Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zima kontra nasze niunie:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję opisywać tu swoje przypadłości jakie serwuje nam zima :decayed::kox: :kox: :kox:

hehe u mnie zima najpierw wzięła się za spryskiwacze, ale przyjazny klimat wtorkowego spocika zadziałał jak magiczna różdżka :naughty: odmarzły :kox:zmiana płynu i na razie ok :good:

dziś rano hehe moja niunia sie obraziła że na dworze stoi i wpuścić mnie nie chciała ale po głaskałem i w końcu zrobiła pik i wlazłem :gwizdanie:

przekręcam kluczyk na moim 1/2 fis piękny napis ok po czym -53,6 stopni Fahrenheita co daje całe -12 stopni celcjusza :blink:

podgrzałem ze trzy razy niunie tylko zakaszlała i ..... jak by nigdy nic odpaliła :naughty: :naughty:

oby tak dalej czego życzę Wam i sobie :good: :good:

Opublikowano

Zamarzł płyn do spryskiwaczy w zbiorniku :evil: Dolany był zimowy na -22o ale było jeszcze trochę letniego i to zamarzło.

Opublikowano
  • Autor

ko

Zamarzł płyn do spryskiwaczy w zbiorniku :evil: Dolany był zimowy na -22o ale było jeszcze trochę letniego i to zamarzło.

kolego MD to miejscowość pomiędzy kasinka mała a kasiną wielką????

co do płynów ala tesco niech je szlak trafi :wallbash:

Opublikowano

co do płynów ala tesco niech je szlak trafi :wallbash

Dykta rulezzz :lol1:

Opublikowano

ko

Tak to jest Mszana Dolna, ale bliżej Kasinki :)

A płyn rzeczywiście był z TESCO

Już nigdy więcej :evil:

Opublikowano

pamietam jak moj ojciec na zime wkladal dykte do opla Vectry A :evil:

Opublikowano

pamietam jak moj ojciec na zime wkladal dykte do opla Vectry A :evil:

A Ja za przeproszeniem pierd. te Ople.

Mam Omege i mnie szlag trafia.

- 15 i z rana tylko dymek czarny puści, zatrzęsie kilka razy i gdy złapie odpowiednie obroty to załapie a ja się wstydzę bo sąsiad obok poloneza odpala szybciej ode mnie...

Gdy miałem Audi to by nie było takich problemów.

Gdybym znalazł złodzieja co mi ukradł - zabiłbym...

Opublikowano

a jaka masz Omege? moj ojciec zmienil Vectre A na Omege B 1998 2.0 16v ,no i gazowanie zapodal,136km to ma ale cienko idzie bo ciezkie :confused4:

mialem kiedys 2 Calibry,ladne byly ale ciagle cos dolegalo :wallbash: pozniej a4 b5 i rok jedzilem,tylko wymiany plynow i filtrow i nic wiecej :> dlatego teraz jest B6

Opublikowano

a jaka masz Omege? moj ojciec zmienil Vectre A na Omege B 1998 2.0 16v ,no i gazowanie zapodal,136km to ma ale cienko idzie bo ciezkie :confused4:

mialem kiedys 2 Calibry,ladne byly ale ciagle cos dolegalo :wallbash: pozniej a4 b5 i rok jedzilem,tylko wymiany plynow i filtrow i nic wiecej :> dlatego teraz jest B6

Ja mam rok starszą silnik ten sam tylko, że 101km ( :polew:) nie będę się wypowiadał, że gdy rozbujam to, to idzie ale tak to muł.

Opublikowano

nie róbcie OT bo fajny temat :wink4:

Opublikowano

a u mnie kaszelek się pojawił więc pewnie świece trochę niedomagają... poza tym ok

Opublikowano

W mojej aku pada... Rano już ledwie co kręci. W ciągu dnia się podładuje i jest ok, a po nocy znów to samo. Może jeszcze z parę dni pociągnie. Pytałem dziś w sklepie koszt od 170pln do 240pln 45Ah. A tak poza tym zdrowo śmiga :good:

Opublikowano

U mnie o dziwo przy -15 leci płyn do sprysków... letni! :kox: :kox:

A tak to ciut głośniej niż zwykle odpala :cool1:

Opublikowano

też muszę te świeczki wymienić bo prycha, telepie przez chwile i kumka jak gdyby nigdy nic :decayed:

Opublikowano

u mni narazie ok przy -20 pali od strzala,ale snieg i niski zawias daje mi po tylku,nie stety brak Q robi swoje

Opublikowano

mnie zima zaskoczyła :P.

opony zmienię dopiero dzisiaj, płyn w spryskiwaczach zamarzł, dziś potraktuje go denaturatem i muszę przenocować sztrucla w jakimś ciepłym miejscu żeby z przewodów wypsikać, akumulator po nocy pada i ledwo kręci ale odpala, nie kupiłem odmrażacza i do bagażnika dostaję się przez kanapę :kox:. A ostatnio na trasie szyby myłem śniegiem :embarrassed:. :tongue4: Ale wiosna już tuż, tuż :polew:.

Opublikowano
  • Autor

mnie zima zaskoczyła :P.

Ale wiosna już tuż, tuż :polew:.

no tak jeszcze ze 4 miesiące i wiosna :polew: :polew: mnie przymarzł ręczny dziś :wallbash: :wallbash:i nie ruszam hehe kufa co mnie we łbie sie popier....doliło żeby go na ręcznym zostawić :kox: :kox: :kox:

A to niuńka w szatach zimowych:)

qU3gS.jpg

[br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 12:06_________________________________________________

ko

Tak to jest Mszana Dolna, ale bliżej Kasinki :)

A płyn rzeczywiście był z TESCO

Już nigdy więcej :evil:

:good: :good:

To kiedy robimy mini spocik na targowicy ja w środę będę już na terenie :kox: :kox: :kox:po kręcimy się troszkę na ręcznym :good: :good:

Opublikowano

...nie wiem,co napisac u mnie -1 bylo wczoraj,a dzis 2*-pali od kopa :decayed::tongue4::wink4:

Opublikowano

Zamarzl plyn do spryskow, pozatym przy odpalaniu slysze magiczne 3x piiii co oznacza slaby aku ale kreci zwawo i odpala od strzala... zastanawiam sie czy go ladowac skoro pozniej juz jest ok, informuje o slabym aku tylko po ponad 24 godzinnym postoju na parkingu. Zaskoczyly mnie uszczelki w audi bo ani bagaznik ani zadne drzwi sie nie przymarzly, nie wiem jak wkladki zamkow bo korzystam tylko z CZ i pilota.

Opublikowano

Mnie płyn nie zamarzł a jest niby do -17.Po 4 dniach stania odpaliła bez problemu tylko zapaliła się kontrolka od oleju ale zaraz zgasła (pewnie był zgęstniały).Poza tym w czasie jazdy coś piszczy-myślałem że to kot pod maską ale nie:) Odgłos się wydobywa z lewej strony z przodu:(