Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A są nowe nagrywarki co nagrają taka płytę czy trzeba szukać starych ?? Jeżeli tak to jakie?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A są nowe nagrywarki co nagrają taka płytę czy trzeba szukać starych ?? Jeżeli tak to jakie?

Nie istnieje żaden wykaz nagrywarek - raczej bazujemy na swoich doświadczeniach. Stary Pioneer dawał sobie swego czasu radę :wink:

Opublikowano

jest taki wykaz nagrywarek które bez problemu wypalają płytki z mapami

Opublikowano

W takim razie dlaczego nie wklejasz ? :wink:

Opublikowano

W takim razie dlaczego nie wklejasz ? :wink:

kiedys nawet było wklejane jakie nagrywarki ale szybko ktos to usunol:wink:

Opublikowano

ja znalazłem :wink:

[Asus]

DRW-1814BLT // [FW: 1.14]

[Pioneer]

DVR 108 DB | FW: PioData DVR-108DX FW118EU

109

110 | Firmware: 1.39

111D | Firmware: 1.29 seems crucial

112D | Firmware: 1.09

112BK | Firmware: 112L

115

115D

116D

DVR-A09XLB | Firmware: 1.59

212D | Firmware: 1.21

DVR-216D | (FW: 1.09)

DVR-216DBK | (FW: 1.09)

DVR-216L | (FW: 1.09)

[LITE-ON]

LH-20A1L | FW: BL06

DH20A3S

[Plextor]

PX-880SA

PX-L890SA

[MATSHITA]

BD-CMB UJ-120 | FW: 1.00

[Optiarc]

AD-5680H | FW: 3AHB

Opublikowano

A ja to zrobiłem w taki sposób że znalazłem na allegro LiteOn DH-20A4P (na liście go nie było jak widać) z końca 2008 roku, który był na licytacji a za godzinę się aukcja kończyła, poczytałem czy ten model da radę i okazało się że dwie osoby nagrało mapy tym. Wygrałem aukcję za kilka zł. Jak nagrałem pierwszą płytę to nie wyszło, ale przeczyściłem laser i mimo to że nie miałem Verbatima tylko pakiet płyt maxell DL+, chodzą mapy najpierw 2013 i teraz 2014.:wink:

Opublikowano

Może ktoś podać linka do tabeli rozmiarów opon bo ten co jest w opisie nie działa i nie wiem co mam wpisać. Mam opony 195/65/15

Opublikowano

A podawal tu ktos iles stron temu :) ale wez to teraz znajdz :)

Opublikowano

Zapisałem do zakładek, bo wiedziałem że może się utopić. Proszę bardzo: post #2154 str. 87 :wink:

Opublikowano
Zapisałem do zakładek, bo wiedziałem że może się utopić. Proszę bardzo: post #2154 str. 87 :wink:

Dzieki bardzo.

Druga sprawa, nie mogę zmienić logo startowego bo VCDS lite nie obsługuję a VAG 311.2 nie łączy się z RNS-E. Co można by zrobić ?? 409 połączy się z RNS-E

Opublikowano

409 raczej się nie połączy. Być może VAG 704 już będzie się łączył. No i oczywiście pełny VCDS.

Opublikowano

Dzieki bardzo.

Druga sprawa, nie mogę zmienić logo startowego bo VCDS lite nie obsługuję a VAG 311.2 nie łączy się z RNS-E. Co można by zrobić ?? 409 połączy się z RNS-E

Spróbuj jeszcze CharInt zmienić w opcjach VAG-a - z wartości 1 na 5. Być może uda się wtedy połączyć ale nadal może zrywać...

Opublikowano

zainstaluj sobie vcds lite ten łączy się bezproblemowo z rns-e

Opublikowano

Ja mam połączenie z RNS-E z VCDSem tylko nie można zmienić logo bo to jest wersja darmowa (takie ograniczenie niektórych funkcji). Vag 311,2 nie łączy się wogóle z RNS-e a jego mam pełną wersję.

Opublikowano

Ja mam połączenie z RNS-E z VCDSem tylko nie można zmienić logo bo to jest wersja darmowa (takie ograniczenie niektórych funkcji). Vag 311,2 nie łączy się wogóle z RNS-e a jego mam pełną wersję.

Oczywiście że można :wink: jeśli masz soft 550, czy wyżej, jak dobrze pamiętam

Jeśli masz wersje free, ale nie zarejestrowaną, to się nie da, i kilku innych rzeczy zrobić

Tu jest wersja free zarejestrowana, i aktywna:

VCDS lite 1.2 full version VCDS lite 1.2 full version [] - - It's Free! : Vag-Diag : VAG diagnostic tools

U siebie bez problemu zmieniłem.

Panowie pytanie z inne beczki, dlaczego rns-e przekłamuje czas z zegarów, zawsze o 6 godz, lub 6 min, albo 12 min, czy 18 min.

Można przekodować żeby pobierała czas z GPS, dopóki nie miałem Can'ów było ok

Opublikowano

W moim rns-e tez przekłamuje czas jak miałem tylko gps było ok ale jak podłączyłem can z zegarów też jest przekłmanie i z tego co wiem nie jest to do przeskoczenia sprawdzałem to już kilka razy.

Opublikowano

Miałem małą nawigację, dołożyłem RNS-E pociągnąłem kabel od anteny dachowej (rekin) do RNS-E i antena nie działa, nie wyszukuje satelit. Czy to jest konflikt, musi być nowa antena czy coś może pominąłem. Antenę wyciągnąłem z czytnika w bagażniku i przedłużyłem kabel do radia.

Opublikowano

Antena dachowa nie zawsze obsługuje gps-a ja mam rekina na dachu i tylko obsługuje telefon i radio więc najlepiej dać dodatkową antenę gps i wrzucić np za zegary;)

memory five wladi i wszystko jasne :-)

Opublikowano

Mój rekin jest tylko do małej navi bo idzie do niego tylko ten kabelek do czytnika.

Jednak złapał sygnał ale bardzo oszukuje o parę km. Jadę kupić nową :-(