zgredek27 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 dwa razy grzejesz? Szkoda świec... Żadne z moich TDI, podobnie jak i stary 1.8d w citroenie nie maja problemów z odpalaniem...
Gość mmcv Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 ja z 2-3 razy zagrzalem 2 razy i ... do tej pory nie wiem po co , bo roznicy w odpaleniu nie bylo zadnej . Wrecz mialem wrazenie ze jak dwa razy grzeje to gorzej zaskakuje. Jak napisal kolega wyzej ...szkoda pradu i swiec . przy -24 palil mi tak ze dobrze nie zdarzylem przekrecic rozrusznikiem. A np dzis przy -8 zakrecil 1.5 razu . Nie wiem od czego to zalezy mam wrazenie ze bardziej od wilgoci . Ogolnie pali od strzala bez zadnych problemow (od 3 lat )
darooo Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 @zgredek A no dwa @mmcv Ale Ty masz inny silnik. Jakieś pompowtryski to nie pompa Może masz mniej nalatane, może lepsza kompresja, mniej zużyty silnik... można porównywać i nie. Bo wiadomo, zadbany łaski nie robi i ma zapalić czy jest na pompie czy ma 500kkm czy 100kkm Ja w zeszłym roku miałem leżący kąt początku wtrysku i czy grzałem 2 czy 4 raz przy takich mrozach kręcił długo (10-20 sekund) a latem w końcu zabrałem się za idealne jego ustawienie i tej zimy... tak jak widać na filmiku powyżej. A przy silniku odpukać nic nie robiłem, kąt ustawiłem, jedną świeczkę przepaloną wymieniłem... Co do jednego grzania, jutro też mróz zapowiadają więc rano będzie test
Chuck Norris Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 U mnie pojawił się jak do tej pory jeden notlauf, muszę ją przelecieć po obrotach, żeby mi łopaty ładnie pracowały.....eh zima . Zrobi się cieplej to osłony pod silnik i skrzynie do wymiany , jak co zimę zresztą . A pali od strzała, w tamtym roku poległa przy -27*C, ale aku było słabe.
karolasterka Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 -22 dziś rano samochód odpalony bez problemów dziś w nocy ma być jeszcze niższa temp. zobaczymy co będzie.... :gwizdanie:
Góral.tz Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 :blink: ale u was mrozi :gwizdanie:
Czaro_22 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 :blink: ale u was mrozi :gwizdanie: Góral nie zapominaj ze w wawie też mrozi tera mamy -12, wiosna idzie :polew:
Kolkov Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 :blink: ale u was mrozi :gwizdanie: a u Ciebie nie mrozi? http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2011022112&row=406&col=250&lang=pl&cname=Warszawa BTW mój też pali od strzała
Góral.tz Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 ajajaj zimno będzie Mundyr Grzesiu ty masz rakietę na szlachetny gnój do tego dotrysk LubiePierdolnacGaz więc jak byś mógł nie wystartować
Kolkov Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 ajajaj zimno będzie Mundyr Grzesiu ty masz rakietę na szlachetny gnój do tego dotrysk LubiePierdolnacGaz więc jak byś mógł nie wystartować AFN w zeszłą zimę też mi palił od strzała, potelepało nim troszkę, ale palił i śmigał, problemów z tym nie miałem
miro_x Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzisiaj rano jak paliłem to pokazał mi BREMSE na chwilę chyba po to żeby mnie zdenerować. ALe o dziwo przy -10 ładnie się zagrzał na trasie (~15 km)
darooo Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Tak jak wczoraj pisałem dziś kolejny test. Jeszcze zimniej i tylko jedno grzanie Wydaje się, że przy dwóch grzankach jak wczoraj można by zaoszczędzić na kręceniu jakieś pół sekundy Staruszek daje rade http://vimeo.com/19897972 http://vimeo.com/19897904
miro_x Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 No dzisiaj przymroziło. -15 u nas było. Ale grzałka w nawiewie daje rade i bez skrobania się obyło.
Kali S4 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 U mnie wczoraj Aku nie dało rady po 4 dniowym postoju,odpaliłem na kable,pojeździłem trochę,dziś rano przy -15 od strzała
bossawka Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Niuńka od poniedziałku do wczorajszego popołudnia stała w Warszawie pod moją pracą pod chmurką i zapaliła z delikatnym oporem miło mnie zaskoczyła
miro_x Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Mi chyba zasłabł aku bo co rano jak kręcę to abs poświeci i gaśnie. Teraz stoi pod chmurką więc mu zimno a jak był w garażu to problemów nie było. Ale pali ładnie bez zająknięcia.
Gość -makaveli- Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 moja dzisiaj rano pierwszy raz odmówiła posłuszeństwa ako kręciło, a jak załapało to od razu gasł i migała kontrolka oleju ....postała trochę na słońcu i na dotyk odpaliła
diabolum Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 MI zima dala sie we znaki bardzo w tym roku... jadac rano do pracy kolo 6... Na drodze glownej wyskoczyla mi sarna lewy bok roztrzaskany razem z lampa....
kamosor Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 0 problemów -seryjny akumulator-jak dlugo jeszcze moll radę dawać będzie ?
Góral.tz Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Opublikowano 24 Lutego 2011 0 problemów -seryjny akumulator-jak dlugo jeszcze moll radę dawać będzie ? do 2014
Rekomendowane odpowiedzi