Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taki mod zrobiony i żadnego fotostory ? żadnego opisu ?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

panowie a jakj wygląda sytuacja

pacjent a4 b5 2,5tdi AKN avant quattro tiptronic 2001r (bez ESP) co by było potrzebne do przekładki samego silnika AVF i jaki byłby szacunkowy koszt zakup + czesci + kodowanie ?

Opublikowano

czy ktos moglby mi podeslac kodowanie do czerwonego fisa - cos mi szwankuje wskaznik chce sprawdzic poprawnosc ustawien po modzie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dziś również ja mogę się już pochwalić konwersją na Quattro. Pozostała tylko kwestia ogarnięcia podwójnego pływaka w baku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ciekaw jestem jak wyglądaja koszta i stopień skomplikownia takiego moda w b8.

Podczas wymiany sprzęgła ,moj mechanik stwierdzil że skrzynia w b8 caga fwd, jest taka sama jak w quattro ,jest tylko zaslepiona deklem w miejscu gdzie wchodzą mechanizmy od quattro. Ile w tym prawdy nie wiem..

Opublikowano

trzeba sprawdzic na wlepach w q i oskach czy skrzynie maja te same oznaczenia, ale troche nie chce mi sie w to wierzyc, bo np w b5/6/7 jak odpina sie wał to caly moment napedu przechodzi na nieobciazony wowczas przegub walu i auto stoi w miejscu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :decayed:

ja mam pytanie partyczne, czy po zalozeniu Q Twoj samochod nie zaczal bardziej pływać na boki ?

i kolejn pytanie jest odnośnie poduszek pod skrzynia biegów. Ze wzgledu na to że mi pękł ten trójkąt

http://img502.imageshack.us/img502/3407/p1060359.jpg

i był problem z znalezieniem tej lapy na allegro, to mam zalozlone 2 poduszki po bokach rozwiaznie które jest stoswane w A4 b5. Juz po odpalenie auto dostaje wibracji. I teraz Pytanie i prośa czy możesz zrobić zdięcie tej łapy montażowej i czy mogłbyś badź moglibyście koledzy dać na miara na kogoś gdzie mogę kupić tą łape? a i jakiś link do aukcji z poduszka potrzebą do tego rozwiązania bo z tego wszystkiego nie wiem jak tam Jest :facepalm:

Opublikowano

Nie wiem jaką masz skrzynie, bo numer jest wspólny ale dla poszczególnych skrzyń jest inna litera w oznaczeniu na koncu tego numeru, tam gdzie X

8E0399105 X

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

koledzy skrzynia tak :

SKRZYNIA BIEGÓW 6-CIO BIEGOWA FRF

DO SILNIKÓW 2,5 TDI

NR KATALOGOWE:

FRF

81500708 03

01E 301 211 C

2 AEK-Z ZWN

Opublikowano

8E0399105BF jest do numeru VIN 8E-4-100000 a 8E0399105CF od tego numeru

To są numery łap dla skrzyni 2.5Tdi 6bieg w B6 Quattro

Opublikowano

to są numery tego trojkta ? czy ten wygietej belki ?

---------- Post dopisany 23-12-2012 at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany 22-12-2012 at 22:49 ----------

dzis wymieniłem poduszki pod skrzyni na te z b5 bo jeszcze tej centralnej lapy nie mam : / ale niestety nadal samochod caly wibruje i to bardzo mocno. 1-10 oceniam na 7. Jakieś pomysły?:kwasny:

Opublikowano

Może przegub na wale mówi papa

Opublikowano

no dobra podczas jazdy ok. Ale na postoju wał się nie rusza a dra cale auto jak powalone

Opublikowano

Poduszka pod silnikiem, skrzynią?

Opublikowano
to są numery tego trojkta ? czy ten wygietej belki ?

---------- Post dopisany 23-12-2012 at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany 22-12-2012 at 22:49 ----------

dzis wymieniłem poduszki pod skrzyni na te z b5 bo jeszcze tej centralnej lapy nie mam : / ale niestety nadal samochod caly wibruje i to bardzo mocno. 1-10 oceniam na 7. Jakieś pomysły?:kwasny:

poduchy czyli tego trojkata

Opublikowano

poduchy pod skrzynia wymineiłem na nowe te z b5. Po swietach dokupie ten trojkat i podjade zamontowac ta centralan poduche tak jak w ori bylo moze to cos da. ewentualnie poduszka silnika i dwumas zostaje no bo tak to nie wiem co jeszcze

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

świetny mod, po przeczytaniu całego wątku gratuluje pomysłu i odwagi, a czy po zrobieniu 4x4 seryjne esp nie świruje ?

Opublikowano
Dziś również ja mogę się już pochwalić konwersją na Quattro. Pozostała tylko kwestia ogarnięcia podwójnego pływaka w baku.

I co kolego ograłeś te pływaki ?

Opublikowano

Cała zabawa to kwestia pociągnięcia dwóch przewodów do licznika i przekodowanie na quattro, ale mam lenia i zabiorę się za to w wolnej chwili :)

Opublikowano

no ja to niby mam ogarnięte, jest kabelek jest przekodowane :) a pokazuje wskaźnik na odwrót jak jest pelny to pokazuje pusty iid.