Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika gumowo-olejowe z elektrozaworem do Audi A4 B6/B7 1.9/2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, kamil-vag napisał:

Panowie takie rzeczy na PW - nie zaśmiecaj wątku.

dokładnie!!

ktoś chętny to zapraszam na PRIV

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie taki bład moze powodowac przerwanie jakiegos kabelka i wykasuje blad czy tylko oznacza jedno ze poduszka juz do wymiany?

17994 -  Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Plus
            P1586 - 35-10 -   - - Intermittent

plamka na pierwszym zdjeciu na poduszce to plyn chlodniczy, ale pod poduszka  widac jakis stary rozowy nalot moze to wylany zel z poduszki, prosze o ocene bo nie wiem czy w ciemno kupowac poduszke

Zdjęcie-0538.jpgZdjęcie-0530.jpgZdjęcie-0529.jpgZdjęcie-0528.jpg

Zdjęcie-0551.jpg

Edytowane przez kubabkb

Opublikowano
Panowie taki bład moze powodowac przerwanie jakiegos kabelka i wykasuje blad czy tylko oznacza jedno ze poduszka juz do wymiany?
17994 -  Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Plus
            P1586 - 35-10 -   - - Intermittent
plamka na pierwszym zdjeciu na poduszce to plyn chlodniczy, ale pod poduszka  widac jakis stary rozowy nalot moze to wylany zel z poduszki, prosze o ocene bo nie wiem czy w ciemno kupowac poduszke
5a64ee6f493dc_Zdjcie-0538.thumb.jpg.a2af79a3a2a92425124818013292839a.jpg5a64ee69ef26f_Zdjcie-0530.thumb.jpg.b96b3bb9150bd64443418c9641b2fb6e.jpg5a64ee64d96ee_Zdjcie-0529.thumb.jpg.2b5a58b255fed1f62e5bacc8f4473ea1.jpg5a64ee5eb20b0_Zdjcie-0528.thumb.jpg.a7eab9da885065fb72d3d48d6eaca92c.jpg
5a64ef2683d8e_Zdjcie-0551.thumb.jpg.5458a3fa95c6ec769260af7a71002f70.jpg
Jak masz różowy nalot to raczej poduszka do wymiany. Błąd dotyczy tej malej cewki na poduszce w której maly gumowy zaworek reguluje jej pracę na podstawie obrotów silnika. Prawdopodobnie sie zatarł i błędu już nie skasujesz , będzie wracał.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, z doświadczenia wam powiem ze w awx avf sprawdzają się chociażby poduszki z ajm atj które mam włożone u siebie. Bez zaworka one są - w niczym naprawdę to nie przeszkadza

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, z doświadczenia wam powiem ze w awx avf sprawdzają się chociażby poduszki z ajm atj

A cenowo jak wychodzą?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, bercik2 napisał:

A cenowo jak wychodzą?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Nie wiem, mnie nie wyszły nic. Takie miałem w piwnicy ;d

Opublikowano

poduszki kupione, poradnik przeczytany, jutro wymiana!

Opublikowano
W dniu 12.03.2017 o 22:53, Tajfun211 napisał:

Już jestem po wymianie, nie powiem że jestem zawiedziony ale jeśli mam być szczery spodziewałem się większej różnicy, drgania jak by trochę zmalały ale dalej występują (być może jestem przewrażliwiony i delikatne drgania w PD-kach to norma i trzeba do nich przywyknąć...)

Jeśli chodzi o wycieki czerwonego oleju to nie zauważyłem takiej barwy, ta z elektrozaworem była sucha natomiast prawa była cała w oleju ale najprawdopodobniej silnikowym (z turbiny) gdyż była mokra od samej góry włącznie z tą osłoną, ale do rzeczy obiecałem zważyć stare poduchy tak więc poniżej wyniki (trochę zaskakujące szczególnie waga lewej poduchy tej z zaworkiem).

Poduszka lewa z elektrozaworem waży 917g (czyli 15g więcej niż nowa którą wsadziłem ...?!)

IMG_4086.jpgimage hosting site

IMG_4087.jpgimage upload no limit

Waga prawej to 706 (11g mniej niż nowa)

IMG_4089.jpgimages upload

Witam

Przymierzam się do wymiany zwieszenia silnika min. poduszek w silniku 1,9TDI BRB w A4 B7. Kupiłem dzisiaj dwie używane orginalne poduszki AVON w b.dobrym stanie, wizualnie i organoleptycznie wyglądaja bardzo dobrze brak wycieków brak peknieć i zmeczenia gumy, brak jakigokolwiek przelewani się w poduszcze, nawet nic nie zachlupie. Sprzedajacy deklarował że są z auta z rozbitka z małym przebiegiem w sumie na takie wyglądają. Kolejno sprawdziłem je wagowo a wiec waga niemalże pokrywa się z postem Tajfuna211, poduszki są z starymi indksami i ważą:

Prawa bez czujnika 8E0 199 382K - waga bez osłonki 717g (dokładnie tyle samo co nowa z indeksem AG, która zakupił Tajfun211) tutaj nie mam pojecia co do daty produkcji

Lewa z czujnikiem 8E0 199 379AB - waga 916g (dokałdnie tyle co stara od Tajfuna211 wydarta z auta), na tej poduszce na elmencie czujnika jest widoczna data produkcji 03.2007.

Waga = orginałom i brak chlupania mogą świadczyć o ich bardzo dobej kondycji - sprawdzmy to a dam znac jak sie sprawują jak je założe i porównam wagi starych.

Problemem jest u mnie lewa z czujnikiem która cieknie dokładnie od 100tys ekksploatacji auta. W chiwli jak kupiłem auto to widac było wyciek mały bo mały ale był od początku. Po 100k km nadal wycieka powoli i z upłyem czasu przybyło drgań na pewno nie tylko od tych poduszek, także nie spodziewam się jakiejś mega zmiany dlatego zdecydowałem się na orginalne użyki za 1/4 ceny nówek. Polowałem długo na nie zobaczymy co z tego wyjdzie.

Za chiny nie mogę dojśc jaka jest poduszka skrzyni biegów w manulanej skrzyny 5 biegowej w silniki 1,9 BRB? Mógłby ktoś poradzić? Audi A4B7 rok 2006. Jaki jets numer rozumiem ze ta poduszka jest tylko 1szt czy 2szt? 

Dzieki za podpowiedzi.

Edytowane przez dude5

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.01.2018 o 08:10, misiek95 napisał:

Panowie, z doświadczenia wam powiem ze w awx avf sprawdzają się chociażby poduszki z ajm atj które mam włożone u siebie. Bez zaworka one są - w niczym naprawdę to nie przeszkadza

wg. ETKI w AJM występowały poduszki gumowo olejowe bez czujnika:

Lewa: 8D0199379AE -> 8D0199379AR 

Prawa: 8D0199382AE -> 8D0199382AR

Pytanie jak cenowo wychodzą po zniżkach itp

ok. 120 zł można zaoszczędzić stosując te poduszki pytanie czy jest sens przy takich kwotach i ryzyko że będą kiepsko działać.

Za chiny nie mogę dojśc jaka jest poduszka skrzyni biegów w manulanej skrzyny 5 biegowej w silniki 1,9 BRB? Mógłby ktoś poradzić? Audi A4B7 rok 2006. Jaki jets numer rozumiem ze ta poduszka jest tylko 1szt czy 2szt? 

http://pl.realoem.me/Audi/RDW/A4Q/2006/454/R/3/399/399020

Edytowane przez mariuszbyd

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dude5, i jakie są efekty po wymianie poduszek ? 

I jeśli można zapytać czy lewa poduszka z czujnikiem powinna cykać ? Właśnie wymienilem poduszkę i przy podaniu gazu słychać jak cyka ten zaworek na poduszce,

Opublikowano
30 minut temu, Dawcio1211 napisał:

I jeśli można zapytać czy lewa poduszka z czujnikiem powinna cykać ? Właśnie wymienilem poduszkę i przy podaniu gazu słychać jak cyka ten zaworek na poduszce,

Wysterowanie tego zaworka jest właśnie zależne od obrotów silnika... cykanie to zadziałanie cewki. 

Opublikowano

Tylko wcześniej też miałem poduszkę z czujnikiem i nie było słychać żadnego cykania, co prawda wylał się z niej olej ale nawet jak jeszcze był to cykania nie było, na dodatek po wymianie nie zauważyłem żadnej poprawy ;/ jutro zmienię na jeszcze jedną bo akurat mam dostęp i zobaczymy czy będzie jakiś efekt. 

kamil-vag,  wiesz może jak dokładnie powinna być usytuowana lewa poduszka silnika w AWX ? Chodzi o położenie tej tulejki ustalajacej, bo wydaje mi się że są dwa ustawienia, tak że ten czujnik jest w stronę przodu auta lub w stronę tyłu 

Opublikowano
41 minut temu, Dawcio1211 napisał:

ak że ten czujnik jest w stronę przodu auta lub w stronę tyłu 

do tyłu jest oryginalnie ale jak bedzie do przodu to nie będzie różnicy

Opublikowano

Ok Dzięki za odp :)

A jak jest z tym przelewającym się olejem w poduszce powinno być to słychać czy nie ? bo równie dobrze jeśli nic nie słychać to poduszka może być wylana 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ok Dzięki za odp [emoji4]
A jak jest z tym przelewającym się olejem w poduszce powinno być to słychać czy nie ? bo równie dobrze jeśli nic nie słychać to poduszka może być wylana 
Też jestem ciekaw jak to jest z tym chlupaniem. Mam używki w obydwu słychać chlupanie. To dobre czy złom bo już się pogubiłem.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam
Przymierzam się do wymiany zwieszenia silnika min. poduszek w silniku 1,9TDI BRB w A4 B7. Kupiłem dzisiaj dwie używane orginalne poduszki AVON w b.dobrym stanie, wizualnie i organoleptycznie wyglądaja bardzo dobrze brak wycieków brak peknieć i zmeczenia gumy, brak jakigokolwiek przelewani się w poduszcze, nawet nic nie zachlupie. Sprzedajacy deklarował że są z auta z rozbitka z małym przebiegiem w sumie na takie wyglądają. Kolejno sprawdziłem je wagowo a wiec waga niemalże pokrywa się z postem Tajfuna211, poduszki są z starymi indksami i ważą:
Prawa bez czujnika 8E0 199 382K - waga bez osłonki 717g (dokładnie tyle samo co nowa z indeksem AG, która zakupił Tajfun211) tutaj nie mam pojecia co do daty produkcji
Lewa z czujnikiem 8E0 199 379AB - waga 916g (dokałdnie tyle co stara od Tajfuna211 wydarta z auta), na tej poduszce na elmencie czujnika jest widoczna data produkcji 03.2007.
Waga = orginałom i brak chlupania mogą świadczyć o ich bardzo dobej kondycji - sprawdzmy to a dam znac jak sie sprawują jak je założe i porównam wagi starych.
Problemem jest u mnie lewa z czujnikiem która cieknie dokładnie od 100tys ekksploatacji auta. W chiwli jak kupiłem auto to widac było wyciek mały bo mały ale był od początku. Po 100k km nadal wycieka powoli i z upłyem czasu przybyło drgań na pewno nie tylko od tych poduszek, także nie spodziewam się jakiejś mega zmiany dlatego zdecydowałem się na orginalne użyki za 1/4 ceny nówek. Polowałem długo na nie zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzieki za podpowiedzi.
Daj znać po wymianie

Opublikowano

seger75, 

Z moich ostatnich doświadczeń wynika że jeśli chlupocze to poduszka już kończy swój żywot, miałem 3 poduszki używane z czego 2 chlupotały, po założeniu nie było żadnej poprawy, w końcu się zdenerwowałem i zamówiłem nową z ASO, silnik na nowej dużo mniej drży :D Ogólnie polecam sprawdzać poduszkę na wagę, używane miały około 750- 830g a nowa 900g 

Opublikowano
Daj znać po wymianie

Jeżeli chlupią tak jak moje to raczej do wymiany :)

Tapatalknięte z Tapatalka

Opublikowano

Co mogło to spowodować. Druga też peknieta od spodu 6d8554eb1b0897b909ef53cf3026796a.jpg

Opublikowano

Zuzycie samych poduch, do tego odboj na pasie przednim i poducha skrzyni, z czasem zaczyna podrywać silnik na tyle,że pękają boczne poduchy...