michalem18 Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Mam teraz audi B5 2.8 quattro i wymieniałem w nim sprzęgło wraz z dwumasem tylko ze to były uzywane czesci prawdopodobnie od silniczka 2.6. Problem polega na tym ze przy sprzegle jest właśnie jakis czujnik (pewnie czujnik wału) i moja audina nie chce mi odpalić... czy ktoś wie jak można (i czy wogóle można) oszukać taki czujnik bez ponownej wymiany dwumasu ?
Bulik Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 bez zrzucenia i założenia takiego kola jak powinieneś nie pojeżdzisz ;(
radi Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Podlacz pod VAG powinien wykazac blad czujnika walu,a wtedy sie upewnisz,bo chyba 2.6 i 2.8 to sa te same konstrukcyjnie siliki wiec powinno pasowac
michalem18 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 juto jade na Vaga wiec dam znać co i jak ale na razie dzięki ...[br]Dopisany: 01 Październik 2009, 23:21_________________________________________________Byłem na Vagu...czujnik połozenia wału. rozmawiałem ze znajomym i powiedzial mi ze mozna ten czujnik obejść w jakiś sposób poniewaz ząbki dwumasu przeszkadzają w odczycie przez czujnik polozenia wału. Czy ktoś wie na czym polegało by to "obejscie" ?
adams78 Opublikowano 6 Października 2009 Opublikowano 6 Października 2009 powiedzial mi ze mozna ten czujnik obejść w jakiś sposób Dlaczego nie zdradził jak? Poszukaj speca od elektroniki.
Musashi Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 a niby jak chcesz obejsc czujnik polozenia wału?
Rekomendowane odpowiedzi