Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] S4 body, RS6 felgi, RS4 grill, S4 wnetrze, A4 silnik ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowak_zg po prostu ladnie leza te kolka w blotnikach dlatego pytam.. :>

Opublikowano

baseballa nie wolno wozic w aucie to jest pewne :D

a jak juz musisz cos miec to kup trzonek od siekiery... zawsze mozesz mowic ze kupiłes ojcu na działke bo bedzie drzewka scinał :polew:

* Panowie, to nie wątek o pałkach i bejsbolach :tongue4:

To moze załozymy osobny temat o drwalach :polew:

Ale tak na serio to bardzo ładnie prezentuje się twój avancik.

Pięknie leżą te fele i tak jak kolega pisał wyżej mógł byś zdjąć ten znaczek 1.9tdi to ludzie będą myśleć ze masz potwora pod machą :D.

Ogólnie :th:

Opublikowano

Nowak_zg

Yo . Ahh kolor to masz zawalisty :notworthy: Wee no napisz cos o tej folii - jak właczysz podgrzewanie tylen jszyby to nie zrobią Ci sie babelki ??? :gwizdanie:

Opublikowano

Nowak_zg

Yo . Ahh kolor to masz zawalisty :notworthy: Wee no napisz cos o tej folii - jak właczysz podgrzewanie tylen jszyby to nie zrobią Ci sie babelki ??? :gwizdanie:

No wlasnie tak jakby, chyba ze to tylko woda:

c1a575e64e809cae.jpg

Opublikowano

hehe nie nie to nie zadne babelki ;) nie ma prawa bytu takie cos w tym aucie .... :)

nie pamietam sam jaka mam przepuszczalnosc .... ale tyl mam dosc czarny

a przednie boczne srednie :)

ten bialy pasek w ogolo szyby tylnej to tam gdzie folia nie doszla... tak bedzie w kazdym aucie gdzie z tylu sa takie jakby chropowate kwadraciki ( mozna je lekko zjechac papierem sciernym wtedy folia lepiej dojdzie ) ale ogolnie kazdy avant ma taka biala otoczke .... na tylnej szybie jesli przyciemnial ktos folia.

z ogrzewaniem nie ma najmniejszego problemu :) kto nie wierzy.... zapraszam hehe

dodam ze na poczatku mial byc piec ale: (cytat z jakiegos mojego poprzedniego postu u kogos w temacie)

"studio nazywa sie technicolor i znajduje sie w Kielpinie pod zielona gora

wady to: cena 1480zl za komplet szyb do avanta

druga wada to widac wszystkie rysy a potem widac wszystkie odciski palcow

trzecia ze w razie zbicia szyby nigdy nie zrobisz tak samo (tego samego odcienia co byl poprzednio) bo jak szyba polezy dluzej w piecu niz tamte to juz bedzie miala inny odcien (wystarczy 5s za dlugo lub za krotko)

czwarta wada jest taka ze fabrycznie producent juz zrobil maxymalne przyciemnienie szyb ! i nawet piecowe jest niedozwolone bo i tak przy badaniu przepuszczalnosci bedzie za duzo

co do szyb przyciemnianych folia( mam zrobione tyl ok 95% sciemnione przod mam sciemniony na srednio i jest bardzo dobrze (dostalem atest ( moze uda sie wcisnac jakiemus naiwnemu policjantowi wrazie wu ) ktory i tak jest nic nie wart w swietle polskiego prawa)

dodam jeszcze tylko ze czesto ludzie robia piec a potem narzekaja ze widac slady palcow (ze rysy wyszly na szybie te ktore nie byly widoczne wczesniej) i potem na piec nakladaja folie .... wiec po co placic dwa razy

naprawde piec ma za duzo wad na chwile obecna zeby nim robic

a mozna dostac folie naprawde genialnej jakosci ktora nie zmatowieje ma lekki odcien( taki ja dalem na przod .... no moze taki lekko sredni... ;> no i ciemniej na tyl ) a ze srodka widocznosc jest wg mnie ok

a co do prawa to wiadomo zalezy na kogo trafimy, jedni jezdza autem z przyciemnionym przodem cale zycie i im policjanci daruja a inni po wyjezdzie z zakaladu musza zrywac folie

ps. ja na przodzie mam taka folie ze w razie gdyby pan policjant mi kazal zerwac nie zostawia ona kleju i nie trzeba sie potem bawic z nozykami i innymi glupstawmi typu rozpuszczalniki i szczotki do sciagania kleju

aha i jeszcze jedna sprawa przy kontroli policjant nie musi sie poslugiwac urzadzeniem do sprawdzania swiatla

moze na podstawie wlasnego wzroku stwierdzi "szyby sa za ciemne i nie przepuszczaja 70% swiatla" i zabrac dowod ( przykre ale prawdziwe ) i dopiero pan na przegladzie sprawdza przepuszczalnosc"

no i maly bonus

3 fotki....

jedna fotka na hamowni

a dwie przed marketem zanim pojechalismy z kolegami na hamownie...

i tutaj ciekawostka....

zobaczcie jak wyglada folia patrząc lekko z boku pod kątem a jak wygląda z przodu pod kątem ( mowie o przednich bocznych szybach ) od tylu wyglada na jasna folie a od przodu wyglada na ciemna :)

dobra sprawa jak np jade prawym pasem a za mna lewym pasem jedzie radiowoz....

dodam ze podczas kontroli gdy policjant wypisywal mi mandat. .... nie skapnal sie ze przednie mam przyciemnione co mnie zdziwilo :) hyhy i ucieszylo

860c77b33449d8c1m.jpg 6cdbe32d40ac93a7m.jpg 4adc54161f4b0127m.jpg

[br]Dopisany: 20 Grudzień 2007, 17:10 _________________________________________________no i stalo sie ..... pojawil sie kolejny tym razem dosc powazny mod :D

niedlugo wiecej szczegolow dam i moze jakies fotki dolacze

;] narazie ide sie cieszyc .....

kto wie co to :kox: ?

ykk pewnie wie ..... strzelajcie ... wieczorem sie pochwale i dam fotki

Opublikowano

hmmmm, skoro bylo zdjecie na hamowni to moze wirus? :chytry: chyba ze swiatelka na przodzie

Opublikowano

dobra powiem zeby nie bylo ze robicie OT .... :)

xenon bedzie prawdopodobnie najpozniej w marcu

wirus bedzie w 2008r napewno ;)

ale teraz zostal zrobiony najpowazniejszy mod jaki mial byc i chyba juz powazniejszego nie bedzie w tej a4.... mianowicie

profesjonalne naglosnienie audiczki

calosc... zostala zrobiona w carmanii ( www.carmania.pl )

wyglada to tak:

( panel na dwie plyty mdf wykonczony żywicą pomalowany narazie na czarno [wymusilo to przerobienie calej dolnej czesci przednich drzwi co pociagnelo za soba usuniecie schowka w drzwiach przednich], czeka na otapicerowanie czarną skórą ) z przodu w kazdych drzwiach po 2 glosniki 16.5cm firmy audiosystem czyli ( przod 4 glosniki 16.5cm) do tego pelne zwrotnice ! nie zadne filtry ktore udaja zwrotnice...

oczywiscie caly przod wygluszony :)

tweetery firmy audiosystem w slupkach przednich otapicerowane biala skora

glosniki w tylnych drzwiach zostawione bose ( uzupelniaja delikatnie to jakie cisnienie robi przod )

i teraz bagaznik :kox:

wzmacniacz firmy VIBE model Slick a4

( 4 kanalowka ) ( 2 kanaly podpiete pod przod a 2 kanaly ida na subwoofer rowniez firmy VIBE

model: BlackAir II +, srednica:12" (30cm) moc ciagla (RMS) 550W, moc szczytowa: 1600W

cala instalacja nie jest jeszcze do konca wystrojona. budowa ciagle trwa ( np wlasnie boczki czekaja na otapicerowanie skórą) wszystko bedzie zabudowane tak zeby nie dalo sie tego oderwac.

oczywiscie pelne okablowanie DIETZA.

Jednostka sterujaca to dosc wysoki model pioneera czyli: deh-p7500mp

Moze niedlugo dojdzie drugi taki sam subwoofer

Wszystko to jeszcze czeka po swietach na dokladne wystrojenie ( obecnie subwoofer i wzmacniacz vibe`a nie jest podpiety a gra sam przod (4x16.5cm i tweetery) napedzany chwilowo wzmacniaczem 2-kanalowym AUDISON`a )

Po wystrojeniu ma sie udac osiagnac poziom 125-130dB

dla przykladu Wicemistrz Polski w ESPL 2007 osiagnal wynik 138dB.

niedlugo dam fotki :)

Opublikowano

No stary widze ze lubisz sie w to bawic :thumbup: Ale kasy poszlo...moze bys juz kupil b6 :gwizdanie:

Opublikowano

jeszcze sporo pojdzie i tak szybko nie mam zamiaru zmieniac na b6 ;)

w 2008 planowany jest

xenon lub bixenon

tylne swiatla poliftowe lub cale czarne

rns-e z konsola od b5 po lifcie( nie jestem pewien czy go chcem )

nowy lakier ( czarna perla z palety bmw m5 prawdopodobnie lub najczarniejszy z palety mercedesa )

zderzak przedni, zderzak tylni i progi od audi s4

gril od rs4

chip

i to bedzie koniec :decayed:

Opublikowano

O stary jak to zrobisz to bedzie masakra :kox: Ale widze ze robisz to wzystko z gustem i glowa :quattro: Wiec jak bedzie tak dalej to :oklaski: :hi::dance:

Opublikowano

za tą kasę co wydasz na mody to S4 w B5 kupujesz!!! masakra chopok ale fura miód będzie. grill od rsa czarny wstaw boten co masz to lipka

Opublikowano

Iverson ale ja lubie mojego klekocika .... spisuje sie, nic w nim sie nie dzieje jest mega zadbany dlatego w niego wkladam bo mam go zamiar miec pare dobrych lat... :) lubie b5 aa zmienie dopiero jak uzbieram na b7 i mody do niego zapewne :)

S4 fajne auto ale jakos mnie nie pociaga ....

zdecydowanie bardziej model RS4 w budzie b5 ... z tym ze nie bylo by mnie stac na jego utrzymanie.

wiec tutaj niby duzo wkladam ale oszczedzam na paliwie bo pali malo TDI`k :) .....

a to ze cena tego auta + te mody wyniesie cene B6 ... trudno :) wole mega wypasione orginalne wyrozniajace sie b5 niz zwykle b6 :) po prostu lubie zmieniac :)

pozdro

ps. co do tego grila to bedzie tak jak napisales i zgadzam sie raczej z toba ze ten Kamei nie jest najpiekniejszy.

Opublikowano

Dla mnie RS też tylko w B5 jest najpiękniejszy-dlatego jakbym miał avanta to szedłbym w modach w tą stronę. lepszy wypas B5 niż seria B6 z tym się zgodzę. oprócz chipa może suszarę na większą se zmień (jak Ci się wysra) i centralny IC. to AFN już ładnie śmiga.

Opublikowano

Nowak_zg

Widze byłeś w "lotkach duzych " :polew:

Opublikowano

:shocked::blink:

wielki respekt za audio a zwlaszcza za plany na przyszlosc :notworthy:

Opublikowano

a tak wygladaja boczki ale jeszcze nieotapicerowane skórą a jedynie pomalowane czarną farbą:

dc1f0edd09d46eb4m.jpg c389be08b33c367cm.jpg

ps. tweetery jak widac znajduja sie juz w slupkach i sa otapicerowane bialą skórą

Opublikowano

Nowak_zg szalejesz.. :decayed: po skonczonej calej robocie porob fotki. Chociaz nie fotki, a jakies audio by sie przydalo.. :)

Nastepny mod: moja propozycja.. Zmiana listew pseudo drewno-podobnych na jakis karbonik.. :kox:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...