Opublikowano 17 Stycznia 201313 l Korzystając z 'wyprzedaży' kupiłem od kolegi miodzio RNS-e, jemu zostawiając swoje audi concert III. Wtyczka pasowała, antena radiowa też. Próbowaliśmy połączyć się z navi vcds'em, niestety się nie udało. Navi działa i nie wyłącza się po 30 minutach, dobrze byłoby jednak wszystko zakodować jak należy. Może wiecie, czy i jakie kabelki należy zamienić, żeby vcds się połączył z navi? Ja niestety słaby jestem z czytania schematów. Dodam, że moje stare radio nie włączyło się w samochodzie miodzia, więc pewnie to wina kabli.
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Korzystając z 'wyprzedaży' kupiłem od kolegi miodzio RNS-e, jemu zostawiając swoje audi concert III.Wtyczka pasowała, antena radiowa też. Próbowaliśmy połączyć się z navi vcds'em, niestety się nie udało. Navi działa i nie wyłącza się po 30 minutach, dobrze byłoby jednak wszystko zakodować jak należy. Może wiecie, czy i jakie kabelki należy zamienić, żeby vcds się połączył z navi? Ja niestety słaby jestem z czytania schematów. Dodam, że moje stare radio nie włączyło się w samochodzie miodzia, więc pewnie to wina kabli. Sprawdź czy jest podłączona linia diagnostyczna K. W adaptacjach zegarów na kanale 62 oczytaj wartość, dodaj do niej 1 i zapisz sumę jako nowe kodowanie (np. jeśli masz 22 to nowe kodowanie to 23).
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Korzystając z 'wyprzedaży' kupiłem od kolegi miodzio RNS-e, jemu zostawiając swoje audi concert III.Wtyczka pasowała, antena radiowa też. Próbowaliśmy połączyć się z navi vcds'em, niestety się nie udało. Navi działa i nie wyłącza się po 30 minutach, dobrze byłoby jednak wszystko zakodować jak należy. Może wiecie, czy i jakie kabelki należy zamienić, żeby vcds się połączył z navi? Ja niestety słaby jestem z czytania schematów. Dodam, że moje stare radio nie włączyło się w samochodzie miodzia, więc pewnie to wina kabli. przekładasz kabelek z kostki C7 do B5 i połączysz sie vagiem:wink:
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Czy jest jakiś powszechnie znany problem by RNS ledowego zrobić z opcją TV-Free?
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Czy jest jakiś powszechnie znany problem by RNS ledowego zrobić z opcją TV-Free? Nie mamy softu dla RNS-E LED który to ogarnia - w tej chwili jedyna możliwość to adapter na kabelek sygnału prędkości (do dostania np. w naviservice). Ewentualnie możesz podpytać mikasziego - ponoć RNS-y ma dość dobrze rozpracowane.
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Czy jest jakiś powszechnie znany problem by RNS ledowego zrobić z opcją TV-Free? Nie mamy softu dla RNS-E LED który to ogarnia - w tej chwili jedyna możliwość to adapter na kabelek sygnału prędkości (do dostania np. w naviservice). Ewentualnie możesz podpytać mikasziego - ponoć RNS-y ma dość dobrze rozpracowane. Siema Niestety ledowego rns-e jeszcze nie znam tak dobrze jak tego starego , ale z mojej dotychczasowej wiedzy jeszcze nie ma hacka do ledowych rns-e . Niby chłopaki z audiforum próbowali coś tam zdziałać ale nic z tego nie wyszło
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Czy jest jakiś powszechnie znany problem by RNS ledowego zrobić z opcją TV-Free? Nie mamy softu dla RNS-E LED który to ogarnia - w tej chwili jedyna możliwość to adapter na kabelek sygnału prędkości (do dostania np. w naviservice). Ewentualnie możesz podpytać mikasziego - ponoć RNS-y ma dość dobrze rozpracowane. Siema Niestety ledowego rns-e jeszcze nie znam tak dobrze jak tego starego , ale z mojej dotychczasowej wiedzy jeszcze nie ma hacka do ledowych rns-e . Niby chłopaki z audiforum próbowali coś tam zdziałać ale nic z tego nie wyszło jedynie zapewne może mieć Kobra coś takiego:wink:
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Czy jest jakiś powszechnie znany problem by RNS ledowego zrobić z opcją TV-Free? Nie mamy softu dla RNS-E LED który to ogarnia - w tej chwili jedyna możliwość to adapter na kabelek sygnału prędkości (do dostania np. w naviservice). Ewentualnie możesz podpytać mikasziego - ponoć RNS-y ma dość dobrze rozpracowane. Siema Niestety ledowego rns-e jeszcze nie znam tak dobrze jak tego starego , ale z mojej dotychczasowej wiedzy jeszcze nie ma hacka do ledowych rns-e . Niby chłopaki z audiforum próbowali coś tam zdziałać ale nic z tego nie wyszło jedynie zapewne może mieć Kobra coś takiego:wink: Już pytałem - też jeszcze nie ma.
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Moje wtyczki wyglądają tak: jak widać brak wtyczki B czy poza tym pinem, który trzeba wyjąć z C i przełożyć do B jeszcze jakieś inne piny z b będą mi potrzebne? Jeśli tak to gdzie je znajdę? zegary zakodowałem dobrze - dziś w drodze do pracy odpaliłem navi i wyświetla na FISie wskazówki
Opublikowano 18 Stycznia 201313 l Moje wtyczki wyglądają tak:http://imageshack.us/scaled/thumb/580/dsc00862zo.jpg http://imageshack.us/scaled/thumb/818/dsc00872ps.jpg jak widać brak wtyczki B czy poza tym pinem, który trzeba wyjąć z C i przełożyć do B jeszcze jakieś inne piny z b będą mi potrzebne? Jeśli tak to gdzie je znajdę? zegary zakodowałem dobrze - dziś w drodze do pracy odpaliłem navi i wyświetla na FISie wskazówki Nie - wtyk B jest od zmieniacza. Potrzebujesz jej jedynie do podłączenia linii K (pin 5).
Opublikowano 20 Stycznia 201313 l Bardzo proszę o pomoc w kodowaniu RNS-E. Moja konfiguracja to: A4 B6 2004 rok, RNS-E 2010 LED z A3, brak BOSE, Bluetooth w wersji Q, brak zmieniarki, brak tunera TV, brak multifunkcji Aktualnie wygląda to następująco: Address 37: Navigation Labels: None Part No SW: 8E0 035 193 B HW: 8E0 035 193 B Component: RNS-E PU EU H03 0300 Coding: 0318751 Czyli: 0 - OK 3 - Audi A4 (8E) - OK 1 - Front Treble Speaker Monitoring inactive inactive - OK zgodnie z info z forum mimo, że nadwozie zamknięte .. 8 - Sound Characteristic - ??? brak takiej wartości w rozpisce .. 7 - Base Plate diagnostic capable with Comfort Control - OK 5 - Analog Input (AUX) installed - ?? nie mam AUX .. 1 - TV-Tuner/CD-Changer/Multi-Function Steering Wheel not installed - OK Czy w przypadku mojej konfiguracji nie powinno być 0310711? Czyli: 0 - stała 3 - Audi A4 (8E) 1 - Front Treble Speaker Monitoring inactive inactive 0/1 - Sound Characteristic linear czy Audi A4 (8E) dla B6 z 2004? 7 - BT Q - Base Plate diagnostic capable with Comfort Control 1 - Tuner not installed - brak radia satelitarnego, aux 1 - TV-Tuner/CD-Changer/Multi-Function Steering Wheel not installed
Opublikowano 20 Stycznia 201313 l Bardzo proszę o pomoc w kodowaniu RNS-E.Moja konfiguracja to: A4 B6 2004 rok, RNS-E 2010 LED z A3, brak BOSE, Bluetooth w wersji Q, brak zmieniarki, brak tunera TV, brak multifunkcji Aktualnie wygląda to następująco: Address 37: Navigation Labels: None Part No SW: 8E0 035 193 B HW: 8E0 035 193 B Component: RNS-E PU EU H03 0300 Coding: 0318751 Czyli: 0 - OK 3 - Audi A4 (8E) - OK 1 - Front Treble Speaker Monitoring inactive inactive - OK zgodnie z info z forum mimo, że nadwozie zamknięte .. 8 - Sound Characteristic - ??? brak takiej wartości w rozpisce .. 7 - Base Plate diagnostic capable with Comfort Control - OK 5 - Analog Input (AUX) installed - ?? nie mam AUX .. 1 - TV-Tuner/CD-Changer/Multi-Function Steering Wheel not installed - OK Czy w przypadku mojej konfiguracji nie powinno być 0310711? Czyli: 0 - stała 3 - Audi A4 (8E) 1 - Front Treble Speaker Monitoring inactive inactive 0/1 - Sound Characteristic linear czy Audi A4 (8E) dla B6 z 2004? 7 - BT Q - Base Plate diagnostic capable with Comfort Control 1 - Tuner not installed - brak radia satelitarnego, aux 1 - TV-Tuner/CD-Changer/Multi-Function Steering Wheel not installed 0301711.
Opublikowano 21 Stycznia 201313 l 0301711. Dziękuję bardzo, ustawione - wydaje się, że lepiej teraz gra niż na poprzednim kodowaniu Mam jeszcze pytanie odnośnie wzmacniacza. Jeżeli chciałbym wymienić głośniki i puścić sygnał przez dodatkowy wzmacniacz, to jakie kodowanie dla Sound Characteristic powinienem ustawić?
Opublikowano 21 Stycznia 201313 l 0301711. Dziękuję bardzo, ustawione - wydaje się, że lepiej teraz gra niż na poprzednim kodowaniu Mam jeszcze pytanie odnośnie wzmacniacza. Jeżeli chciałbym wymienić głośniki i puścić sygnał przez dodatkowy wzmacniacz, to jakie kodowanie dla Sound Characteristic powinienem ustawić? Bez zmian.
Opublikowano 21 Stycznia 201313 l mam takie pytanie, czy ta płytka elektryczna spod przycisków z diodkami podświetlenia w przednim panelu z rnse-e z 2009 audi a3 będzie pasowała do rns-e a4 z 2005?
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Panowie mam pytanie czy kierownica z MF z b6 będzie obsługiwać RNS-E bez żadnych problemów, ewentualnie co i jak trzeba kodować
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Panowie mam pytanie czy kierownica z MF z b6 będzie obsługiwać RNS-E bez żadnych problemów, ewentualnie co i jak trzeba kodować tak będzie śmigać
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Panowie mam pytanie czy kierownica z MF z b6 będzie obsługiwać RNS-E bez żadnych problemów, ewentualnie co i jak trzeba kodować tak będzie śmigać bez żadnych problemów
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Panowie mam pytanie czy kierownica z MF z b6 będzie obsługiwać RNS-E bez żadnych problemów, ewentualnie co i jak trzeba kodować tak będzie śmigać bez żadnych problemów bez:wink:
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Panowie mam pytanie czy kierownica z MF z b6 będzie obsługiwać RNS-E bez żadnych problemów, ewentualnie co i jak trzeba kodować Musisz tylko przekodować vagiem ze zwykłej na multi:wink: