Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hahaha nom :) . Mam graty z bexa ale jakoś cały czas brakuje czasu :). Chciałem znaleźć komplet z bfb 6b ale niema . Teraz pokazało mi się 5b oznaczenie ftz skrzyni ale jak liczę przełożenia to lipa raczej ;).

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

kombinujesz jak koń pod górkę :D czemu nie mozesz wrzucic skrzyni od 3.0 ?

Opublikowano

3.0 to chyba te same prawie przełożenia co w bex a bexa mam już graty . Przy 140 około 3500 obr na 6 biegu . A w tej z bfb 3000 więc sporo :) . Ale nie chce mi się już szukać :) .

Opublikowano

ogarniał ktoś już takiego swapa w Lubelskim/podkarpackim ?

Opublikowano

Tak. Sprawa jest banalna. Trzeba pociągnąć 1 przewód do licznika i zmienić kodowanie. Przewód idzie od pinu 2 czujnika (kolor przewodu fioletowo-czarny) do pinu 11 kostki T32 (kostka niebieska). Masę bierzemy z drugiego czujnika (tam gdzie pompa) lub też ciągniemy do licznika i bierzemy z pinu 32 kostki T32 kolor przewodu brązowo-żółty.

Kodowanie licznika (dodajemy + 01 jak niżej):

Coding

• 00??xx1: Options
    • +00 = 1. K-Number (Europe/USA/Rest of World)
    • +01 = Smaller Fuel Tank Volume (All-Wheel-Drive)
    • +02 = Seatbelt Warning (NAR old - up to 45/2004)
    • +04 = 3. K-Number (Rental Cars)
    • +08 = 2. K-Number (Australia)
  • 00xx?x1: Country
    • 0 = Germany (D)
    • 1 = Rest of World (RoW)
    • 2 = USA (US)
    • 3 = Canada (CAN)
    • 4 = Great Britain (GB)
    • 5 = Japan (JP)
    • 6 = Saudi Arabia
    • 7 = Australia (AUS)
  • 00xxx?1: Seatbelt Warning
    • 0 = No Seatbelt Warning (or NAR old)
    • 3 = Seatbelt Warning USA and Canada (NAR new)

I to wszystko. Efekt jest taki że w zakresie od 3/4 do 1/4 wskazówka nie lata jak głupia po skali. Ja nie musiałem kalibrować czujników bo wskazują ok - tj wyjeździłem paliwo do zasięgu 0 i nadal auto jeździło, nie sprawdzałem ile na tzw. 0 km zasięgu można przejechać ale samochód powinien przejechać jeszcze ok 30 - 50 km (głęboka rezerwa ratująca na autostradzie). Poniżej link to adaptacji - kanał adaptacji 29 i 30 (kodowanie na początku tylko dla B7)

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288E%29_Instrument_Cluster_%288EC/8ED/8HE%29

Pin 11 kostki T32 (kostka niebieska)- chłopaki orientuje sie ktoś jaki to pin? wiem że żeński tylko jakieś dokładne oznaczenie żebym go mógł dokupić

Opublikowano

koledzy czemu jak wszystko podłączyłem tak jak było i włożyłem pompkę od 2.5 to auto pochodzi chwile i gaśnie ?

Opublikowano

Panowie w jakich zakladach robiliscie swapa quattro albo znacie warsztat który moze mi ogarnać mój problem z bakiem? pozdrawiam

Opublikowano

Ja przelozylem kompletny bak z pompa od 2.5 tdi i wszystko chodzi jak trzeba. Tam sa dwie rurki tylko: zasilanie i powrot.

Ale Ty masz powrót do komory głównej ? w 1.8T powrót jest pociągnięty do komory od strony kierowcy a nie tam gdzie jest pompa

Opublikowano

w moim zasilanie i powrót jest w to samo miejsce - do pompy paliwa po stronie pasażera.

Odpowietrzenie Ci działa? Syczy jak odkręcasz korek?

Panowie w jakich zakladach robiliscie swapa quattro albo znacie warsztat który moze mi ogarnać mój problem z bakiem? pozdrawiam

Ja robiłem w Warszawie u znajomego ale bak został zamontowany i poza podłączeniem przewodów nic nie trzeba było robić.

Dobrze podłączyłeś zasilanie/powrót? Nie ciągnie Ci gdzieś powietrza? Pompa od 2.5 sprawna?

Ale Ty masz powrót do komory głównej ? w 1.8T powrót jest pociągnięty do komory od strony kierowcy a nie tam gdzie jest pompa

Widzę też w ETCE że do 1.8T quattro jest inny filtr paliwa z regulatorem ciśnienia. Może tu masz problem.

Opublikowano

Widzę też w ETCE że do 1.8T quattro jest inny filtr paliwa z regulatorem ciśnienia. Może tu masz problem.

no właśnie. filtr paliwa mam jeszcze stary z ośki. Masz może jakieś nr tego filtra paliwa ?

Opublikowano

Ja mam w ośce filtr z regulatorem ciśnienia .

Opublikowano

no własnie Panowie przelew mam do komory za kierowca i jak jak mam to wszystko połaczyć zeby działało ? bo wiem ze przelew musi byc po stronie pasazera ale to mam to gdzies wipiac w jakis trójnik czy luzem połazyć ? tak jest duzo tych trójników i nie chce czegos popsuć ! no własnie co z tym filtrem paliwa bo ja tez mam od oski 1.9! http://zapodaj.net/d545abbfb9bd3.jpg.html taka mam pompke od 2.5 !

Edytowane przez slawek9106

Opublikowano

Słyszałem że filtry paliwa ośka i Q mogą różnić się ciśnieniami..

Opublikowano

Z własnego doświadczenia powiem że te z regulatorem to straszny badziew :/

Edytowane przez bongod

Opublikowano

ile krućców masz w swoim ?

Opublikowano

Cztery .

Wymieniałem już z 4 razy bi się waliły albo od nowości były lipne.

Edytowane przez bongod

Opublikowano

i co się działo ?

Opublikowano

Za ubogo było i raz bena w filtrze węglowym. W końcu w aso kupiłem i jest git już z rok .

Opublikowano

koledzy filt filtrem ale jak połącZyć to wszystko w tym baku bym mógł normalnie jeździć: /