Damiancio24 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 witam serdecznie czy może mi ktoś powiedzieć jak mogę ocenić z której strony mam do wymiany przegub. Gdy skręcam w prawo słychać delikatne terkotanie natomiast w lewo jak skręcę jest cisza.
Azunia Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Też wydaje mi się że prawy, ale najlepiej wymieniać przeguby parami.
pawel1985 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ale najlepiej wymieniać przeguby parami wymienia sie tylko uszkodzony przegub, w twoim przypadku tak jak piszą przedmówcy prawy
Azunia Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ale najlepiej wymieniać przeguby parami wymienia sie tylko uszkodzony przegub, (...) Można wymienić tylko uszkodzony, ale po jakimś czasie będzie trzeba wymienić drugi, więc wyjdzie drożej dwa razy oddawać auto do mechanika jak można zrobić to raz.
Grzes A4 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 przeguby to nie opony zeby tylko przebitą wymienić nie pisane prawo to wymiana parami takich rzeczy :gwizdanie:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2009, 21:17_________________________________________________zreszta tak jak pisze Azunia pawel1985 kto ci takich rzeczy naopowiadał??
Daimos Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 oczywiście, że wymienia się pojedynczo, koszt naprawy i tak mechanik sobie liczy od szt. jak drugi przegub sprawny to nie ma co go ruszać
cobradd Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 przeguby to nie opony zeby tylko przebitą wymienić Akurat opony to należy parami wymieniać bo na jednej osi muszą być takie same. A przeguby pojedynczo bo nie ma żadnej uzasadnionej przyczyny żeby wymieniać parami, anie nie jest to mniej czasochłonne ani tańsze. W moim przypadku niewymieniony przegub na drugiej osi pochodził jeszcze ok 60 tyś km, więc jak widać byłoby totalna głupotą gdybym go wymienił razem z tym drugim. A pozatym było już parę razy o tym na forum i przebieg dyskusji zawsze taki sam więc proponuje to zamknąć.
pawel1985 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 pawel1985 kto ci takich rzeczy naopowiadał?? nikt mi nie musiał opowiadać wymienia sie uszkodzony, a zapobiegawczo to można polowe części w samochodzie wymienić tylko pytanie po co
Damiancio24 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2009 dziekuje forumowicze za odpowiedz chcialem tylko wiedziec ktory przegub zalicza sie do wymiany, teraz juz wiem jeszcze raz dziekuje:)mozna zamykac
.Pablo. Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Pierwsze słyszę żeby przeguby parami wymieniać :polew: ale cóż człowiek uczy się całe życie wymieniaj jeden i po sprawie
Rekomendowane odpowiedzi