manioaudi82 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 witam, Orientuje się ktoś ile mechanik może wziąć za wymianę kompletu wahaczy przód ,.Czy cena 50 zł od wahacza to dużo ?
songo Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 50zł od wahacza?!!!! stary ty lepiej zmień mechanika bo jak sobie policzysz 8wahaczy po 50 to masz 400zł czyli nie wiele mniej od najtańszego zestawu wahaczy za 600zł. ja jak wymieniałem to za komplet zapłaciłem coś ok. 130zł
Pucek Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 50 zł za sztukę? to ja już dużo kasy zaoszczędziłem jak masz głowę na karku to wymienisz sam, powiem nawet że zrobisz to lepiej niż nie jeden mechanik który nie zna zasady montażu takich wahaczy
Pawlo 2004 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Kolego to jesz lepiej do ASO tam taniej wyjdzie a mechanikowi powiedz, ze sie chyba z hu*** na głowy pozamieniał
manioaudi82 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 To faktycznie chcą mnie naciągnąć , muszę poszukać innego mechanika Dzięki za podpowiedzi !!
babcuk Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 w ASO to za 1200zł wymiana z geometrią.pytałem wczoraj a u mnie w mieście wymieniają za 200zł + geometria czyli około 300zł
przemek81 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 mi mechanik krzykną za wymianę wszystkich wahaczy 280zł
Buba Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 jak zrobisz samemu to tylko kwestia geometrii i wahaczy
harley22 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Ja mam takie pytanie Otóż czeka mnie wymiana 2 wachaczy 1 prawy górny przedni drógi lewy górny przedni. Czy po tej operacji tez muszę wybrać się na sprawdzenie geometrii?
Buba Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Ja mam takie pytanie Otóż czeka mnie wymiana 2 wahaczy 1 prawy górny przedni drógi lewy górny przedni. Czy po tej operacji tez muszę wybrać się na sprawdzenie geometrii? jezeli nie przestawisz koncowki drazka to teoretycznie nie
harley22 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Ja mam takie pytanie Otóż czeka mnie wymiana 2 wahaczy 1 prawy górny przedni drógi lewy górny przedni. Czy po tej operacji tez muszę wybrać się na sprawdzenie geometrii? jezeli nie przestawisz koncowki drazka to teoretycznie nie Chciałbym jeszcze zapytać jakiej firmy zamienniki polecacie? Kolega w zaprzyjaźnionym serwisie poleca mi FEBI :gwizdanie:
omario Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 dołacze sie do tematu.... czy jest mozliwosc wymiany samej tulei w dolnym waczaczu??? chodzi mi o przod auta i ten wygiety wachacz czyli tylny ???
goldi Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Koszt wymiany kompletnego zawieszenia we Wrocławiu to 300-350 zł a samych tulei sięnie opłaca wymieniać bo i tak przeważnie sworznie wahacza lecą szybciej także zabieg nie opłacalny
padre24 Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Dziś wymieniałem górne wahacze (4 sztuki) plus jedną końcówkę drążka kierowniczego. Koszt wymiany= 80zl z ustawieniem zbieżności .Oczywiście wymianę robił mi mechanik. Pozd.
goldi Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Pewnie znajomy mechanik bo normalnie za samą zbieżność trzeba około 70-100 zł dać
padre24 Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Nie znajomy mechanik. Tylko robiłem to na stacji diagnostycznej przy której prowadzą mały warsztat. Jestem u nich stałym klientem. Podstawowe pytanie zadają jak do nich przyjeżdżasz to czy przeglądy u nich robione, jak tak to masz ceny za robociznę tak jak 2 posty wyżej.
Przemo85 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Mi mechanik proponuje wymianę i ustawienie geometrii za 200zł a zawieszenie poleca mi firmy maxgear za 800zł niby jeden klient przejeździł nim 2 lata po wiejskich drogach które nie są najlepszej jakości z tylko ciekawe jaki przebieg zrobił
marionozzo Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 a ja wymianę robiłem sam na forum wszystko opisane czas pracy spokojne 4 godzinki wymienione wszystkie wahacze i końcówki drążków suwmiarką pomierzone wszystko i bez geometrii nie trzeba jechać nigdzie tylko trzeba mieć głowę na karku i zrobisz to sam pozdro
Col Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 a ja wymianę robiłem sam na forum wszystko opisane czas pracy spokojne 4 godzinki wymienione wszystkie wahacze i końcówki drążków suwmiarką pomierzone wszystko i bez geometrii nie trzeba jechać nigdzie tylko trzeba mieć głowę na karku i zrobisz to sam pozdro Podaj link gdzie to jest opisane, też czeka mnie wymiana...
Rekomendowane odpowiedzi