ewcia1233 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Czesc:)i znowu zwracam sie do Was z prosba o pomoc w rozwiazaniu problemu:( Wczoraj mialam dosc nie mila sytuacje z samochodem.Gdy wsiadlam do niego normalnie odpalil,wszytsko bylo ok.Do momentu gdy przestaly dzialac mi kierunkowskazy(zueplnie nie dzialaja) swiatla(dzialaja tylko pozycyjne) do tego wogole nie dziala klimatyzacja.Zatrzymalam sie na stcji,zeby sprawdzic zy faktycznie nie dzialaja swiatla i kierunki i tylko uzyskalam potwierdzenie ze klapa nie dziala:(Chcialam jechac do mechanika dowiedziec sie co sie stalo(myslalam ze moze poszedl jakis bezpiecznik)samochod normalnie odpalil,ale po chwili poczulam dziwny zapach(cos chyba spalilo sie pod maska.Zatrzymalam sie ponownie,faktycznie pod maska cos sie spalilo,bo wydobywal sie stamtad dziwny zapach.Chcialam pojechac dalej ale wtedy samochod juz wogole nie ruszyl.Gdy przekrecalam kluczyk wogole nie reagowal,zapalaly sie tylko kontrolki i nic sie nie dzialo.Nie pilowal,nic cisza:(Dodam jeszcze ze gdy samochod stoi i jest przekrecony kluczyk kierunki i swiatla dzialaja,a gdy wczoraj na pych jakos pojechal nic nie dzialalo(tzn kiernki, swiatla i klima). :frown: :frown: :frown: Moze wiecie czy to jest spowodowane?Z góry bardzo ziekuje za wszytskie odpowiedzi,i pozdrawiam serdecznie
cayenne Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 gdy wczoraj na pych jakos pojechal nic nie dzialalo Jeny nie rób tego więcej Najlepiej podjedź do mechanika,ale nie "jakiegoś",tylko najlepiej takiego,co się zna na elektryce.Sholuj się,byleby nie na pych. Pozdrawiam
ewcia1233 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Opublikowano 7 Maja 2007 "na pych" bylo przy pomocy mechanika, i tylko i wylacznie raz( bo tylko raz mozna).Samochod jest u poleconego elektryka,ale chcialabym wiedziec czy Wy wiecie moze cos na ten temat
Gość Murzyn Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 ewcia1233, przyczyna moze zarówno byc banalna (np. przepalony/przegryziony 1 kabelek) jak i bardziej powazna - wymiana polowy instalacji elektrycznej. Napewno odlacz aku i nie staraj sie na sile uruchomic autka. Zawolaj jakiegos dobrego elektryka i niech chociaz wstepnie ogarnie organoleptycznie autko. (mozesz odezwac sie do kogos z klubu, kto ma o tym pojecie, mysle ze kolega Pre ( http://www.a4-klub.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=439) cos pomoze) Przez taka niby niewielka awarie musialem uzywac gasnicy w mojej ex niuni i cala instalacja elektryczna poszla sie ...... ,nie wspomne juz o kosztach wymiany calosci) Ten zapach to zapach spaonego plastiku? Masz instalacje gazowa?
ewcia1233 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Opublikowano 7 Maja 2007 jejku,nawet mnie nie strasz;( Mam nadzieje ze niebedzie tak zle.A co do zapachu to tak jakby troszke przypalil sie jakis plastik.Tak,mam gaz.Dzis juz samochodzik odstawilam do mechanika,i jestem jak bez reki:(Teraz tylko czekam, jak zadzwoni,ale mialam nadzieje ze moze ktos z was bedzie wiedzial co to moze byc.
wojtek26 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 straszne rzeczy Ci sie przydarzyły :confused: miejmy nadzieje że to jakis drobiazg
Bart50 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Współczuję ci ogromnie! Ale ja nie mogę czytać takich postów...
Gość Murzyn Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 A co do zapachu to tak jakby troszke przypalil sie jakis plastik czyli cos w instalacji Tak,mam gaz stawiam wlasnie na to. pewnie zaraz bedzie maly lincz od zwolennikow LPG, ale u mnie wlasnie durna instalacja byla przyczyna zwarcia+zapalenia sie autka. Znam tez kilka przypadkow, pewnie zdarza sie to raz na milion, gdzie autka doszczetnie splonely i przyczyna wlasnie bylo LPG (ta najstarsza generacja o ile pamietam)
pre_pl Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 no fakt, najwyraźniej coś z elektryką, bo tylko to przestało działać. Mam nadzieję, że nie będzie to kosztowne... :confused:
audia4s4 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 cos z elektryka sprawdz u jakiegos mechanika
ewcia1233 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Opublikowano 9 Maja 2007 kostka w stacyjce i rozrusznik ;( 550 zl
pre_pl Opublikowano 9 Maja 2007 Opublikowano 9 Maja 2007 kostka w stacyjce i rozrusznik ;( 550 zl zdiagnozował dlaczego tak się stało ?
Rekomendowane odpowiedzi