Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Sam profilaktycznie wlewam preparat STP co 4000 do 6000 km. Jak narazie pompa VP44 i wtryski pracują poprawnie a mam nalatane już dużo km.

co do produktów innych producentów nie mam doświadczenia ale na pewno LM czy STP czy .... nie zaszkodzi a nie jest to az tak duży koszt.

ja polecam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kupil;em auto w lipcu 2009 moje wtryski wygladaly tak

b8d83c06c230f3f7med.jpg

Wiec zaczołem wlewac Stp co 3-4 tankowania, raz tez wlalem preparat firmy Forte.

Wczoraj logowalem auto

8d41c142c09dd742med.jpg

Wtryski leja prawie idealnie :tongue4:

Wiec polecam STP tylko nie raz, tylko co jakis czas.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czesc,

czy do silnikow z PD tez polecacie STP? czy moze lepiej cos z LM? (a jesli LM to ktory konkretnie?)

Opublikowano

czesc,

czy do silnikow z PD tez polecacie STP? czy moze lepiej cos z LM? (a jesli LM to ktory konkretnie?)

To jest temat o silniku z PD. Po co przepłacać za LM skoro STP wystarczy w zupełności...

Opublikowano

Również polecam STP nie robiłem logów ale mniej telepie silnik na jałowym to czuć na pewno :good:

Opublikowano

To jest temat o silniku z PD. Po co przepłacać za LM skoro STP wystarczy w zupełności...

racja, sorry. Zanim sie przekopalem przez te 17 stron to zapomnialem jak wygladal topic :kwasny:

anyway, thx za hint'a :decayed:

Opublikowano

A co myślicie o tym preparacie jako alternatywę dla STP :mysli:

http://www.liquimoly-sklep.pl/product-pol-2097-Dodatek-do-diesla-Speed-Diesel-Zusatz-Liqui-Moly-5160-Opakowanie-1L-.html

do ciągłego stosowania :naughty:

używałem tego przez jakiś czas... za bardzo żadnej różnicy po tym nie widziałem....

Opublikowano

Koledzy moje Autko ma przejechane już o koło 142000 tyś km,nie dawno sprowadziłem go z Niemiec było serwisowane itp.

Nie długo mam zamiar wymienić filtr paliwa,i przed wymianą chciał bym zastosować preparat STP,i do was koledzy kieruję poradę,czy ten środek mogę użyć w moim autku?bo jak miałem Passata 1,9 TDI to kilka razy zastosowałem ten środek i było OK ale w tym silniku mam pompo-wtryskiwacze i nie chciał bym tam czegoś uszkodzić.Czy waszym zdaniem mogę zastosować STP? czy lepiej nie ryzykować?

Bo przypomnę że jak zastosowałem ten środek w VW Passat 1,9 TDI to była poprawa,no i nawet moc silnika powróciła,ale mój Passat miał na chulane dużo kilometrów,ale do tego chciał bym tylko użyć STP dlatego że by przeczyściło układ paliwowy,czy zalać STP?? :evil:

Opublikowano

Ja tez mam pompki i lalem STP a teraz mam darmowy :naughty: dodatek firmy FORTE wiec uzywam jego i jest dobrze :good: a mam duzo wiecej niz TY - 225k i korekcje nie przekraczaja 0.3

Opublikowano

no to też zastosuje :>

i będzie git :kox:[br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 20:37_________________________________________________Kolego a ile kosztuje i gdzie mogę kupić taki dodatek firmy FORTE ??

słyszałem że podobno jest lepszy i skuteczniejszy od STP[br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 20:58_________________________________________________może na allegro ?

Opublikowano

Czy forte jest lepsze od stp to tego nie wiem bo nie testowalem dla porownania

A jesli chodzi o sprzedaz to na sprzedazy detalicznej chyba go nie znajdziesz :thumbdown: - tylko dla profesjonalnych warsztatow - tak pisza i szef takze powiedzial mi ze nie wolno mu sprzedawac :wink4: moze tylko wlewac, ale zobacze co sie da zrobic

A jaki koszt - nie wiem bo mam za darmo :decayed:

Opublikowano

A co sądzicie o XERAMIC-EXTRA CLEANER??

Bo zamówiłem STP a przysłali mi właśnie ten XERAMIC :confused4:

I teraz nie wiem czy go zalać :mysli:

Opublikowano

a to nie lepiej po prostu na stacji bezynowej kupić STP...?

Nie lał bym niczego co nie jest od renomowanego producenta...

Opublikowano

A co sądzicie o XERAMIC-EXTRA CLEANER??

Bo zamówiłem STP a przysłali mi właśnie ten XERAMIC :confused4:

I teraz nie wiem czy go zalać :mysli:

odeslij na ich koszt i niech Ci przysla produkt ktory zamawiales :)

Opublikowano

to nie takie teraz proste :polew:

a mówiąc "odeslij na ich koszt........." to masz na myśli że by lepiej tego nie wlewać? :wallbash:

Opublikowano

Skoro zamawiasz produkt A a dostajesz B to chyba z ich winy ?

Ja leje tylko STP co 4-5 tysi (chociaz tutaj koledzy niektorzy co 3 tys) lalem w starej BMW i leje teraz

Ten STP na innych forach tez polecaja o tym xceram nic nie czytalem to sie nie wypowiem

Pzdr

Opublikowano

ja bym tego nie lał... kupuj STP

Opublikowano

A czy uszlachetniacz STP do wtryskiwaczy można stosować przy filtrze DPF?