wotjek1303 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam. jak w temacie. Chce wsadzic przed chipem turbo od 130 km do audi a4 1.9 AFN. czy bez problemu mozna takowa zainstalowac do afn?? pozdrawiam
mech15 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 można, ale musisz mieć przejściówkę na kolektor, albo kolektor od AWX
Piotrek98igo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 można, ale musisz mieć przejściówkę na kolektor, albo kolektor od AWX co ty za brednie piszesz...musisz miec przejsciowke na waz od turba do IC,kolektor zostaw w spokoju.
jarucki Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 można, ale musisz mieć przejściówkę na kolektor, albo kolektor od AWX chyba raczej szybko-złączkę na wyjściu turbo
Michał Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_turbiny_na_awx-t80069.0.html tutaj masz wszystko
mech15 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 można, ale musisz mieć przejściówkę na kolektor, albo kolektor od AWX co ty za brednie piszesz...musisz miec przejsciowke na waz od turba do IC,kolektor zostaw w spokoju. spokojnie, kolektora nie trzeba wymieniać, ale można, a strony turbiny mogą się czasem pomylić , kolega sobie łatwo znajdzie tutaj jak to dokładnie trzeba zrobić
wotjek1303 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 dziekuje serdecznie za infirmacje pozrawiam mam jeszcze pytanko. o jaka przejsciowke chdzi?? bo ja nie jestem kminiacym mechanicznie i kumpel bedzie mi to robil.
Piotrek98igo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 no ladnie pomalowales kolektor ale o co chodzi?
SoMeS Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 no ladnie pomalowales kolektor ale o co chodzi? pochwalić się chciał
Kowi87 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 dziekuje serdecznie za infirmacje pozrawiam mam jeszcze pytanko. o jaka przejsciowke chdzi?? bo ja nie jestem kminiacym mechanicznie i kumpel bedzie mi to robil. Chodzi o cos takiego Swego czasu sprzedawał je Kowicz na alegro, ale chyba już zaprzestał handel
Piotrek98igo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 klamerka 5zl w serwisie ,ale czeka sie na nia troszke(przynajmniej u mnie tak bylo),oring 10zl,przejsciowka ~100zl sa na allegro
wotjek1303 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Siemka wszystkim. zamontowalem do swojej b5 turbine od Passata B6 140KM. Jeszcze tylko program odpowiedni wgrac trzeba i bedzie TDI'power pozdro wszystkim.
Kowi87 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Siemka wszystkim. zamontowalem do swojej b5 turbine od Passata B6 140KM. Jeszcze tylko program odpowiedni wgrac trzeba i bedzie TDI'power pozdro wszystkim. Zainwestuj we wtryski z powietrza mocy nie przybędzie za duzo :gwizdanie:
wotjek1303 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wteyskow nie bedzie wiekszych. narazie turbo wsadzilem bo teraz sprzeglo chce na wszelki wypadek zrobic i po sprzegle bede robil program specjalny u goscia zajmujacego sie chipem. Sama wymiana turba oczywiscie mi nic nie dala bo to logiczne przeciez. jedynie troche reakcja jest lepsza i odrobine lepiej przyspiesza. po programie bedzie ok 150km i starczy. momentu przybedzie a to mnie najbardziej interesuje pozdro
Kowi87 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wteyskow nie bedzie wiekszych. narazie turbo wsadzilem bo teraz sprzeglo chce na wszelki wypadek zrobic i po sprzegle bede robil program specjalny u goscia zajmujacego sie chipem. Sama wymiana turba oczywiscie mi nic nie dala bo to logiczne przeciez. jedynie troche reakcja jest lepsza i odrobine lepiej przyspiesza. po programie bedzie ok 150km i starczy. momentu przybedzie a to mnie najbardziej interesuje pozdro Bedzie albo nie bedzie na seryjnych wtryskach duzo sie nie osiągnie, a czy przekroczy 150km to zalezy tylko i wyłacznie od kondycji układu paliwowego a sprzegło Ci sie ślizga czy co że chcesz zmieniać Zmiana turba na seryjnym programie moze powiększyć laga za duzo poprawy nie odczujesz
SoMeS Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wteyskow nie bedzie wiekszych. narazie turbo wsadzilem bo teraz sprzeglo chce na wszelki wypadek zrobic i po sprzegle bede robil program specjalny u goscia zajmujacego sie chipem. Sama wymiana turba oczywiscie mi nic nie dala bo to logiczne przeciez. jedynie troche reakcja jest lepsza i odrobine lepiej przyspiesza. po programie bedzie ok 150km i starczy. momentu przybedzie a to mnie najbardziej interesuje pozdro 150 nie zrobisz na seryjnych wtryskach
wotjek1303 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Sprzeglo sie nie slizga jeszcze ale moze nie dac rady :/. 145-150 spokojnie wykreci sie bez innych wtryskow mam goscia ktory jest magikiem i mega mozgiem. moge polecic. jest w Radwanicach ok. Wroclawia (Adrian). dam znac po hamowni jak juz bedzie. ale to dopiero za jakis czas bo narazie zima. co to znaczy ze powiekszy LAGA ??
SoMeS Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Sprzeglo sie nie slizga jeszcze ale moze nie dac rady :/. 145-150 spokojnie wykreci sie bez innych wtryskow mam goscia ktory jest magikiem i mega mozgiem. moge polecic. jest w Radwanicach ok. Wroclawia (Adrian). dam znac po hamowni jak juz bedzie. ale to dopiero za jakis czas bo narazie zima. wiesz wykręcić możesz sobie i ze 160psów ale zdechną Ci te wtryski nim zdążysz się tym nacieszyć już nie wspominając o dymieniu bo zalewać będą musiały zdrowo..
Kowi87 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Sprzeglo sie nie slizga jeszcze ale moze nie dac rady :/. 145-150 spokojnie wykreci sie bez innych wtryskow mam goscia ktory jest magikiem i mega mozgiem. moge polecic. jest w Radwanicach ok. Wroclawia (Adrian). dam znac po hamowni jak juz bedzie. ale to dopiero za jakis czas bo narazie zima. Kezor miał podobny setup i do tego FMIC i uzykał 147 kunia wiec to zalezy czy pompa będzie zdrowa :gwizdanie: a wiesz hardkora to możesz i zrobić na 150 konia ale bedzie kopcił jak głupi No ale czas pokaże
Rekomendowane odpowiedzi