Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem felgi na zimę z oponami Dunlop SP WINTER SPORT M2 205/50 R16 87 H

Jeździł ktoś na tym?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolego Pitman: Jeździłem na takich Dunlopach, tylko 195/65 R15 T91, dwa sezony. Niestety te które mam są z 2003 roku więc są dosyć twarde. Na śniegu katastrofa, bardzo ławo o poślizg lub utknięcie w zaspie. Natomiast na zimnych i mokrych asfaltach jakoś nie miałem problemów.

Opublikowano

pakotomasz Witaj...

Ja zeszłej zimy założyłem właśnie Continental ki TS830

i jestem zadowolony z nich bardzo ...a mieszkam w terenie górzystym.

Zdecydowanie polecam :good:

Cena jest dobra ...nawet za 203zł można je wyrwać... :hi:

ja tez posiadam continental TS830 i sobie chwale

Opublikowano

Kolego Pitman: Jeździłem na takich Dunlopach, tylko 195/65 R15 T91, dwa sezony. Niestety te które mam są z 2003 roku więc są dosyć twarde. Na śniegu katastrofa, bardzo ławo o poślizg lub utknięcie w zaspie. Natomiast na zimnych i mokrych asfaltach jakoś nie miałem problemów.

To nie za ciekawie je widzę jak ta zima będzie jak poprzednia :gwizdanie:

Opublikowano

Ja się powielę bo jeszcze zimą pisałem :gwizdanie: Mam zimówki Goodyear UltraGrip 7+ kupione przed poprzednią zimą. Pokazały się z bardzo dobrej strony minionej zimy więc z czystym sumieniem mogę je polecić. :good:

Również kupiłem UG7+ rok temu. Świetne opony. Pewnie w dużej mierze one uratowały mnie przed zaliczeniem rowu w zimę :>

Opublikowano

potwierdzam .. uzywam UG7 + ... rok temy pewnie mnie prowadzily .. .. na lato rowniez wybralem goodyear .. w koncu nie ma co zalowac na cos co ma nas prowadzic po szosie .. .. i jest super zadowolony.. .. nic tylko goodyear .. :hi:

Opublikowano

Panowie, da rade jeździć w zimie na 17'' 225 albo 215 ? Wygrzebie sie z zaspy taki kapeć ?

Zastanawiam się czy może lepiej 16''.

Teraz w zimie miałem stare 15cali, szer. 205 od A3 ale chciałem zmienić w tym roku na troche większe bo kiepsko to wygląda.

Opublikowano

W zimę to ma się jeździć a nie wyglądać :tongue4:

Ja bym max 16 zakładał na zimę.

Opublikowano

a mam pytanie co powiecie na propozycje zalozenia opon do audi a4 kombi 2003r. fulde kristal montero 3 ? czy goodyear ultra grip 7+ ? i czy wiecie gdzie mozna kupic tanio stalówki 15 cali w okolicach wroclawia ?

Opublikowano

Panowie, da rade jeździć w zimie na 17'' 225 albo 215 ? Wygrzebie sie z zaspy taki kapeć ?

Zastanawiam się czy może lepiej 16''.

Teraz w zimie miałem stare 15cali, szer. 205 od A3 ale chciałem zmienić w tym roku na troche większe bo kiepsko to wygląda.

Wiesz, może i się wygrzebie ale nie wiem czy tak łatwo zatrzymasz auto na śniegu...

Nie wiem dlaczego ludzie przy wyborze felg i opon na zimę myślą tylko o tym żeby ruszyć, wyjechać z zaspy, przyspieszyć itp., a nikt jakoś nie myśli że najwięcej problemów jest z ZATRZYMANIEM auta.

Szeroka opona powoduje rozkład masy na dużej powierzchni i tym samym ZMNIEJSZA przyczepność (ze względu na zmniejszony nacisk na cm^2).

Opublikowano
Wiesz, może i się wygrzebie ale nie wiem czy tak łatwo zatrzymasz auto na śniegu...

Nie wiem dlaczego ludzie przy wyborze felg i opon na zimę myślą tylko o tym żeby ruszyć, wyjechać z zaspy, przyspieszyć itp., a nikt jakoś nie myśli że najwięcej problemów jest z ZATRZYMANIEM auta.

Szeroka opona powoduje rozkład masy na dużej powierzchni i tym samym ZMNIEJSZA przyczepność (ze względu na zmniejszony nacisk na cm^2).

Bo przecież najważniejszy jest wygląd, a co tam bezpieczeństwo swoje i innych :gwizdanie:

a mam pytanie co powiecie na propozycje zalozenia opon do audi a4 kombi 2003r. fulde kristal montero 3 ? czy goodyear ultra grip 7+ ? i czy wiecie gdzie mozna kupic tanio stalówki 15 cali w okolicach wroclawia ?

Bierz UG7+ naprawdę bardzo dobre oponki a stalówek szukaj na necie (allegro) czasem można trafić nówki w dobrej cenie.

Opublikowano

ja na zimę mam 215/45/17 i bez problemu przetrwałem poprzednią zimę (tylko raz się zakopałem)

Opublikowano

Ja mam ultragripy 7 na sprzedaż (ze stalówkami lub bez) :gwizdanie:

Tylko dlatego, że wymieniłem hamulce na większe i 15 mi nie wejdzie. Opony są super, wcześniej miałem Fulda KRISTALL GRAVITO i były :thumbdown:

W ogóle bez porównania.

Opublikowano

Witam! Co sądzicie o oponkach NOKIAN WRG2?

Opublikowano

Witam drodzy forumowicze, przymierzam się do kupna opon zimowych.. Zastanawiam się nad tymi oponkami:

http://www.oponeo.pl/dane-opony/fulda-kristall-montero-3-185-65-r15-88-t

Co o nich myślicie?

moja luba ma przy swoim aucie kristall-montero-2 i powiem że są :good: kopią w śniegu że hej :)

Opublikowano

Witam

Testował ktoś oponki Vredestein Snowtrac 3, rozmiar 205/55/16 ?

update:

kupione: Goodyear Ultra Grip 7+

Pozdrawiam