bongod Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) No na 1 Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Mam już te błędy. Podejrzewam że sprawa będzie trudna do ogarnięcia :/. Pewnie cała wiązka jest jakaś inna. Jest jeszcze jedna opcja, że np EDS nie zadziała w tak skrajnym przypadku a tylko w przypadkach delikatniejszych uślizgów. Trzeba by sprawdzić u kogoś z oryginalnym q. Jeden przypadek wystąpienia tych błędów w q znalazłem przy całkowitym zakopaniu się ale nikt na to nie odpowiedział. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Października 2015 przez bongod
Pikuś Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Przecież te błedy są spowodowane tym, że kręciło się tylko jedno koło.
bongod Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Myślałem że na tym polega działanie EDS że jak jedno koło traci przyczepność to go blokuje ABS. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Pikuś Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Zrob to samo z przednim kolem.
bongod Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Ok. Dziś spróbuję . Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
bobikos Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Właśnie o to chodzi że tylne ma przyhamowac. Do sprawdzenia przedniego kola nie jest potrzebne quattro. Fwd też ma eds. Na youtubie właśnie tylne kółko sprawdzają w q i widać że przyhamowuje. Jeśli chodzi o wiązkę to sprawdzalem i różnica jest tylko w przednim lewym czujniki. Sprawą może rozchodzić się jednak o różnice w budowie części mechanicznej. Może sterownik próbował przyhamowac koło ale z powodów roznic konstrukcyjnych nie mogl tego zrealizować. Muszę kupić pompe fwd i porównać z q Edytowane 17 Października 2015 przez bobikos
bongod Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Sprawdzaj szybciorem to będę wiedział czy wymieniać bo leży i się kurzy . Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
mech15 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Bongod ile wyjść przewodów ma twoja Pompa w aucie a ile ta z półki do quattro?
bobikos Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Zewnętrzna budowa tych pomp niczym się nie różni. Dwa wejścia - sekcja na przód i sekcja na tył oraz cztery wyjścia - na każde koło. Różnicę widać w oznaczeniu zarówno na bloku hydraulicznym jak i na części elektronicznej.
slawek9106 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Panowie mam na oku pompe abs od 1.9 quattro ale nie wiem czy mam ja wymieniac i czy cos mi to pomoze i jaki to jest potem z kodowaniem tego sterownika czy ktos wgl próbował ogarnać ten temat? kazdy tu pisze ze mam pompe gdzies tam sobie lezy no ale to nic nie wyjasnia a narobic sobie bigosu to mozna bardzo szybko bo jak by nie patrzyc do jest układ hamulcowy a co za tym idzie nasze bezpieczenstwo i jaka jest pewnosc ze po zmianie pompy wszystko bedzie grało jak nalezy ;/ ja próbowałem sie pytac w serwisach no ale jak wiadomo takich informacji nie udzielają ;/
bongod Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Zauważyłem że w sterowniku q są takie 4 słupki metalowe których nie mam w ośce. Ciekawe co to. Będę miał kaskę to dam ziomkowi wymienić tą pompę i będzie wiadomo czy coś się zmieniło. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
blackpedro Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Po swapie w B7 2.0 TDI śiwieci ESP. Nie wiecie czy wykasoenie błędów zgasi kontrolkę?
bongod Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Może tak być u mnie bynajmniej tak było Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
blackpedro Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Dobra. Zgasło samo [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
bongod Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 To pewnie od czujnika skrętu Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
blackpedro Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Zastanawiam się czy brak EDS po swapie może jakoś negatywnie wpłynąć na użytkowanie auta? Czy jego brak może tylko doskwierać w jakiś ekstemenalnych podjazdach czy w głębokim sniegu. Chciaż myślę, że quattro powinno sobie dać radę bez EDS.
bongod Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Kiedyś nie było EDS w quattro Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
blackpedro Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 No i po 15 godzinach pracy quattro założone . Jak się ogarnę, to wrzucę timelapse z zabiegu.
ORZE? Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Pięknie, ciekawe jak to Ci będzie śmigać czekam na wrażenia. Ja też mam zestawik czeka na przekładke, tylko że mało czasu.
takstiven Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 mam problem ze spalaniem do przekładce na quattro. nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tu. na wstępnie dodam, że wiem, że przy Q spalanie jest większe, ale do rzeczy. chodzi o b7 BRD. wrzuciłem do niej Q i graty były z b6 1,9 tdi Q. zmiany jakie zauważyłem i problemy jakie mam ze spalaniem to: 1. po przyspieszeniu do równej prędkości (np. 60 km/h) auto potrzebuje kilkaset metrów, zanim spalanie się unormuje i pokazuje, tyle co powinien. zanim to się stanie bierze równomiernie 2-4 l więcej. 2. przy wyższych prędkościach np. 120 km/h bierze duuuużo więcej niż powinien. bierze wtedy tyle ile mi brał przy 160-170...a to na pewno nie jest normalne. Teraz pytanie jakie mam, to co może być powodem 1. czy to problem skrzyni, że jest z 1,9 i ma inne przełożenia niż 2.0? myślę, że przełożeniu samej skrzyni z 2.0 tdi quattro, ale nie wiem, czy to coś pomoże. 2. czy przy przekładaniu mechanik mógł coś spieprzyć? 3. czy coś innego jest nie tak? Przed przekładką spalanie było normalne i nie miałem takich problemów jak teraz. po przekładce ustawiona zbieżność i geometria kół, ale nie pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi