. W tym elemencie bardzo ważny jest każdy milimetr różnicy. Chyba każdy chce sprawdzać poziomu oleju jak najdokładniej.
udy Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 tak dlatego ja wyjąłem starą rurkę oraz bagnet i przed kupnem porównałem długości
ROBERT Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 tak dlatego ja wyjąłem starą rurkę oraz bagnet i przed kupnem porównałem długości Trzeba było kupić ORI - na pewno za tą samą kasę albo taniej
kred Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 na ułamanej rurce masz nr spisz go i po problemie - kup taką samą
udy Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 w serwisie było drożej z tego co pamiętam, tak czy siak mam to samo co orginał za 5 zł,
Przemo1979 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 witam Też miałem ułamaną, mechanik sprawę załatwił bez słowa, koszt rurki chyba 20zł a wymiana łatwa. Tak łatwo poszło że nawet nie wiem dokładnie ile co kosztowało i ile trwało. Wniosek taki że było łatwo, szybko i tanio. Nie ma co się takim czymś zamartwiać. Pozdrawiam
przem88 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 dzisiaj tez mi sie to stalo i zaje...ło troche silnika olejem az na masce spod spodu... montaz łatwy wystarczu ja wlożyc na miejsce starej , wkładasz i tyle i poiwnna siedziec:)
koziol1172 Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Topran 1.8zl a swag 2.8 zl w autolandzie
largovinch Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Mam ten sam problem w B5. Podejdzie z B6?
Rekomendowane odpowiedzi