DanielW Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam dzis zabralem sie za wymiane prawego przegubu odkrecilem kolo, głowna srobe zdjolem przegub skrecilem kola na max w lewo nastepnie wkrecilem glowna srobe i przegub wylazl .Nasmarowalem nowy zalozylem wszystkie podkladki oraz gumowa oslone miałem problem ze wsadzeniem go na pułoś ale troszeczke młoteczka i udalo sie załozyc ,zacisnelem opaski na oslonie gumowej i teraz zaczyna sie mega problem nie moge wlozyc przegubu do piasty nastawiałem kobinowałem krecilem myslalem ze naciagne go ta glowna srubą jednak lapie na jeden zwoj i odpuszcza spedzilem w garazu z 4 godz i nie moge włozyc bardzo was prosze o pomoc poniewaz nie moge sasnac z tego powodu.pozdrawiam
DanielW Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 mierzylem sufmiarką i wychodzi tak samo. nie wym czy to powinno tam leko sie wsunac czy trzeba sie z tym tak szarpac
login642 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 troche dziwne zjawisko srednica moze byc ta sama ale frezy sie moga róznic
FAFAL Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Kolego DanielW, proszę używaj takiej funkcji jak Sprawdź ortografię bo czytać się tego nie da co Ty piszesz
Peterka Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam, Jak kupowałem przegub to sprzedawca informował że są przeguby do mojego co moją 27 i 30 zębów. Więc tutaj może jest różnica. Jak masz możliwość to weź stary przegub i włoż do od drugiej strony piasty i będziesz widział czy wejdzie.(będzie można sprawdzić czy zęby się zgadzaja) Pozdrawiam
DanielW Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Opublikowano 4 Lutego 2010 Przepraszam za ortografie ale jestem tak zdenerwowany ,że nie wiem co pisze
login642 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 daj znac co było przyczyną jak juz zrobisz
adam3009 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 a sprubój lekko wyciągnąć czujnik od ABS kiedyś też nie mogłem wsadzić przegubu i to pomogło , ale czujnik był do wymiany
omzig Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Mam podobny problem... Na każdej ze stron założyłem przegub LOBRO... z lewej wszedł do piasty idealnie... z prawej natomiast nie wchodzi w piastę... Miał ktoś tak???
pioteros Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 przegub musi byc ustawiony rowniutko z osią półosi i piasty (trzeba go lekko podtrzymać od wewnątz bo inaczej się składa/zgina i nie wchodzi równo do piasty), jak wymieniałem z tyłu to ustawiłem go właśnie w ten sposób, potem złapałem delikatnie śrubą (tą dużą od przegubu) i powolutku wkręcałem tą śrubę i ona go ładnie dociągała, musi wejść, jeśli wymiar i ilość rowków się zgadza
bania Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jeżeli nic nie pomaga to pilnik igłowy i przeleć wieloklin w piaście rozumiem że półosie nowe ?
omzig Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Jeżeli nic nie pomaga to pilnik igłowy i przeleć wieloklin w piaście rozumiem że półosie nowe ? Przeguby nowe, półośki stare. Potraktowałem wieloklin iglaczkiem i wszedł gładko, potem dociągnąłem śrubą i jest gitara. [br]Dopisany: 02 Grudzień 2011, 21:41_________________________________________________pioteros, bania - dzięki wielkie za rady Panowie. [br]Dopisany: 02 Grudzień 2011, 21:42_________________________________________________ trzeba go lekko podtrzymać od wewnątz bo inaczej się składa/zgina mój przegub przy takim składaniu i zginaniu ma niewielki luz... to dobrze??? lewy założyłem i nie zwróciłem uwagi, a w prawym gdzie miałem problem z wsadzeniem wybadałem takie cuś...
bania Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Niewielki luz może być , ale to oznaka że ta korona na półośce jest wymęczona , jak dobrze pamiętam jak to był w a4
omzig Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Niewielki luz może być , ale to oznaka że ta korona na półośce jest wymęczona , jak dobrze pamiętam jak to był w a4 miałem takie wrażenie, że luz był w środku przegubu na tych kulkach... no ale może masz racje i niebawem będzie półośka do wymiany...
bania Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Jak nie będziesz katował auta w szczególności ruszał ostro przy skręcie to to pochodzi spokojnie paredziesiąt tys
.Pablo. Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Po co się mordować z przegubem jak wystarczy wyjąć dwa sworznie dolnych wahaczy i przegub wchodzi idealnie i bez najmniejszego problemu
mlodyy Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja przed wymiana przegubów zawsze po wyciągnięciu starego wkładam nowy i patrze czy pasuje dopiero później rozbieram wszystko, można tez odpiąć 2 górne wahacze i tez przegub łatwo wychodzi
Rekomendowane odpowiedzi