Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Który przegub do wymiany? A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie czy może mi ktoś powiedzieć jak mogę ocenić z której strony mam do wymiany przegub. Gdy skręcam w prawo słychać delikatne terkotanie natomiast w lewo jak skręcę jest cisza.

Opublikowano

Też wydaje mi się że prawy, ale najlepiej wymieniać przeguby parami. :)

Opublikowano

ale najlepiej wymieniać przeguby parami

wymienia sie tylko uszkodzony przegub, (...)

Można wymienić tylko uszkodzony, ale po jakimś czasie będzie trzeba wymienić drugi, więc wyjdzie drożej dwa razy oddawać auto do mechanika jak można zrobić to raz.

Opublikowano

przeguby to nie opony zeby tylko przebitą wymienić :wink4: nie pisane prawo to wymiana parami takich rzeczy :gwizdanie:[br]Dopisany: 26 Grudzień 2009, 21:17_________________________________________________zreszta tak jak pisze Azunia :cool1:

pawel1985 kto ci takich rzeczy naopowiadał?? :mysli:

Opublikowano

oczywiście, że wymienia się pojedynczo, koszt naprawy i tak mechanik sobie liczy od szt. jak drugi przegub sprawny to nie ma co go ruszać :hi:

Opublikowano

przeguby to nie opony zeby tylko przebitą wymienić

Akurat opony to należy parami wymieniać bo na jednej osi muszą być takie same. A przeguby pojedynczo bo nie ma żadnej uzasadnionej przyczyny żeby wymieniać parami, anie nie jest to mniej czasochłonne ani tańsze. W moim przypadku niewymieniony przegub na drugiej osi pochodził jeszcze ok 60 tyś km, więc jak widać byłoby totalna głupotą gdybym go wymienił razem z tym drugim. A pozatym było już parę razy o tym na forum i przebieg dyskusji zawsze taki sam więc proponuje to zamknąć.

Opublikowano

pawel1985 kto ci takich rzeczy naopowiadał?? :mysli:

nikt mi nie musiał opowiadać wymienia sie uszkodzony, a zapobiegawczo to można polowe części w samochodzie wymienić tylko pytanie po co :rolleyes:

Opublikowano

Pierwsze słyszę żeby przeguby parami wymieniać :polew: :polew: :polew: ale cóż człowiek uczy się całe życie :polew: wymieniaj jeden i po sprawie :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...