Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wędkarstwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak mówisz - w okresie ochronnym danego gatunku ryby mówimy NIE!!!

ale nie widzę nic złego w "polowaniu" w tym czasie na okonia, przecież jak złapiemy np. szczupaka wtedy odpinamy i wypuszczamy - tak samo jak każdą inna nie wymiarową :good:

Opublikowano

Nie no spoko, nie bronię nikomu :hi:;) tylko często jak się poluje na okonia czy klenia to (w moim przypadku) staram się nie zakładać przyponów wolframowych. A szczupak w okresie wiosennym rzuca się na wszystko ;) inaczej rzecz ujmując ... starajmy się szukać okoni w miejscach gdzie szczupaka raczej nie będzie :cool1:

Połamania kija ... na rybie a nie na kolanie :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

to jest swieta racja.niech sie szczupak wytrze.mozna przecierz łowic pstraga od lutego.[br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 21:43_________________________________________________jak tam koledzy?łowi juz ktos cos?ja moze dzisiaj pojade na pstraga.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:hi:

Ja dziś zasadzałem się na leszczyka z pod lodu na Domaniewie ale kiepskie wyniki za to przyjemność i relaks bezcenne

Czekam na roztopy

Opublikowano

nic nie wzieło?mogles sobie dzien wczesniej podnecic.

Opublikowano

Nęciłem zresztą nie tylko ja kilku złowiło ale ogólnie kiepsko było. A tam na Domaniowie codziennie ktoś nęci może to przez ten wiatr ciężko było zauważyć brania.

Opublikowano

możesz kolego określić o który domaniew chodzi? bo widzę że z mazowieckiego jesteś

Opublikowano

chodzi o okręg radomski taki duży zbiornik Domaniów byłem tam pierwszy raz z kumplem. Jak puszczą lody to postaram się tam wybrać bo z tego co się dowiedziałem to z pod lodu tylko w jednym miejscu większość łowiła więc jest nieźle zanęcone.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak tam Panowie :tongue4:

Jutro sie wybieram na staw miejscowy jaka polecacie przynete na karpia ? robak biały, kukurydza ? co tam jeszcze ?

Opublikowano

zanec kukurydza i probój na kukrydze, :good:

Opublikowano

Poszedłem na szczupaka i złowiłem okonia :polew:

DSC00500.jpg

DSC00498.jpg

łyknął kotwice większą niż jego pyszczek ledwo co mu ją wytargałem bez obcinana głowy :polew:

Opublikowano

ładnie ładnie ja teraz jadę na majówkę ... więc sądzę że coś złapie :tongue4:

Opublikowano

Poszedłem na szczupaka

na szczupaka??????????

przeciez jeszcze okres ochronny? :angry:

Opublikowano

W Irlandii nie

Poszedłem na szczupaka

na szczupaka??????????

przeciez jeszcze okres ochronny? :angry:

W Irlandii szczupak jest pod ochroną cały rok i nie wolno go zabijać tylko dajesz buziaka robisz fotkę i patrzysz jak odpływa :> Okoń też teraz żeruje na inne blachy :decayed: Tubylcy łapią sztuki po 17-20 kg :)

Opublikowano

W Irlandii szczupak jest pod ochroną cały rok i nie wolno go zabijać tylko dajesz buziaka robisz fotkę i patrzysz jak odpływa :>

To tam jest tak słabo ze szczupakiem, ze całoroczny okres ochronny ?? :blink: Nie ukrywam, że w Polsce przydałoby się wprowadzić takie okresy ochronne aby ryba miała szansę się odrodzić bo PZW to tylko bierze nasza kasę i na panienki wydaje zamiast zarybiać i walczyć z kłusolami.

Opublikowano

W Irlandii szczupak jest pod ochroną cały rok i nie wolno go zabijać tylko dajesz buziaka robisz fotkę i patrzysz jak odpływa :>

To tam jest tak słabo ze szczupakiem, ze całoroczny okres ochronny ?? :blink: Nie ukrywam, że w Polsce przydałoby się wprowadzić takie okresy ochronne aby ryba miała szansę się odrodzić bo PZW to tylko bierze nasza kasę i na panienki wydaje zamiast zarybiać i walczyć z kłusolami.

Generalnie jest tak, iż na każdym łowisku jest info by nie zabijać szczupich. Nie potrzebujesz karty wędkarskiej by łowić :) jak masz ochotę opłacasz licencję tylko na wybrane odcinki rzek - jeziora i możesz łapać pstrągi, łososie np. na muchę. Oczywiście każda ryba wraca do rzeki.

Są też limity jak chcesz zabrać szczupiego do domu to 1 sztuka na dzień poniżej 50 cm okoń płoć do 4 poniżej 20 cm.

Tubylcy siedzą z robakami mięsnymi na pomoście bawią się z płotkami i okoniami przez pół dnia złowią 200 sztuk zaważą i wypuszczają rybki na wolność.

ot taki relaksujący sport :)

Opublikowano

U nas niestety największymi kłusownikami są wędkarze, którzy biorą wszystko co się uczepi. Wczoraj ze znajomym zaczęliśmy sezon na jeziorze brata tego znajomego. Jezioro niedawno mocno zarybione szczupakiem, a w siatkach wędkarzy pełno niewymiarów. Niestety trzeba tego bardzo pilnować. Na słowa o wypuszczeniu było jeszcze wielkie oburzenie, że jak to, że płacą, a tłumaczenia typu 'chciałem pokazać córce szczupaka, a ma prawie wymiar' (no tak 37cm to prawie wymiar...) itd. Nie rozumiem tego niestety. Jak można każdą złowioną rybę brać... Za to trzeba przyznać że szczupak szalał wczoraj po prostu. W 1.5h złowione 11 sztuk, wszystko powyżej 50cm :naughty:.

Opublikowano

Ja ze szwagrem razem 8 szt szczupaków powyżej 50 cm z czego jeden 3,6kg takiego początku sezonu dawno nie mieliśmy :> wszystkie na spina

Opublikowano

ja też wczoraj wybrałem się przed 5 na szczupaczka - niestety .ujnia :disgust:

może następnym razem :wink4:

Opublikowano

Zazdroszczę Wam... siedzę we Wrocku a sprzęt mam na wschodzie.... ciekawe jak tam na wiśle i wieprzu sezon się zaczął.. :gwizdanie: