MarEsp Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 Jak w temacie - oświetlenie wewnętrzne nie działa, żarówki wymienione i nic. Pewnie bezpiecznik ale nie wiem który to Czy ktoś życzliwy mógłby wskazać który bezpiecznik sprawdzić ? No i w ogóle gdzie są te bezpieczniki ?
Gość Goodspit Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 U mnie był bezpiecznik wywalony, nie wiem czy masz avanta czy sedana ale u mnie w avancie to pod anteną woda leciała prosto na lampkę podświetlenia z tyłu i to tam był największy problem.
krzyniek Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 oświetlenie wnętrza auta - bezpiecznik numer 14
Gość spedyt Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 No i w ogóle gdzie są te bezpieczniki ? Otwierasz drzwi i na boku deski jest klapka krórą trzeba zdjąć, pod spodem są bezpieczniki
MarEsp Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Opublikowano 29 Maja 2007 U mnie był bezpiecznik wywalony, nie wiem czy masz avanta czy sedana ale u mnie w avancie to pod anteną woda leciała prosto na lampkę podświetlenia z tyłu i to tam był największy problem. Żeby było śmieszniej to właśnie mam Avanta i jako jedyna lampka wewnątrz świeci się właśnie ta nad bagażnikiem reszta nie działa, więc chyba bezpiecznik jest OK ale oczywiście sprawdzę bezpiecznik nr 14, A MOŻE SĄ ODDZIELNE BEZPIECZNIKI OŚWIETLENIA Z PRZODU I Z TYŁU ?
czester Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 Oświetlenie bagażnika ma bezpiecznik nr 38, wnętrza 14, i nie ma podziału na pdzód i tył. W ogóle Ci sie lampki w środku nie świecą, czy przy otwieraniu drzwi nie, ale jak właczysz je np na stałe to świecą ?
MarEsp Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Opublikowano 30 Maja 2007 Oświetlenie bagażnika ma bezpiecznik nr 38, wnętrza 14, i nie ma podziału na pdzód i tył. W ogóle Ci sie lampki w środku nie świecą, czy przy otwieraniu drzwi nie, ale jak właczysz je np na stałe to świecą ? Wogóle w żadnej pozycji przełączników nie działają i przy otwieraniu też nie działają jak by nie było prądu
Darkman Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 Może masz wypiętą kostkę w lampce w podsufitce.odkręć i zobacz .ja tak miałem bo komuś przeszkadzało widocznie .teraz wszystko ok.
sisi1977 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Opublikowano 10 Czerwca 2007 a czy te dwie lamki,prawa i lewa powinny sie palic ,jest tam miejsce na żarówki ale jakie wkręcic i jak je wkręce to będą działały? http://img162.imageshack.us/my.php?image=zdjcie000lq8.jpg
Darkman Opublikowano 10 Czerwca 2007 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Nie będą się palić .Mam dokładnie takie samo światło w podsufitce i teraz zmodernizowałem je na takie co ma dodatkowe włączniki. Fotka poniżej. Tak powinno wyglądać światełko by boczne lampki działały(zaznaczone x nie przeze mnie hehe).Musisz mieć po prostu dodatkowe włączniki i przewody doprowadzające prąd.Ja wykorzystałem zestaw od avanta ze szrotu i wyciąłem sobie otwory i wkleiłem włąćzniki ,założyłem żaróweczki w otworki i działa. Fotostory zrobię niebawem bo może się komuś przyda jak będzie chciał zrobić małe rzezanko.
MarEsp Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2007 U mnie był przepalony bezpiecznik nr 14 albo celowo włożony przepalony gdyż albowiem bezpiecznik ten jest również od odłączenia alarmu i zaznaczony był przez poprzednika białym papierem.
sisi1977 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 darkman.dzieki za info Twój pomysł przemyśle i jak będe miał chęci to sobie przerobie jak powiadasz
Jacuch Opublikowano 11 Czerwca 2007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 tak czytam ten wątek i jest prawie to samo co u mnie, więc spróbuje sie podpiąć pod temat: u mnie było tak ze gdy otworzyłem pilotem drzwi to zaświecało sie swiatełko z przodu i z tyłu też z tego co pamietam (żeby można bylo łatwiej kluczem do stacyjki trafić) i to samo działo sie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki:) gorzej jest teraz bo cos mi ta opcja nie chce działać - zaświeca sie tylko lampka nad bagażnikiem (avant) i gdzies tam pod kierownicą:/ dodam, że lampki swiecą jeśli włączę je ręcznie:/ prosze o porady:)
Rekomendowane odpowiedzi