Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o tych oponach, warto się nimi zainteresować?

Temat pilny bo kupiłem Auto i mam je na letnich oponach a tu zaraz grudzień :P

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem i polecam.

Na kopny śnieg się dobrze sprawdza

Jest nowszy model, Frigo HP-cichsza od poprzedniczki.

Również polecam bo je mam.

Opublikowano

Dzisiaj zmiana gum na zimówki - Nokian WR D4, Made in Russia 45 tydzień - zamawiane z Allegro od kogoś z Krakowa za w sumie 780 zł. Co do samych oponek nie mam zastrzeżeń, gumą miękka, dużo nacięć. Dla porównania z letnimi Dunlopami Bluesport Response - równie ciche, do prędkości 120km/h przynajmniej, bo później to już słychać ale silnik :) Dam znać jak sprawdzają się później (o ile będą warunki). Letnie i zimowe R15.

Opublikowano

Witam,

zamówiłem Nokiany WR D4 205/55/R16 i wczoraj mi je założono.

Zaram po tym przejechałem jakieś 200 km i nie jechało się dobrze (po około 100 km sprawdzałem i są dobrze dokręcone).

Nie mam takiej kontroli nad pojazdem, samochód jak by pływał - kołysał się podczas zmiana pasa ruchu. A od razu po wyjechaniu z zakładu wulkanizycyjnego wydało mi się że kierownica lżej chodzi.

Wydaje mi się że nabili mi nie odpowiednie ciśnie w oponach. Stąd moje pytanie do właściwieli Nokianów WR D4, jakie wy macie ciśnienie w oponach i jak wasze wrażenia podczas prowadzenia pojazdu ?

Ciałbym się dowiedzeć jakie powinno być / jakie wy macie, aby jak podjadę na stację benzynową aby sprawdzić i będę wiedział czy mam coś upuścić czy nabić :)

Edytowane przez Caporeira

Opublikowano

Popatrz na wlepkę i stosuj takie jak tam pisze.

Opublikowano

A to dla letnich i zimowych jest identyczne?

Opublikowano

Ciałbym się dowiedzeć jakie powinno być / jakie wy macie, aby jak podjadę na stację benzynową aby sprawdzić i będę wiedział czy mam coś upuścić czy nabić :)

takie info masz na oponie ...

Opublikowano

A to dla letnich i zimowych jest identyczne?

Tak.

Opublikowano

podjadę na stację benzynową aby sprawdzić i będę wiedział czy mam coś upuścić czy nabić :)

No ja Ci powiem, że te na stacjach kompresory to są o kant d*py potrzaskać. Co miałem styczność w różnych miastach i po sprawdzeniu potem to zupełnie co innego (nie wielkie odchyłki ale jednak). Nie ma to jak własny kompresor w domu i dobry manometr :wink:

Opublikowano

ja mam 2,3 bara i jest spoko loko :)

Opublikowano

Ja na 2.3 mam kapcie, 2.5 ładuje.

O dziwo takie same opony mam w Octavi II i tam 2.3 super a tylko niby 300 kg lżejsza z dowodu.

Opony Uniroyal 66

Opublikowano

Oponiarze często pompują jakieś 2,0-2,1 atm a tymczasem u mnie na wlepce 2,3 to minimum. Z bagażem i pasażerami podają bodajże 2,7atm. Poza tym jeżeli pompują w ciepłym warsztacie a potem jedziesz w temp 0st C to ciśnienie jeszcze spada. Niestety ale KONIECZNIE trzeba mieć własny mały mierniczek ciśnienia i samemu co jakiś czas sprawdzać. A najlepiej kupić nożna pompkę START :)http://allegro.pl/pompka-nozna-samochodowa-z-manometr-start-polska-i5455484057.html

Niby jest plastikowa ale dosyć solidna. Elektryczny kompresorek z supermarketu wyrzuciłem do śmietnika. Pompował mi ciśnienie ale w tętnicach a nie w oponach.

Opublikowano

Witam,

mam zamiar kupić zimówki Goodyear Ultra Grip 9 205/55 R16 ale zastanawiam się na profilem 60. Letnie mam 55 ale słyszałem, że do zimówek lepiej mieć większy profil.

Pytanie jak będzie lepiej i czy mi opona bez problemu wejdzie na alusa na którym teraz jeżdżę?

Opublikowano

Wejdzie, ale licznik będzie kłamał i drożej zapłacisz za niestandardowy rozmiar opony, więc co Ci to da? Zostaw fabryczny rozmiar i nie kombinuj bez sensu.

Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=5377216348&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e

szukam czegoś do oktavi siostry ma mały budżet a wożą małe dzieci więc chce żeby było w miarę bezpiecznie pod czas wypadó światecznych co sądzicie o tej oponie?

Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=5377216348&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e

szukam czegoś do oktavi siostry ma mały budżet a wożą małe dzieci więc chce żeby było w miarę bezpiecznie pod czas wypadó światecznych co sądzicie o tej oponie?

Jak ma być bezpiecznie to szukaj opon tegorocznych, zawsze to sezon leżakowania mniej. Do tego kup coś sprawdzonego u nas, np. Nokian.

Opublikowano

nokiany mam ja, i jestem bardzo zadowolony spalanie spadło;) i są ciche jak cholera :)...ale siostra ma mały budżet na ten rok. Znalazłem nokiany w Świdniku za 750zł namawiam ją(wr D3)

Opublikowano

Za 780 można kupić WRD4.

Opublikowano

Bez przesady, rok leżakowania w magazynie nie spowoduje odczuwalnej utraty właściwości. Opony Yokohama chyba są w porządku, nie jest to tani "chińczyk" tylko porządna japońska firma (oczywiście produkuje w Chinach :) ).

Edytowane przez Rotor