Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś ma pomysł co mam zrobić z koncówka zaznaczoną na czerwono? Niebieską wpinam do filtra paliwa, a czerwona?? Przewód kupilem w ASO. Bak z a4 b6 quattro AVJ 2001.

http://zapodaj.net/24f2e1b54c647.jpg.html

Edytowane przez Marcin850527

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ona na 99% idzie w strone silnika w okolice filtra powietrza. Coś z aktywnym węglem jakieś odpowietrzenie to jest

Opublikowano

O, ciekawe.. Bo jak odebrałem przewód w ASO to byłem zaskoczony tą zaślepką. Czyli w ośce też to powinno być podłączone w takim razie.

Opublikowano

yes sir

Opublikowano

Oj to sie pewnie zdenerwuje, bo przewód można by było przełożyć i zaoszczędzić 200 zł :( No to jeszcze musze jakoś to mocowanie wału rozgryźć i bedę działał z przekładką

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak z przeglądem? Musi być na 4 rolki? Czy przez chwilę można sprawdzić hamulce na jednej osi?

Opublikowano

mnie nikt nie robił problemów że jest Q a w dowodzie ośka. Normalnie przeszedł przegląd, hamulce też.

Opublikowano

Tzn chodzi mi o to czy w każdym miejscu da się sprawdzić hamulce w q .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego na stacji diagnostycznej podczas sprawdzania hamulców auto jest na luzie i to rolki napędzają koła. Nie spotkałem się z tym aby podczas badania auto musiało stać 4 kołami na rolkach.

Panowie powiedzcie co sądzicie o takim zestawie? Cena nie jest za bardzo podejrzana?

http://allegro.pl/przekladka-quattro-audi-a4-b6-malysz-1-8t-2-5-1-9-i5414247288.html

Czy wiadomo już coś w sprawie EDS?

Opublikowano

Jak kiedyś pytałem go to tylko piątki miał skrzynie

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No cena interesująca chociaż jakiś czas temu na forum był zestaw Q za identyczną kase. Osobiście dzwoniłem do tego pana w sprawie mocowania podpory wału, ale grzecznie odpowiedział że nie sprzedaje osobno a tylko cały zestaw..

Kolego na stacji diagnostycznej podczas sprawdzania hamulców auto jest na luzie i to rolki napędzają koła. Nie spotkałem się z tym aby podczas badania auto musiało stać 4 kołami na rolkach.

Panowie powiedzcie co sądzicie o takim zestawie? Cena nie jest za bardzo podejrzana?

http://allegro.pl/przekladka-quattro-audi-a4-b6-malysz-1-8t-2-5-1-9-i5414247288.html

Czy wiadomo już coś w sprawie EDS?

Opublikowano

brałem od niego części na przekładkę i nie polecam. połowa części była zła, albo niesprawna albo nie pasowała. np dał mi wydech od v6 - do kosza. bak od s4 - do kosza, złe półośki, brak osłon termicznych, brak wybieraka itp. Miało być wszystko a okazało się że i tak trzeba dużo rzeczy dokupić.

Opublikowano

Dzięki kolego za taką informację.

A tak swoją droga, to już po mailu, który pisałem do tego użytkownika, czułem że coś jest nie tak.

Pytałem jakie oznaczenia skrzyń posiada - dostałem odpowiedz: "Nie pamiętam oznaczeń skrzyń, ale skrzynia to skrzynia - jakie to ma znaczenie"

Rozbawiło mnie to trochę :-)

Opublikowano

Haha dobre :)

Opublikowano

takze nie polecam , zresztą to kolega z forum ktory kiedys handlowal na forum (ban)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Aha czyli to prawda :D wszystko jasne :)

Panowie to olej ze skrzyni czy w torsenie jest też jakiś? Dużo roboty żeby się tego pozbyć? 6d698e83c595ec65197bb95753eec958.jpg

Opublikowano

Panowie / Panie, szukam konkretnego serwisu, który mógłby zrobić przekładkę z osi na quattro - A4 B6.

Mam dawcę a i biorca jest gotów. Możecie coś polecić? Najlepiej na terenie dolnego śląska albo woj. lubuskiego, bo ze Zgorzelca jestem.

Opublikowano

witam wszystkich. Szukam pomocy . Jakiej skrzyni mam szukać do swapa pod oznaczenia dyfra EUB170502 bo taki dorwałem i czy on jest od diesla. Za pomoc z góry dziękuję

Edytowane przez kropekpl

Opublikowano

No ja od dzisiaj staram sie dorezac Q .. czekam na komplikacje bo narazie idzie..

Opublikowano

panowie mam do sprzedania Q z 1.9TDI AVF i mam pytanie czy siadze to w b7 brd?