Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zachodniopomorskie pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leo, które logi trzeba zrobić w 1.8T, żeby sprawdzić przepływke i turbo? (taki standard chyba)?

zalezy z jakim sterownikiem pod maska ... pierwsze 1.8T na MED 7.1 nie maja w blokach wartosci mierzonych turbo ...

jesli masz pod maska MED7.5 - LMM jest w 002 a turbo w 115 kanale ...

sprawdz tez czujniki stukowe - bedziesz widzial czy wtryskiwacze daja jeszcze rade ;)

---------- Post dopisany at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ----------

logi będę musiał zrobić u kogoś kto to potrafi zrobić bo ja jeszcze niestety się tego nie nauczyłem

na privie podesle nr. telefonu ... zadzwon - zobaczymy co mozna z tym zrobic

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 175,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Leo ja opisze to dokładniej w grupie 011 podczas jazdy zalecane było 2100 a obecne było 1600 dopiero po przekroczeniu 2.5tys obrotów wedlug mapy tak wnioskuje bylo zalecane 2350 a dmuchało nawet 2450 poprostu leży na dole luz wyczuwalny wzdłużny i poprzeczny gruszka podciagnieta juz prawie na maksa od geometri

co do przyczyn to z opowieści kosiaka wynikało że leżała geometria nie turbo całe bo 120km/h i awaryjny był...

oczywiscie jestem świadom że 1000atmosferycznego jest w danych wiec 1.3B w seri AWX ma dmuchać ? :)

Opublikowano

tak - AWX ma dmuchac 2350mbar = 1.35bara fizycznie ...

trzeba wyregulowac 2 parametry - max cisnienie doladowania (mala srubka - zderzak pod cieglem gruszki) i dlugosc sztangi - czyli wstawanie turbo

bardzo istotny parametr ustalajacy cisnienie doladowania to przeplyw powietrza - w 003 bedzie to widac

Opublikowano

a i tutaj juz mozemy mieć odpowiedź bo realne dane na przepływce były wyższe od deklarowanych podchodziło pod 450mg brudna czy kleka ? i czy temp paliwa duże ma znaczenie bo kabelki od czujnika są tam urwane

Opublikowano

byly wyzsze bo EGR jest zaslepiony :D

na jalowym EGR masz uchylony = ~ 250mg przeplywu po zaslepieniu podejdzie pod 450mg = brak zasysania spalin

tak - temperatura paliwa ma duzy wplyw

Opublikowano

dzisiaj poszerzyłem swą wiedzę o 200% z obsługą TDI Podziękował

aczkolwiek niewiem co było przez zaślepieniem EGR ale zobaczymy niech kosiak naumie sie robic Logi i przeanalizujesz ale widże że kabelki trzeba naprawić i przepływka do przemycia raczej

Opublikowano

To jedź do leo na diagnostyke...

A jak wóz zachowuje sie po odpieciu przeplywki?

Opublikowano

Leo, które logi trzeba zrobić w 1.8T, żeby sprawdzić przepływke i turbo? (taki standard chyba)?

zalezy z jakim sterownikiem pod maska ... pierwsze 1.8T na MED 7.1 nie maja w blokach wartosci mierzonych turbo ...

jesli masz pod maska MED7.5 - LMM jest w 002 a turbo w 115 kanale ...

sprawdz tez czujniki stukowe - bedziesz widzial czy wtryskiwacze daja jeszcze rade ;)

---------- Post dopisany at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ----------

logi będę musiał zrobić u kogoś kto to potrafi zrobić bo ja jeszcze niestety się tego nie nauczyłem

na privie podesle nr. telefonu ... zadzwon - zobaczymy co mozna z tym zrobic

AVJtka chyba ogarnia, bo kiedyś pamiętam robiłem logi..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie w szczecinie moge naprawić antene CB i calość wystoić?

Opublikowano

Wieczorem jak wrócę do chaty to podam Ci namiary na magika który to ogarnia - jest naprawdę dobry i tani :wink:

Opublikowano

Pany dajcie namiar na jakis szrot itd w ktorym znajde czesci do alfy romeo.

:hi:

Opublikowano

na Stobnie mają sporo części

na olx poszukaj :)

Trooky co do CB to jest dobry magik gdzieś na Bohaterów, jest też kolo w Zdrojach

Opublikowano

ostatnio się przekonałem ze na noakowskiego "pisi" zakład dobrze robi

Opublikowano

Parter budynku zuritu na Chopina, gość ma ksywę Tora i ogarnia wszystko co jest zasilane prądem :wink: CB to jego konik, polecają go ludzie z forum CB, ja u niego stroilem dwa razy antenkę - dyszka i raz mi naprawił zalane radyjko - za czyszczenie płyty naprawę uwalonego kabla na wyjściu i regulację wziął trzy dyszki, także mogę go polecić :wink:

Opublikowano

Miki widzę że ogarnąłeś sprawę CB. Ja za cholerę swojej SWR znaleźć nie mogę...

Opublikowano

Miki, ale w samym zuricie czy obok? Tak czy inaczej dzieki, zajade...

Opublikowano

"Dzisiaj (sobota) g. 17:00 Na Chociwlu grill organizowany przez Wegla i zachodniopomorska grupe tuningowa, nastepnie o 21:00 Grill na Glebokim z Nocna Jazda Szczecin." Ktoś jedzie na Chociwel bo samemu to tak nie bardzo??

Opublikowano

Ja odstawiłem auto na 5 dni i oddałem się uroczystością oblewającym

Opublikowano
Miki, ale w samym zuricie czy obok? Tak czy inaczej dzieki, zajade...

Mijasz Orlen, krzyzowke i 4m za wiatą przystanku masz wjazd :wink: jest tam gdzieś zawieszony szyld

Opublikowano

Wiem gdzie to, bo kiedyś tam pracowałem ;) chodziło mi o to czy to w tym zakładzie czy tylko tym budynku gdzie jest ten zakład :)