adamshimself Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 dobra, ostatnie pytanie (mam nadzieję) w tym temacie : czy uszkodzony zawór dv powoduje również dławienie się silnika przy próbie przyspieszenia mniej więcej w zakresie obrotowym, kiedy załącza się turbina?
Buba Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 witam takie pytanko jak puszczam pedał gazu na 1 lub 2, zaczyna mi szarpać dlaczego??? NP na liczniku mam 30km/h i puszcza pedał gazu mi zaczyna szarpać musze delikatnie odpuszczać i tzymac pod koncu????? na wyzszych biegach jest ok kolego to jest temat o zupelnie innym silniku
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 dobra, ostatnie pytanie (mam nadzieję) w tym temacie : czy uszkodzony zawór dv powoduje również dławienie się silnika przy próbie przyspieszenia mniej więcej w zakresie obrotowym, kiedy załącza się turbina? to jest mozliwe najprosciej wymontowac DV-ke i sprawdzic jej szczelnośc mozna tez przejechac sie bez DV-ki, trzeba zaślepic wszystkie trzy otwory i sie przejechac, uwazac nalezy aby przy tym zabiegu nie uszkodzic tuirbiny nie wolno rozkręcac zbyt mocno silnika
wesz82 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Pany odgrzeje kotleta:wink: Pacjent to AVG,przy puszczaniu gazu czuć jakby luz z przodu. Dokładnie takie same objawy jak przy padniętym DV Poduszki nowe wszystkie corteco,sprzęgło nówka,dwumasa zdrowa.Wahacze górne miały luzy ale już siedzą nówki,dół jest ok. Słyszę też stuki jak zmieniam szybciej bieg 1-2. Przeguby wewnętrzne-ich jedynie nie sprawdziłem ale czuć luz jak złapie za przegub i przekręcam go przód i tył(tak jak jest jego praca) Nie mam pojęcia co może być przyczyna???
maly_sz Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 mój szarpie jak cholera…. mówią że to przepustnica, najgorsze to że podczas przepinania biegu na kolejny pod odcinką dostaje okrutnego muła, szarpnięcie i dopiero zaczyna jechać dalej…
rafal9119 Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 DV jest tylko w silnikach z Turbo????
imbusek Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 no wlasnie dobre pytanie bo mam podobne objawy a nie wydaje mi sie abym mial takie cos...
rafal9119 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 chyba nikt na to nam nie odpowie
maly_sz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 dv jest tylko w doładowanych, a szarpanie to przepustnica na linkę, jak ktoś ma nowszą elektroniczną to nie ma z tym problemu
Rekomendowane odpowiedzi