Kowi87 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 weź gałgan jesteś tyle czasu auto kupowac:facepalm: Tylko wiesz ja z pierwszej wersji rocznika 2002 stopniowo zmieniałem zdanie aż doszedłem do rocznika 2008/2009 i stąd te opóźnienia A na starym poczciwym AFNie można nieźle zaoszczędzić bo na nim już się prawie nic nie traci A nawet zyskuje jaki morał z tego? pomyśl ---------- Post dopisany at 12:25 ---------- Poprzedni post napisany at 12:25 ---------- musisz kupić cos z salonu w "lizingu":decayed: bo w używanych to niedopasujesz nigdy do siebie
rafalekx Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 jaki morał z tego? pomyśl Ale ile można jeździć B5... Już mi się konkretnie znudziło musisz kupić cos z salonu w "lizingu":decayed: bo w używanych to niedopasujesz nigdy do siebie No logana... Ty zawsze musisz spieprzyć zabawę i wygadać wszystkim
rafalekx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Informatyków złotych rączek mi trza padł mi dysk, diagnoza serwisu uszkodzenie mechaniczne, nie podejmują się odzyskania danych. Znacie kogoś kto lubi się bawić i może uda mu się to naprawić? Nie zależy mi jak się r.ozjebie to trudno, w ostateczności sam spróbuję Bo chciałbym odzyskać dane, chociaż fotki, bo kurfa nie zapisałem ich gdzie indziej
mlodyy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 daj sobie spoko ,mi ostatnio krzyknęli 500zł za odzyskanie 1GB danych
pastaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Informatyków złotych rączek mi trza padł mi dysk, diagnoza serwisu uszkodzenie mechaniczne, nie podejmują się odzyskania danych. Znacie kogoś kto lubi się bawić i może uda mu się to naprawić? Nie zależy mi jak się r.ozjebie to trudno, w ostateczności sam spróbuję Bo chciałbym odzyskać dane, chociaż fotki, bo kurfa nie zapisałem ich gdzie indziej A ten dysk jest widoczny o podłaczeniu tylko dane znikły czy w ogóle death ?
mlodyy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 pastaldo jak w tym tygodniu stoisz z czasem ??? bo muszę zrobić logi swojemu parchowi
pastaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 pastaldo jak w tym tygodniu stoisz z czasem ??? bo muszę zrobić logi swojemu parchowi coś czasu się wygospodaruje. Szczerze powiedziawszy zastanawiam sie czy w swoim w tym tyg nie będe ustawiał dawki wiec można by zrobic i mój i Twój razem.
rafalekx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A ten dysk jest widoczny o podłaczeniu tylko dane znikły czy w ogóle death ? Więc było tak: Siedzę na kompie przeglądam stronki między innymi forum, w pewnym momencie słyszę "CYK" wsio stoi, stronki mogę minimalizować, ale komp nie reaguje ogólnie na nic. Więc resecik... komp niby uruchamia sie jak trza ale zatrzymuje się na pierwszym ekranie i słychać dziwny dźwięk, pali się kontrolka dysku i stoi tylko dziwny dźwięk słychać. Co dalej... wyciągam dysk żeby sprawdzić czyja to wina podpinam inny i działa. Wina dysku, więc próbuję odpalić go przez kieszeń na działającym kompie może będzie go widział... niestety nie. Dysk dalej wydaje dziwne dźwięki. Oddałem go do serwisu, dzisiaj dzwoni koleś i diagnoza: "dysk uszkodzony mechanicznie, nie podejmuje się naprawy, bo koszt będzie spory a nie gwarantuje że odzyska dane". Z tego kompa korzystały jeszcze inne osoby, obawiam się że im mógł pierdyknąć na podłogę czy coś. Ale... sam nie jestem bez winy, traktowałem go niefajnie, lapek w plecak plecam jebut do bagaznika, samochodem po wertepach zapiertalanie aż bebechy z człowieka wyskakują uszami, potem jebut plecak w domu na wyro, z raz może odbił się lekko od wyra i na podłodze wylądował... sprzęt ma 5 lat... no nie szanowałem tego gówna i przepadło szkoda mi fotek z przeszłości parę ich było mało tego niektóre z czasów studiów tylko ja miałem że też ja tego nie zgrałem :cry:
pastaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A ten dysk jest widoczny o podłaczeniu tylko dane znikły czy w ogóle death ? Więc było tak: Siedzę na kompie przeglądam stronki między innymi forum, w pewnym momencie słyszę "CYK" wsio stoi, stronki mogę minimalizować, ale komp nie reaguje ogólnie na nic. Więc resecik... komp niby uruchamia sie jak trza ale zatrzymuje się na pierwszym ekranie i słychać dziwny dźwięk, pali się kontrolka dysku i stoi tylko dziwny dźwięk słychać. Co dalej... wyciągam dysk żeby sprawdzić czyja to wina podpinam inny i działa. Wina dysku, więc próbuję odpalić go przez kieszeń na działającym kompie może będzie go widział... niestety nie. Dysk dalej wydaje dziwne dźwięki. Oddałem go do serwisu, dzisiaj dzwoni koleś i diagnoza: "dysk uszkodzony mechanicznie, nie podejmuje się naprawy, bo koszt będzie spory a nie gwarantuje że odzyska dane". Z tego kompa korzystały jeszcze inne osoby, obawiam się że im mógł pierdyknąć na podłogę czy coś. Ale... sam nie jestem bez winy, traktowałem go niefajnie, lapek w plecak plecam jebut do bagaznika, samochodem po wertepach zapiertalanie aż bebechy z człowieka wyskakują uszami, potem jebut plecak w domu na wyro, z raz może odbił się lekko od wyra i na podłodze wylądował... sprzęt ma 5 lat... no nie szanowałem tego gówna i przepadło szkoda mi fotek z przeszłości parę ich było mało tego niektóre z czasów studiów tylko ja miałem że też ja tego nie zgrałem :cry: Wiesz jesli faktycznie wydaje dziwne dzwięki i nie widzi go komp to podejrzewam ze nic poza specjalnym laboratorium które mają takie specjalne firmy się nie zrobi. Jakby był np problem z elektronika to by można z takiego samego podmienić ją i zgrac dane ale tu piszesz że dziwnie pyka wiec to raczej nie wina elektroniki. Dlatego myslałem że może coś pomoge ale w tej sytualcjki chyba nie dam rady.
rafalekx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No powiedział mi koleś z serwisu że uszkodzenie mechaniczne, pewnie próbował go Twoim sposobem odpalić i d*pa. Trudno może kiedyś oddam go do "laboratorium" jak będę miał kasę... teraz położę go w szafie i postawię przy nim świeczkę [*] to inne pytanie dajcie jakąś propozyszyn dysku godnego uwagi za rozsądną kasę nie trza 1Tera mniejszy taki do 300-400 zł hdd pewnie bo na ssd mnie nie stać chyba jeszcze
wojci Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 panowie ma ktoś może jakieś alusy 16 lub 17" z oponami na chociaż jeden sezon do opchnięcia?
pastaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No powiedział mi koleś z serwisu że uszkodzenie mechaniczne, pewnie próbował go Twoim sposobem odpalić i d*pa. Trudno może kiedyś oddam go do "laboratorium" jak będę miał kasę... teraz położę go w szafie i postawię przy nim świeczkę [*] to inne pytanie dajcie jakąś propozyszyn dysku godnego uwagi za rozsądną kasę nie trza 1Tera mniejszy taki do 300-400 zł hdd pewnie bo na ssd mnie nie stać chyba jeszcze Rozumiem że 2,5" do lapka? ---------- Post dopisany at 13:24 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ---------- http://allegro.pl/wd-scorpio-black-500gb-7200obr-min-16mb-sklep-wwa-i2267565845.html
rafalekx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/wd-scorpio-black-500gb-7200obr-min-16mb-sklep-wwa-i2267565845.html WD scorpio? WTF? nie znaju ja też "marki"? A nie seagate/samsung?
pastaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 WD Scorpio to nic innego jak jeden z modeli Western Digital w skrócie WD seagate i samsung jak najbardziej. Wszedłem i podałem pierwszy sensowny dysk jaki znalazłem. Sensowny czyt. taki co ma obroty 7200RPM/min nie kupuj tych 5400 chyba że lubisz czekac aż sie cokolwiek otworzy czy skopiuje.
mlodyy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ja kupiłem do lapka 40gb 2,5 za 90zł nowy jakiś chinol ale lata jak narazi.
rafalekx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ostatnio ceny poszły w górę po tych japońskich trzęsieniach trudno ale coś trza kupić
mlodyy Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 instalował ktoś vag com na Windowsie 7
wojci Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 sama instalacja vag com idzie ale kabla ni huhu ---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 13:07 ---------- nie wiem jak na 32bit
majuDJ Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Co do dysku twardego tu kupujcie Seagata 5 lat gwarancji u producenta Ja ostatnio zwaliłem w biurka swojego laptopa ( którego kupiłem w 2008r) i dysk się zepsuł, wysłałem na gwarancje i po 2 tygodniach miałem nowy.
Rekomendowane odpowiedzi