Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zima kontra nasze niunie:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi w końcu dzisiaj płyn do spryskiwaczy odtajał :)

Opublikowano

mi w końcu dzisiaj płyn do spryskiwaczy odtajał :)

u mnie to samo :decayed: nigdy więcej płynu do sprysków z tesco :polew:

Opublikowano

a ja dzisiaj zrobiłem porządek z wycieraczkami :good: zapiekły się tulejki i coraz wolniej się poruszały, a momentami stawały :no:

trzeba było je pobudzić do życia. :cool1:

Opublikowano

a u mnie nic sie nie dzieje :decayed: tylko może bym te zimówki założył :rolleyes:

Opublikowano

u mnie zamarznięty płyn od spryskiwaczy, któraś świeca żarowa spalona-ale to już zrobione :tongue4: i ksenon przestał mi świecić-tzn. objaw jest taki że za którymś razem się zapali-oczywiście zaczęło się tak robić gdy mróz był ok. -15st. czy wiecie co może być tego przyczyną?

Opublikowano

u mnie zamarznięty płyn od spryskiwaczy, któraś świeca żarowa spalona-ale to już zrobione :tongue4: i ksenon przestał mi świecić-tzn. objaw jest taki że za którymś razem się zapali-oczywiście zaczęło się tak robić gdy mróz był ok. -15st. czy wiecie co może być tego przyczyną?

Podejrzewam ze to przetwornica... jesli ciagle sie tak dzieje zamien zarniki miejscami, jesli ciagle po tej samej stronie nie bedzie swiecic - przetwornica, jesli odwrotnie - zarnik.

Opublikowano

tylko że wcześniej po mrozach stało mi się to z prawą lampą a teraz "przerzuciło" się na lewą i już tam pozostało, żarnik chyba jest dobry skoro od czasu do czasu się zapali? dodam jeszcze że gdy odłączę lampę i podłączam ją na zapalonych mijania to światło mignie na chwilę i gaśnie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie w porządku :wink4: czasem sie jakas przygoda przytrafi :przebiegly:

a dla reszty ludzi jak mają klopoty to polecam ksiedza :decayed:

Jak nie chce zapalić...wezwij księdza

blessingyk0.jpg

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

u mnie w porządku :wink4: czasem sie jakas przygoda przytrafi :przebiegly:

a dla reszty ludzi jak mają klopoty to polecam ksiedza :decayed:

Jak nie chce zapalić...wezwij księdza

blessingyk0.jpg

:polew: :polew: :polew:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Co do plynu do spryskow polecam janka. Ja kupuje 4l w selgrosie za 7pln...Mam podgrzewane dysze i widac ze na koncowkach troche scina ale w zbiorniczku wszytsko ok.

Nie smierdzi i jest tani :naughty: Umnie rozlecial sie aku... zakupilem centre plus dodatkowo wisko do wymiany(kreci sie na sztywno wzasadzie- 2x reklamacje i teraz kupuje orginal) i cos mi piszczy na rolce od alternatora(chyba pasek- juz zakupiony) i cos dziwnie halasuje spod maski z okolic wiska....w tym tygodniu zjawiam sie u mechanika bo mnie to wkur* :kwasny:

Opublikowano

A u mnie cholera słabo odśnieżają, porażka jakaś na osiedlu i pod robotą, sam muszę wszystko łopatą robić :polew: Bo jak nie to za pług robię a śnieg coraz twardszy, w końcu zderzak i osłony nie wytrzymają :polew: Kurde zazdroszczę tym, którzy mają ten luksus i jeżdżą tylko odśnieżonymi drogami :polew:

Opublikowano

Jak dla mnie kazda zima powinna tak wyglądać jest elegancko. Oby jak najdłużej sie nie rozpuszczało.

A o niuni nie ma co tu pisać bo na niej zima nie robi żadnego wrażenia jakby zawiecha nie była obniżona to żaden nieodśnieżony parking jej nie groźny :gwizdanie:

Dziś spotkałem kumpla i pyta się "co ta twoja fura w takiej zaspie stoi?(tylko mój samochód był na całym parkingu)" a ja na to było wolne to zaparkowałem :gwizdanie:. Za chwile kumpel sie śmieje "A no tak zapomniałem masz quattro"

A tak na poważnie to trzeba uwazac żeby pokrywy silnika nie zostawić w zaspie.

Opublikowano

aktualnie jeżdzę bez pokrywy(osłony) :decayed: w zimie jej nie uszkodzilem ale w lecie jak najbardziej co mnie zdziwiło :blink:

Opublikowano

spoko Panowie... mrozy zapowiadają :decayed:

Opublikowano

spoko Panowie... mrozy zapowiadają :decayed:

Diesle strzeżcie sie :evil:

Opublikowano

Ja dziś będąc na przeglądzie autka zerknąłem pod spód-oderwana osłona z przodu i przednie plastiki przy chlapaczach (nie wiem jak to się prawidłowo zwie:) )Pewnie uszkodziłem na zaspach jak szalałem swoją małą amfibią :decayed:

Opublikowano

ja tez niedawno wymienialem oslone...byla juz popekana a przez duzo sniegu calkiem ja dowalilem :confused4: jak cofalem na sniegu to mi wlazil pod oslone i tarla oslona o asfalt...ludzie sie patrzyli jak na glupka :evil: teraz wszystko nowe i jest cisza :)

wogole wymienialem swiece ostanio i mechanik powiedzial ze wszystkie byly popalone,to jest mozliwe?

Opublikowano

ja tez niedawno wymienialem oslone...byla juz popekana a przez duzo sniegu calkiem ja dowalilem :confused4: jak cofalem na sniegu to mi wlazil pod oslone i tarla oslona o asfalt...ludzie sie patrzyli jak na glupka :evil: teraz wszystko nowe i jest cisza :)

wogole wymienialem swiece ostanio i mechanik powiedzial ze wszystkie byly popalone,to jest mozliwe?

Jak zapalałes w miarę normalnie w temp poniżej zera to raczej nie mozliwe. A jak kreciłes i silnik nie reagował podczas mrozu to jest to bardzo prawdopodobne.

Opublikowano

no ja mialem spore problemy z odpaleniem :kwasny: jak bylo ponizej zera. a jak odapil to nie rowno pracowal caly sie trzasl czasem zapalil i zaraz zgasl.teraz jest elegancko :)

Opublikowano

Jak zapalałes w miarę normalnie w temp poniżej zera to raczej nie mozliwe. A jak kreciłes i silnik nie reagował podczas mrozu to jest to bardzo prawdopodobne.

też się zdziwiłem, kiedy się okazało, że mam wszystkie świece grzewcze spalone. Auto zapalało mi na dotyk i gdy w 20-sto stopniowym mrozie zapalił dopiero jak rozrusznik kilka razy zakręcił sprawdziłem świece i zdziwko-wszystkie niesprawne. Myślę sobie źle sprawdzam, ale zostawiłem zdjęte kapturki i na drugi dzień rano zapalił, też było 20 stopni mrozu :shocked:

po wymianie znów pali na dotyk :gwizdanie: