Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1,8T] Po wymianie rozrządu - ceny części i robocizna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a jak to jest z pompą wody w AFN? Czy jest napędzana paskiem rozrządu? Ja zmieniałem rozrząd jakieś 6 tys km temu ale pompy nie zmieniałem bo mechanik twierdził, że nie ma takiej potrzeby. Pozatym sprawdził ją i była w porządku. Mam się teraz bać?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

powiedzcie proszę, gdzie w Warszawie/Kielcach mogę oddać moją A4 na wymianę rozrządu, żeby cena mnie nie zabiła ;-). Może Rogal?

Opublikowano

Może Rogal?

:th: lub www.sportmile.pl lub www.diagtronik.pl
Opublikowano

Czy 499zł za kompletny rozrząd do 1.8 ADR to dużo?

komplet rozrządu składający się z:

1. pasek rozrządu Contitech - CT919

ilość zębów 153

szerokość: 25mm

2. rolki napinającej Ruville: 55440 (lub 55729)*

3. rolki prowadzącej Ruville: 55441

4. napinacz hydrauliczny Ruville: 55709

Opublikowano

Czy 499zł za kompletny rozrząd do 1.8 ADR to dużo?

komplet rozrządu składający się z:

1. pasek rozrządu Contitech - CT919

ilość zębów 153

szerokość: 25mm

2. rolki napinającej Ruville: 55440 (lub 55729)*

3. rolki prowadzącej Ruville: 55441

4. napinacz hydrauliczny Ruville: 55709

Ja w 2005 za to co ty + wymiana zaplacilem 650zl , w mojej bylej B5 :) Wydaje mi sie ze chyba dobre ceny :P

Opublikowano

Conti CT919-60zl

Ruville: 55440-130zl

Ruville: 55441-60zl

Ruville: 55709-170zl

w sumie wychodzi 420zl za ten zestaw ktory ty podales wiec niewiem czy to taka dobra cena te 500zl juz sam musisz ocenic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przymierzam sie właśnie do wymiany rozrządu i zauważyłem że u mnie jest sprężynowy tłumik drgań a wszyscy piszą o hydraulicznym. Czy ten hydrauliczny bedzie pasował do mojego silnika :mysli:

Potrzebuję jeszcze numer katalogowy uszczelnienia na wale bo zauważyłem że przecieka.

Opublikowano

witam mam pytanie jak wszystkich tak i mnie czeka ta wymiana rozrządu rzecz w tym że znajomy przywiózł mi z niemiec pasek rozrządu kupiony w sklepie audi firmy gates wiecie coś o nich może patrzyłem po katalogach z częściami i jest taka firma choć najczęściej spotykam się z contitech na forum a co z firmą którą wymieniłem zakładać czy kupować drugi contitech?[br]Dopisany: 14 Luty 2008, 13:59 _________________________________________________i jeszcze jedno oryginalny pasek jaki producent podaje to 058 198 479A a ten co mam to 058 109 119C no to jak to jest moge taki założyć, ilość zębów ma się rozumieć 153

Opublikowano

058 198 479A to nie pasek a napinacz paska

Kwestia była opisywana, fabrycznie były paski 152 zęby po modyfikacji jest 153 i trzeba taki kupić razem z napinaczem, chyba że ktoś napinacz zmienił wcześniej

Opublikowano

zaraz zaraz panie po raz to numer jest zawarty na pasku który mam przed sobą a etka 7 pokazuje wyraźnie pod tymi numerami pasek

Opublikowano

zaraz zaraz panie po raz to numer jest zawarty na pasku który mam przed sobą a etka 7 pokazuje wyraźnie pod tymi numerami pasek

Na pewno pasek a nie "zestaw naprawczy" obejmujący pasek i napinacz :naughty:

Opublikowano

czyli sugerujesz że jest to numer który dotyczy całego zestawu, kompletu napinaczy i paska? bo numer który podałem jest na pasku a mam tylko jego reszte kupowałem u nas [br]Dopisany: 14 Luty 2008, 15:44 _________________________________________________dobra dobra głębsza analiza i numer 058 109 119C to pasek czyli jest orginalny a 058 198 479A to zestaw naprawczy

powinieneś panie spedyt zwrócić uwage na to że podałem właściwy numer paska a numer którego nie wiedziałem i był sugerowany przez producenta to zestaw naprawczy a sam pisałeś wcześniej że napinacz paska

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

przymierzam sie do kupna wszystkiego co bedzie mi potrzebne przy wymianie rozrzadu

po przeczytaniu calego tego tematu juz prawie wiem co kupic tylko prosilbym jeszcze was o potwierdzenie czy napewno wszystko

- hydronapinacz

- rolka napinająca - (INA)

- pasek rozrządu - (GATES)

- rolka prowadząca - (INA)

- Pompa wody - Dolz

- Pasek wielorowkowy rozrządu - Gates

- Łożysko napinacza paska wieloklinowego

- Paski klinowe 3szt - (Gates)

- pierscienie uszczelniajace (simeringi) 3 szt

Opublikowano

Witam ,

czy ktos moze mi podpowiedziec jaki wymiar ma lozysko w napinaczu paska wielorowkowego . Audi 1.6 benzyna 1998r.

Zamowilem juz kolo prowadzace ,paski , ale zapomnialem o napinaczu. Wyczytalem , ze takie lozysko w napínaczu kosztuje grosze , wiec moze je kupie przed wymiana i zaoszczedze pare groszy.

Jest jakis problem z wymiana tego lozyska ? Robil to ktos ?

pozdrawiam

Dax

ps. ponoc nawet udaje sie sprawnie wymienic paski bez rozbierania przodu..

Opublikowano

Mam silniczek ARJ 2.4 i wymieniałem:

pasek rozrządu -189zł

rolka prowadząca paska - 147zł

napinacz paska rozrządu - 90zł

pompa wody - 190zł

hydronapinacz - niewymieniany

robocizna - nie wiem bo przy okazji dużo innych rzeczy robilem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.podpinam się pod ten temat,gdyż właśnie kupiłem rozrząd do mojej A4 u naszego kolegi z klubu ''Tom77''.Dostałem to co chciałem,czyli:

-pasek Gates 153 zęby-60 zł

-napinacz paska rozrządu Skf-132 zł

-rolka kierunkowa Skf-53 zł

-napinacz hydrauliczny Ina-171 zł

-pompa wody Skf-120 zł

Właśnie dzisiaj odstawiłem auto do mechanika na wymiane tego rozrządu,za robocizne płace 270 zł.Tak że w całości wyjdzie mnie to 806 zł,myślę że cena jest ok i do tego przy naprawde dobrych częściach.Tak że jeśli chodzi o zakup rozrządu,to polecam kolege klubowicza,miła i fachowa obsługa.Wysyłka zmówionych części w ten sam dzień,na następny było już u mnie.

Opublikowano

1600,- wymiana łańcucha rozrządu+napinacza hydraulicznego, wymiana paska napinacza rolki + wszystkich pasków :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

jutro ruszam do mojego mechanika po pracy w aso audi vw skoda wieczorami grzebie troszke .zobaczymy jak mnie skasuje za czesci za robote krzyknał 250 za czesci mysle ze do 600 stowek bedzie oki[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 23:28 _________________________________________________ja zapłaciłem 800zł

pasek gates 153 zeby-89zł

napinacz paska rozrzadu vw,audi-189zł

napinacz paska hydrauliczny vw,audi-269zł

robił mi to mechanik z aso audi vw.pompy nie ruszam jest oki i nie współgra z rozrzadem.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie wyszlo 1000zl z robotą, rozrzad kpl. + pompa wody, pasek od alternatora, wszytskie filtry, i wymiana oleju.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie 1000zl rozrzad z robocizna do AJL u znajomego mechanika