Joziek79 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opcja fader w radiu, wyreguluj tak jak sobie życzysz
fenri95 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Tak zrobiłem Myślę nad zmianą przednich głośników bo 1 charczy;/.Mam z poprzedniego auta 165 a z tego co czytam to do audi wchodzą 130. Ciężko jest to przerobić żeby weszły większe ? Edytowane 25 Lutego 2016 przez fenri95
Hezen Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 W dziale sprzedam czesci a4 b5 były (już nie ma) na sprzedaż dystanse pod głośniki 160/165mm. Wejdz i oblukaj Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
fenri95 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Kolega odwalił kawał dobrej roboty szkoda ze juz nie sprzedaje ajj spóźniłem sie;/
jacandrzej Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Posiadam Audi A4 b5 z 1996r z tylnymi aktywnymi głośnikami Nokii. Kod wyposażenia 8RN. Czy do podłączenia radia Blaupunkt Manchester 110 będę potrzebował adapter do aktywnych głośników? pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez jacandrzej
soulmaster3m Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) 8RN to niby 8 aktywnych głośników (8RN = Eight speakers (active), 8RN Sound package (brand sound)) Ty tam czasem nie masz Bose? A to radio nie ma nawet wyjścia line out, szkoda. Zostają tylko adaptery. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez soulmaster3m
jacandrzej Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli będę potrzebował adapter. Czy musi być Phonocara czy możecie polecić sprawdzony tańszy. Czy do tego Blaupunkta separator będzie też potrzebny? pozdrawiam
soulmaster3m Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Co do adapterów się nie wypowiem, ale już na pierwszej czy drugiej stronie masz już o Bose pogadankę, więc tam sobie sprawdzisz. A co do separatorów to ja mam Blaupunkta Toronto 410T i żadnego nie potrzebowałem.
jacandrzej Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dzięki bardzo za pomoc. Ten mój system się tylko tak nazywa 8 aktywnych głośników, ale to nie jest bose. Tam są tylko aktywne z tyłu Nokii. Kupiłem te radyjko Blaupunkt Menchester 110- głównie dla tego że można w nim schować pod panelem kartę SD. Czy kupić standardowy adapter http://carhifi24.pl/katalog/0_search/1772_phonocar_adapter_audi_goniki___ty.html ? Czy lepiej kupić adapter na cinche http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-mini-iso-2x-rca-bose-nokia-i5379520592.html-wg kol. Kwaśniewskiego? Nie wiem jak wygląda drugi adapter potrzebny wg. Kwaśniewskiego ponieważ linki z 1 strony wygasły! Czy ktoś mógłby podać linki adapterów do metody Kwaśniewskiego? pozdrawiam
Toskańczyk Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ja kupiłem zestaw 2xRCA do pionka i u mnie to nie zagrało dopiero jak kupiłem adapter PHONOCAR to pojawił się dźwięk
Joziek79 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Spróbuj podłączyć bez najpierw, czasem blaupunkty były przystosowane do Audi.
soulmaster3m Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Joziek. nie będzie działać bo to radio ma tylko dwie kostki A od zasilania i B od głośników. "Dostosowane" to muszą mieć wyjście na kostkę C (tzw. miniiso) a dokładnie na C-1, a i to nie będzie działać w nowych bo C1 mają puste. Tylko pojedyncze stare sztuki będą ablać. Moje takie zajefajne, a C1 ma puste. Tak samo Madrid 210, San Francisco 310, Toronto 420 BT, San Francisco 320. Działać będzie za to Toronto 400 BT bo ma takie same wyjścia.
Joziek79 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 A spoko, nie oglądałem modelu na necie Więc pozostaje adapter.
jacandrzej Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy metoda kol. Kwaśniewskiego polega w skrócie na podłączeniu pod chinche radia sygnałów aktywnych głośników, a zasilanie aktywnych głośników (wolny czerwony kabelek w przejściówce połączyć z zasilaniem anteny z radia)? Niestety linki do tej metody które były zamieszczone na początku tematu wygasły. W załączeniu link do przejściówki: http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-mini-iso-2x-rca-bose-nokia-i5379520592.html pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez jacandrzej
Joziek79 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tak, to też jest metoda, jeżeli masz wyjścia chinch w radiu.
jacandrzej Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Są dwa chinche-może wyjdzie nawet tanio! http://www.sferis.pl/pictures/72/H9/368913-281886-product_original-radioodtwarzacz-samoch-blaupunkt-manchester-110.jpg
soulmaster3m Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Szkoda, że w instrukcji nie pokazali, że masz wyjście liniowe przez chinch to bym się nie produkował tylko od razu tak polecił. Jeśli masz wyjście liniowe, np. poprzez chinch to się nie baw w adaptery tylko jedź tak. Ja tak zrobiłem i wszystko działa jak należy. Oczywiście może wystąpić taki problem, że tył będzie grał ciszej, ale to albo złudzenie siedząc z przodu a jak nie to masz przecież fader. [/url] W pinie 5 kostki A, czyli tej czarnej będziesz miał +12 na wyjściu dla wysuwania anteny, więc możesz się tutaj podłączyć aby "wzbudzać" wzmacniacz. Tym różowym przewodem na alledrogo. Jeśli masz wątpliwości to to co ja zrobiłem to jest dokładnie to samo co na alledrogo. Ja po prostu mam czasem za dużo czasu i robię takie rzeczy sam dzięki czemu nie kupuję rzeczy, które zalegają w kartonie z kablami. Na alledrogo masz żeńskie gniazdo na wtyczkę C (miniiso), które wtykasz w męskie w samochodzie i łączy ona piny od wyjścia liniowego idące na wzmacniacz z radiem poprzez chinch. Ja wlutowałem się w męską kostkę czyli tę w instalacji kablami zakończonymi chinch, a tym niebieskim przewodem z dolnego zdjęcia połączyłem pin od wzbudzania wzmacniacza w kostce miniiso z pinem 5 gdzie radio aktywuje wysuwaną antenę. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez soulmaster3m
Joziek79 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Przez adapter też tył gra ciszej więc bez zmian a taniej.
jacandrzej Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Soulmaster3m Dziękuję za manuala. Swoje auto kupiłem bez radia z pociętą instalacją-bez kostek mini iso. Chyba na początek podłącze chinche bezpośrednio na niezakończone przewody. Dzisiaj przyjechał mój Blaupunkt Manchester. Podłączyłem je, ale działają tylko przednie głośniki Niestety w moim aucie wtyczki MINI ISO były już ucięte. Czy możecie potwierdzić lub zaprzeczyć jakie sygnały idą w kostce C1 w poszczególnych przewodach: niebieski- lewy tylny głośnik, brązowo-czerwony- masa brązowo- czerwony- masa, niebiesko- czerwony- prawy tylny głośnik, biały uruchamianie wzmacniacza. Podłączyłem biały C6 do wysuwania anteny A5-sprawdziłem multimetrem - jest tam napięcie akumulatora względem masy. Resztę opisanych ww. przewodów podłączyłem pod cinche radia- niestety głucho z tyłu! Dzisiaj podłączyłem pod wyjście chinchowe z radia aktywne głośniki od komputera. Głośniki komputerowe graja więc wyjścia z radia są aktywne. Sprawdziłem przejścia przewodów z kostki C1 na wzmacniacz- wszystkie przewody z kostki C1 sprawne, Ale do kostki wzmacniacza Nokii dochodzi 8 przewodów- ! Nadal z tyłu głucho! Po nieudanych próbach uruchomienia tylnego wzmacniacza Nokii zdecydowałem się głośniki podłączyć bezpośrednio. Niestety na płytce wzmacniacza nie znalazłem żadnego przekaźnika który podobno często pada. Wzmacniacz Noki miał 2x20Wat - a radio 4x50W- więc raczej nie ma sensu podłączać wzmacniacza. Radio gra -aż miło na wszystkie 8 głośników pozdrawiam Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez jacandrzej
pioteros Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 a ja mam inny problemsystem BOSE, radio Soniaka, adapter phonocar 4/190 - nie gra przod dla odmiany ? tyl i wzmacniacz dzialaja
Rekomendowane odpowiedzi