Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świecą się kontrolki ABS i ESP w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jaki komunikat na vagu wywaliło?

18265 ERROR MESSAGE FROM ECU w module abs

Juz się czepiałem wtyczki od modułu - czyściłem styki

czasem coś z czujnikiem skrętu nie pamiętam numeru błędu

Ogólnie choinka na zegarach, raz ESP czasem razem z ABS, wcisnołem pedał kilka razy ABS zgasł, potem znowu się zapalił

Był tez błąd przepływomierza że niski sygnał, ale myślę przecież to nie to, przepływkę później miałem sprawdzać

Spędziłem kilka godzin w garażu, wreszcie znalazłem jakiś temat że to przepływka.

Pożyczyłem od szwagra ze skody i wszystko się uspokoiło, zero błędów.

Zamontowana już druga i wszystko działa

Opisywałem tutaj:

http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/przeplywomierz-abs-esr-262071/#post3349642

superancko , dzieki za odp :hi:

Opublikowano

Mam ten sam problem wczoraj jak jechałem autem patrzę nagle i zaświeciły się kontrolki ABS i ESP, sprawdziłem obydwa systemy przestały działać, po ponownym odpaleniu auta kontrolki się początkowo nie paliły ale po kilku minutach znów się zapaliły :facepalm: Vag + kasowanie błędów ale znów wywala te błędy i kontrolki się zapalają. Co wy na to ?

Poniżej błędy

2 Faults Found:

00526 - Brake Light Switch-F

27-10 -- Implausible Signal - Intermittent

01827 - Instrument Cluster (J285); Tire Diameter Implausible

35-10 -- - - Intermittent

Opublikowano
Mam ten sam problem wczoraj jak jechałem autem patrzę nagle i zaświeciły się kontrolki ABS i ESP, sprawdziłem obydwa systemy przestały działać, po ponownym odpaleniu auta kontrolki się początkowo nie paliły ale po kilku minutach znów się zapaliły :facepalm: Vag + kasowanie błędów ale znów wywala te błędy i kontrolki się zapalają. Co wy na to ?

Poniżej błędy

2 Faults Found:

526 Włącznik świateł hamowania - F, Przełącznik świateł hamulców - niewłaściwy sygnał (f)

czyli czujnik pedału hamulca

a 1827 nie moge znaleźć , ale jeszcze poszukam. Sprawdź natomiast to co miał Forseco - czy czasem nie masz zamoczonego ECU pod maską

Opublikowano

Poniżej błędy

2 Faults Found:

526 Włącznik świateł hamowania - F, Przełącznik świateł hamulców - niewłaściwy sygnał (f)

czyli czujnik pedału hamulca

a 1827 nie moge znaleźć , ale jeszcze poszukam. Sprawdź natomiast to co miał Forseco - czy czasem nie masz zamoczonego ECU pod maską

czyli to pierwsze to ten czujnik pod pedałem hamulca

pod Ecu akurat wczoraj zaglądałem bo musiałem przekaźniki sprawdzić

Opublikowano

a gdzie dokladnie jest ten czujnik ESP ? moze jakas fotka ? bo u mnie jest to samo po odpaleniu auta po wcisnieciu hamulca wyskakuje kontrolka ESP.

Opublikowano
a gdzie dokladnie jest ten czujnik ESP ? moze jakas fotka ? bo u mnie jest to samo po odpaleniu auta po wcisnieciu hamulca wyskakuje kontrolka ESP.

Chyba czujnika nie ma.ESP jest na zasadzie ABS.Czujniki przy kołach i pompa.Pompa daje sygnał na to koło co boksuje i go hamuje

Tak mi się wydaje

Wysłane z mojego U8815 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

za ESP odpowiadają czujniki:

przyspieszenia poprzecznego i wzdłużnego

do tego skrętu kierownicy i ABS-u

to wszystko tworzy calosc układu ESP

Opublikowano

za ESP odpowiadają czujniki:

przyspieszenia poprzecznego i wzdłużnego

do tego skrętu kierownicy i ABS-u

to wszystko tworzy calosc układu ESP

i wszystko jasne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ma ktos w Wawie mozliwosc uzyczenia mi na pol godz swojej przeplywki zeby zobaczyl?bo w tej chwili odpala mi auto ale nie wchodzi na obroty i zapala sie wlanie ESP i kontrolka od swiec mryga:kwasny:

Opublikowano

Kolego, najpierw VAG, potem bedziesz cudował

Opublikowano

czyżby pompka któraś papa robiła :whistling:

Opublikowano

Może teraz ja opisze swój problem:hi:

Otóż, w trakcie jazdy zaczęła mi mrugać kontrola od świec zarowych i nagle tempomat przestał działać. Wróciłem do domu poczytałem forum i okazało się ze to wina czujnika stopu(światła stop cały czas się świeciły). Na następny dzień podjazd do serwisu audi i zakup czujnika( zaproponowali mi Panowie podobno jakiś poprawiony, lepszy czujnik ) poprzednio obudowa czujnika była cała czarna a teraz jest z końcówką białą.

Niestety zaraz po wymianie ruszyłem w trasę i zaczęło się:facepalm: W trakcie hamowania ale nie zawsze i kiedy stoję dłużej np na światłach, także sporadycznie zapalają się kontroli ESP i ABS. Tylko wtedy gdy hamuje lub gdy stojąc w miejscu zwalniam hamulec, nigdy w czasie jazdy. Dodam ze przed wymianą czujnika takiego problemu nie było. Jeżdżę już tak pól roku, ale mam naprawde dosyć tych nieszczesnych kontrolek, irytują mnie coraz bardziej:facepalm:

Panowie proszę o radę. Wcześniej było dobrze, w życiu na oczy tych kontrolek nie widziałem, tak samo kiedy swiata stopu zaczeły odmawiać posłuszeństwa czyli padniety czujnik stopu tez nie było tych kontrolek. Po wymianie coś im nie pasuje:kwasny:

Opublikowano

Kolego najpierw VAG

Prawdopodobne przeplywka daje znac o sobie.

Opublikowano
Może teraz ja opisze swój problem:hi:

Otóż, w trakcie jazdy zaczęła mi mrugać kontrola od świec zarowych i nagle tempomat przestał działać. Wróciłem do domu poczytałem forum i okazało się ze to wina czujnika stopu(światła stop cały czas się świeciły). Na następny dzień podjazd do serwisu audi i zakup czujnika( zaproponowali mi Panowie podobno jakiś poprawiony, lepszy czujnik ) poprzednio obudowa czujnika była cała czarna a teraz jest z końcówką białą.

Niestety zaraz po wymianie ruszyłem w trasę i zaczęło się:facepalm: W trakcie hamowania ale nie zawsze i kiedy stoję dłużej np na światłach, także sporadycznie zapalają się kontroli ESP i ABS. Tylko wtedy gdy hamuje lub gdy stojąc w miejscu zwalniam hamulec, nigdy w czasie jazdy. Dodam ze przed wymianą czujnika takiego problemu nie było. Jeżdżę już tak pól roku, ale mam naprawde dosyć tych nieszczesnych kontrolek, irytują mnie coraz bardziej:facepalm:

Panowie proszę o radę. Wcześniej było dobrze, w życiu na oczy tych kontrolek nie widziałem, tak samo kiedy swiata stopu zaczeły odmawiać posłuszeństwa czyli padniety czujnik stopu tez nie było tych kontrolek. Po wymianie coś im nie pasuje:kwasny:

no dokładnie , vag to podstawa każdej diagnozy , jeśli jesteś z okolic wawy to mogę pomóc

Opublikowano

Ok, Panowie z Vagiem muszę poczekać do 2 tyg:kwasny: Nikt nie miał podobnego problemu?. To się stało odrazu po wymianie czujnika stopu. Ruszam w trasę stanę na światłach i bum kontroli abs i esp sie zapalają i świecą do póki silnika/zaplonu nie wyłącze. Czasami jest tak ze 30 razy zahamuje lub stoję w korku czy na światłach i nie zapali się ani razu. A bywa ze wyjeżdżając z parking stanę na sekundę bo auto jedzie, puszczam hamulec i kontroli wracają. ABS I ESP zawsze równocześnie :facepalm: Auto jeździ normalnie, silnik pracuje wzorowo, nie rozkminiam tego:doh: pozdrawiam:hi:

Opublikowano

bez vaga to można gdybać

wystarczy że ci wtyczka od przepływki nie łączy lub przetarty kabel

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniałem moduł pod tempomat, fis itd. Czy myślicie, że palący się ESP i brak możliwości jazdy powyżej 1500 obrotów może być z tym związany :) Czujnik -taśma skrętu czy jak się to nazywa tez wypinałem. Błąd 00778 chyba za to odpowiada.

Opublikowano
Wymieniałem moduł pod tempomat, fis itd. Czy myślicie, że palący się ESP i brak możliwości jazdy powyżej 1500 obrotów może być z tym związany :) Czujnik -taśma skrętu czy jak się to nazywa tez wypinałem. Błąd 00778 chyba za to odpowiada.

http://a4-klub.pl/uklad-hamulcowy-96/bledy-czujnika-kata-skretu-g85-pali-sie-esp-abs-256034/#post3216006

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

mam podobny problem. po wymianie czujnika stopu, zapalił się ESP i ABS. bylem u mechanika, wpiął się i stwierdził że jest do wymiany czujnik ciśnienia płynu w ABS(koszt czujnika 860zł).nie wiem czy wymieniać, może błąd jest w czym innym?

proszę o pomoc

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
witam

mam podobny problem. po wymianie czujnika stopu, zapalił się ESP i ABS. bylem u mechanika, wpiął się i stwierdził że jest do wymiany czujnik ciśnienia płynu w ABS(koszt czujnika 860zł).nie wiem czy wymieniać, może błąd jest w czym innym?

proszę o pomoc

kolega mial podobny problem i sie okazalo ze miał zalany moduł komfortu pod podłogą który zaczął właśnie tak swirowac