dzbanek1987 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 WItam.Jadąc przez las ,nagle usłyszałem odgłos ,który przypominall wybuch petardy ! patrze w lusterko i widze ...brak tylnej szyby.odrazu hebel i cofam i patrze co to było,zadnej galezi,zadnych ludzi... a szyby brak ;/ mial ktos z was podobna sytuacje ? ile kosztuje wymiana tylnej szyby (nie aso).
wrclaguna Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 tzn. znikla ? moze wczesniej bylo jakies buuum i ktos przylepil na silikonie
aju Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 być może auto miało jakąś przygodę i naprężenie podczas jazdy w lesie przeniosło się tak niefortunnie na nadwozie że szyba pękła, ale to tylko teoria
tymonA4 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 może masz wstawioną ćwiartkę albo auto jest krzywe i pękła szyba
wesz82 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Tylna szyba jest hartowana a z hartem jest tak ze wytrzymuje duża,ale często jest tak ze w przeszłości została uderzona i po pewnym czasem (chodź nie zawsze)rozlatuje się sama z siebie
majkel_majki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Może jakiś niedzielny komandos z wiatrówką, albo karabinkiem bocznego zapłonu zrobił ci kawał
morwa76 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 znam taki przypadek osobiście, auto w upalny dzień - wstawione go garage - następnego dnia rano do pracy ,a tu pęknięta przednia szyba od słupka do słupka, auto 4 lata salonowe ,i poza kierowcą nic nie bite, _____________________________________________________ pech jak szlak
wrclaguna Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 u mnie w firmowym aucie ( Peugeot Boxer 2000 r.) szybe przednia wymienialismy 9 razy testowalismy wszystkie marki i tak pekala teraz mamy najtansza z mozliwych i wszystko ok
sołtys85 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Tak to juz jest z tymi "nowoczesnymi" konstrukcjami. Więcej elektrononiki, która swoje waży i trzeba odchudzić konstrukcję nośną aby waga pozostała na przyzwoitym poziomie. A stal swoje kosztuje wiec spora oszczedność tez jest. W słuzbowym aucie jechałem odwieźć znajomego zaparkowaliśmy i pogadaliśmy z 5 min przy zgaszonym silniku i w połowie rozmowy szyba sama z siebie pękła - parking gładki jak stół. Służbowym samochodzem jak słuzbowym zaparkuje jednym kołem na krawęzniku to jest problem z zamknieciem dzrzwi bo przychacza zamek. A w 2 lata starszym nie było tego problemu. Skonczyły sie czasy "prawdziwych" aut, które maja służyć przez lata.
tymonA4 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 ja znam przypadek gdy koleś dźwigał A6 na lewarku bo zmieniał koło i strzeliła szyba z przodu prawie wypadła
ziutek1957 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Wydaje mi sie ,ze jesli nie bylo zadnych czynnikow zewnetrznych to w gre wchodza tylko jakies "niefabryczne" naprezenia
Pawlo 2004 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 ja znam przypadek gdy koleś dźwigał A6 na lewarku bo zmieniał koło i strzeliła szyba z przodu prawie wypadła Strzelić moze ale nie ma mozliwości zeby wypadła :gwizdanie:_________________________________________________ Tylna szyba jest chartowana i nie ma mozliwości ze troszke pęknie, jak pęknie to odrazu wypada i zamienia się w kryształki. Nigdy się nie spotkałem zeby sama szczeliła ale nie ma rzeczy nie mozliwych, wystarczy delikatne uderzenie i trzask Cena szyby http://moto.allegro.pl/item845792133_audi_a4_b6_01_04_szyba_tylna_tyl_sedan_oryginal.html tu masz ori uzywke, w zakładach specjalizujących sie handlem szybami pewnie są w podobnych cenach tylko nie ori ale za to ci ją wkleją w cenie. Ja za przednia dałem 410 więc ciesz się ze tylna ci strzeliła
scuzz Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 ja znam przypadek gdy koleś dźwigał A6 na lewarku bo zmieniał koło i strzeliła szyba z przodu prawie wypadła Strzelić moze ale nie ma mozliwości zeby wypadła :gwizdanie:_________________________________________________ Tylna szyba jest chartowana i nie ma mozliwości ze troszke pęknie, jak pęknie to odrazu wypada i zamienia się w kryształki. Nigdy się nie spotkałem zeby sama szczeliła ale nie ma rzeczy nie mozliwych, wystarczy delikatne uderzenie i trzask Cena szyby http://moto.allegro.pl/item845792133_audi_a4_b6_01_04_szyba_tylna_tyl_sedan_oryginal.html tu masz ori uzywke, w zakładach specjalizujących sie handlem szybami pewnie są w podobnych cenach tylko nie ori ale za to ci ją wkleją w cenie. Ja za przednia dałem 410 więc ciesz się ze tylna ci strzeliła Wbrew pozorom tylna taniej nie wyjdzie bo jest grzana + w niektórych antena. Znajomy ostatnio do paska B5 za tylną Pilkingtona czy jakoś tak 400 z wstawieniem zapłacił.
Pawlo 2004 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Wbrew pozorom tylna taniej nie wyjdzie bo jest grzana + w niektórych antena. Znajomy ostatnio do paska B5 za tylną Pilkingtona czy jakoś tak 400 z wstawieniem zapłacił. A co ma grzanie i antena do ceny - grzanie - podłączasz tylko kabelki, - antena - to samo Za wklejenie u nas biora 50zł jeśli masz swoją szybę a jak kupisz u nich to wklejenie gratis i to jeszcze do domu przyjeżdzaja to zrobić
scuzz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wbrew pozorom tylna taniej nie wyjdzie bo jest grzana + w niektórych antena. Znajomy ostatnio do paska B5 za tylną Pilkingtona czy jakoś tak 400 z wstawieniem zapłacił. A co ma grzanie i antena do ceny - grzanie - podłączasz tylko kabelki, - antena - to samo Za wklejenie u nas biora 50zł jeśli masz swoją szybę a jak kupisz u nich to wklejenie gratis i to jeszcze do domu przyjeżdzaja to zrobić Dałem tylko porównanie do kosztów twojej szyby gdyż jak to napisałes kolega powinien się cieszyc ze mu tylnia a nie przednia strzeliła nie wiem z czego powinien się cieszyc ale niech ci będzie. Jak napisałem tylna nie jest wcale tańsza od przedniej gdyż są na niej naniesione el grzejne i antena.
Pawlo 2004 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Kolego ale czy ty nie widzisz linku jaki zapodałem wyzej?? Tylna szyba i tak jest tańsza niz przednia i nie wiem po co piszesz ze ma grzanie itp?? rozumiem ma grzanie ale ori uzywka i tak jest tańsza niz podróbka przedniej A z czego ma się cieszyć?? z tego ze ma szczęście w nieszczęściu ze szczeliła tylna szyba bo jest tańsza niz przednia
scuzz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Pisałeś kolego że płaciłeś 410 za przednią to ci odpisałem że kumpel do byle paska za ori pilkingtona płacił 400 nie w aso do byle paska. A wklejanie linków z alegro mija się z celem bo tam jak to na alegro same nowe i za darmo i w idealnym stanie koniec OT.
dzbanek1987 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Przedna tansza od tylnej,w przednia walnął mi kamyk i tez pękła,byłem dzisiaj pytac i tak szyba pilkingtona 830 zł na tył ;/;/ używki nie chce,bo nigdy nie wiadomo z jakiego auta bedzie pochodzila szyba,moze auto po dzwonie,załoze i to samo,nie wiem czy tak sama z siebie pękła czy mi cos na nia poleciało z drzew,auto nie było tłuczone,poza drzwiami kierowyc ,wszedzie oryginalny lakier(sprawdzone przez rzeczoznawce),pociesza mnie tylko fakt ze zdecydowałem sie na AC ;]
Pawlo 2004 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Skoro masz AC to wymieniaj w ASO i pozamiatane. Dziwi mnie ze taką cene zawołali za tylną szybę.
kolokk Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 witam. sam miałem taką sama sytuację i też poruszałem ją na forum http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b6_rozsadzona_tylna_szyba-t56127.0.html;msg600904#msg600904 odpowiedzi konkretnej nie uzyskałem co do ceny za używkę to 250 zł z klapą, która była cała, ale szyba troszkę porysowana, no i za wymianę 150 zł. Stało się to 2 tyg. po zakupie samochodu, od tamtej pory żadnych kłopotów, ogrzewanie działa tak jak wcześniej i do dzisiaj bez problemu,więc wykluczam problemy w elektryce. Jak pech to pech
Rekomendowane odpowiedzi