Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Trzeszczące mocowanie tylniej kanapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rowniez to mam z tylu po prawej stronie... wkurza na maxa na jakis wybojach, jakby auto mialo z 25 lat :) WD40 chyba zdziala cuda no nie ;p

W tym wypadku raczej nie zdziala

U mnie skrzypi nie na zamku oparcia ale na styku plasitkow oparcie / tylna polka pod szyba

Dzis nalepilem w to miejsce tasme szmaciana i zobacze czy cos to dalo.

Opublikowano

Panowie u mnie tez trzeszczalo oparcie kanapy gdy nie byla doknieta. Trzeba mocna pierd....c oparciem zeby sie zamkla i bedzie spokoj

Opublikowano

Wlasnie wrocilem z przejazdzki.Jest cisza i nic a nic nie skrzypi.Plastry pomogly :wink4:

Opublikowano

Panowie u mnie tez trzeszczalo oparcie kanapy gdy nie byla doknieta. Trzeba mocna pierd....c oparciem zeby sie zamkla i bedzie spokoj

Kutfa, ja tak pierdzielnęłem tą kanapą, że prawie tylna szyba wyleciała. Niestety u mnie to nie pomogło. musze spróbować metody plastrowej :cool1:

Opublikowano

też to miałem najpierw podważalem gumą od spodu ale lipa i psoknąlem wd 40 w te zawiasy i jak narazie cisza od tygodnia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pomogło tak jak u kolegi piterdzg psiknięcie WD40 w dolny zawias. Piękna cisza teraz nastała. :punk:

pozdr:hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podziałanie WD40 w takiem miejscu to istne ZŁO!!! Kolego wypłukałeś tym samy resztki smaru które tam był, przesmarowałeś środkiem na bazie nafty który po niedługim czasie straci swoje własności smarne (jesli WD40 w ogóle takie ma). Należy użyć bardziej wyrafinowanych smarów stałych lub typu biały smar w sprayu, który po wyschnięciu jest stały.

Opublikowano

eee, bez przesady. Nie wpuszczałem tego głęboko w mocowanie, tylko powierzchniowo. A trzeszczał plastik o pręt stalowy. Poza tym to nie jest jakiś hiper wyszukany mechanizm, używany do tego sporadycznie...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy, jak rozebrać tylnią kanape ? mam na myśli szersze oparcie, nie wiem jak zdjąć :/

Opublikowano

He, mi natomiast jakby trzeszczy platyk zamykania pasow, ten przy siedzeniu, gdy jade wolno, po wybojach , ociera sie o fotel i mnie drazni :P

Opublikowano

hehe, jeżeli chodzi o sedana, to mialem dokladnie to samo, podczas jazdy po nierownosciach denerwujace trzeszczenie skrzypienie z okolic prawej polowki tylnej kanapy, cichnie po zlozeniu kanapu w moim przypadku wiec po krotkiej chwili zabralem się za ten pipek który jest zatrzaskiem kanapy, ma on regulacje, mozna go wkrecac i wykrecac aleee! mozna tez go przesuwać w przod i w tył, odkrecilem nakretke kontrujaca, wkrecilem bolec troche glebiej i przesunalem go na maksa do przodu, efekt, kanapa zamyka sie latwiej i po trzezczeniu nie ma sladu :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Tu kolega poradził sobie z trzeszczącą roleta http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-avf-simon__75-a-261205/

nr. części naprawczej 8E9 898 661 4PK

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=445283

koszt ok 46zł

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie swozen/ ośka ta plastikowa na dole oparcia skrzypi, problem znika prawie jak ktos siedzi, prawa strona ta wieksza czesc oparcia

odkopie poraz drugi... mecze sie juz z miesiac z tym.... lokalizacja trzeszczenia tak jak u kolegi czaki22 , trzeszczy na tej plastikowej tulejce ktora wchodzi w metalowy trzpien ...

nie wiem juz jak sobie z tym poradzic...

smarowanie specyfikami starcza na tydzien, maks dwa....

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A mi Koledzy skrzypi przedni fotel kierowcy przy hamowaniu... mega wkur....