Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ANB] Rurka miarki oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kurcze nigdzie nie moge dostać tego plastiku wszystkie sklepy już objeździłem i nigdzie nie mają takich co ja potrzebuje. ma ktoś moze taki numer seryjny bo nie wiem co robić??, ta tuleja jest u gury nakładana na blaszke od korektora

jak kupiłem samochód to już tego nie było

i jeszcze jedno pytanie, jak nazywa sie ta gumka zaraz przy zbiorniczku hamulcowym?? bo też jej nie moge kupic , taka czarna, ciśnienie mi z niej cały czas ucieka silnik ANB

Opublikowano

to sie nazywa rurka miarki oleju 049 103 634

48e730103c5cffcbm.jpg

lub lejek 053 103 663

4caa2d0504cce702m.jpg

Opublikowano

aha, dzięki

A to jest jej numer po którym ją kupie tak?

tak w ASO
Opublikowano

a tak w sklepie nie ma szanas żeby to kupić?

Są szanse.. numer zamiennika TOPRAN 101 024.

Opublikowano

jak nie znajdziesz daj znać

ja kupiełm dla siebie zamiennik i pasuje spoko

Opublikowano

u mnie na osiedlu facet ma czesci do SKODY

i ja tam spokojnie kupiłem taki bagnet tzn tą tuleję

tylko ze ja potrzebowalem do passata rok 2000 ajm i pasowało ideał nie wiem czy tobie taki bedzie OK?

to jest taki ciekawy sklepik więc jak chcesz to ci załatwię ( nawet nie dzwonie do ASO bo chłop ma wszystko i sporo taniej nawet org )

dawaj znac

pozdrawiam

Opublikowano

ja pojeżdziłem po sklepach motoryzacyjnych i w końcu dostalem...ten zamiennik topran za jedyne 1,5 zł :decayed:

Opublikowano

Mialem ten problem w B4-kiedys ta tulejka od bagnetu poprostu sie rozsypala w rekach-kupilem zamiennik w sklepie motoryzacyjnym za bodajze 4,99zł :tongue4:

Opublikowano

to sie nazywa rurka miarki oleju 049 103 634

czy do AFN to jest to samo?

Opublikowano

uważaj przy zdejmowaniu resztek starej rurki żeby nic do środka nie wpadło. Proponuję owinąć czymś miarkę lub jakiś drut, który po włożeniu do części metalowej uszczelni wlot.

Potem kombinerki,śrubokręt lub coś innego i bez obaw wywalasz kawałek po kawałku.

Wyciągasz drut z uszczelnieniem i ewentualne kawałki starej rurki, następnie rozgrzewasz opalarką żeby nie pękła nową rurkę i wciskasz :good: