Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Szyberadach Solar -czy ktoś robił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi sie ze nikt jeszcze nie robil solardachu i mam zapytanie do uzytkownikow ( a tacy sa na forum ) na temat dzialania , plusow i minusow solardachu.

Czy jest mozliwe ori zrobienie tego :cool1: . Ciekawi mnie wyciecie dachu czy :audi: pomyslalo o jakis liniach , oznaczenia na dachu.

Jak robilem parctronic w zderzakach inzynierowie pomysleli i pieknie zaznaczyli miejsca na otwory :> .

No i sprawa kosztow (na pewno nie malych ) , dostepnosci czesci

Mam pare gratow na oku w dobrej cenie :naughty:

Czekam na wasze zdanie :)

9eqUJ.jpg

5gtM9.jpg

Opublikowano

jako użytkownik wad nie widzę - wręcz przeciwnie - same zalety i tak jak przy kupnie myślałem, że jest to jeden z wielu mało znaczących elementów wypasu tak teraz wiem, że super sprawa.

Co do rezania to nie pomogę - zero wiedzy w temacie :confused4:

Opublikowano

A co dokładnie ma za zadanie solar dach?? Interesują mnie wszystkie możliwe opcje.

Opublikowano

ja znam taką:

wychładzanie auta na postoju - i naprawdę jest to odczuwalne :wink4:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:04_________________________________________________może jest jeszcze jakaś opcja o której nie wiem :naughty:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:05_________________________________________________największa radocha jest jak się jedzie czarnym autem z czarna skórą na 3/4 godziny do marketu i parkuje fure na szczerym lipcowym śłońcu - w normalnej sytuacji kiery i fotela dotknąć nie można a po otwarciu drzwi człowiek dostaje w twarz ciepłem jak z piekarnika - przy solar dachu te niedogodności znikają ( ale niech nikt nie liczy, że w aucie będzie miał chłodno jakby klima była włączona ) :wink4:

Opublikowano

czyli opcja o której wiedziałem :) ale myslałem ze ma coś jeszcze, np jakieś doładowywanie aku albo cosik.

W każdym bądz razie sprawa wychładzania auta w upalny dzień jest super :good:

Opublikowano

potrzebuje fotki tych co maja szyberdach zwlaszcza samej gory :)

Opublikowano

Myślałem o tym tylko koszty są wysokie :)

Opublikowano

Myślałem o tym tylko koszty są wysokie :)

mam taki komplecik przyszykowany do moda :cool1: tylko musze przemyslec sprawe ciecia dachu :blink:

Opublikowano

ja znam taką:

wychładzanie auta na postoju - i naprawdę jest to odczuwalne :wink4:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:04_________________________________________________może jest jeszcze jakaś opcja o której nie wiem :naughty:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:05_________________________________________________największa radocha jest jak się jedzie czarnym autem z czarna skórą na 3/4 godziny do marketu i parkuje fure na szczerym lipcowym śłońcu - w normalnej sytuacji kiery i fotela dotknąć nie można a po otwarciu drzwi człowiek dostaje w twarz ciepłem jak z piekarnika - przy solar dachu te niedogodności znikają ( ale niech nikt nie liczy, że w aucie będzie miał chłodno jakby klima była włączona ) :wink4:

w jaki sposob to wychladza wnetrze ? bo to chyba nie zasluga samego solaru ? napisz cos wiecej

Mam ori szyber-co bym musial jeszcze dolozyc zeby solar u mnie dzialal?

Jeszcze jedno pytanie :) taki solar nie ma zadnej przejrzystosci tak ?

Opublikowano

ja znam taką:

Jeszcze jedno pytanie :) taki solar nie ma zadnej przejrzystosci tak ?

tak jak pisal Miron 78 zaslonieta jest podsufitka na stale

duze rzeczy trzeba wymienic poczawszy od podsufitki , solar kompletny, panel sterownia , kupa wtyczek i pinow do instalacji , odplywy wody

Opublikowano

tdscf4313151.jpg

czyli więcej funkcji nie ma

Opublikowano

Panie daj Pan spokoj :tongue4: ja juz mam szyber to pol biedy to wymienic ale zeby ciac dach ? :shocked:

Do tego musialbym zmienic podsufitke,odplyw wody itp i to tylko po to zeby nawiew robil ffffffffffffff tzn dmuchal :kox: Gdyby jeszcze podsufitke mozna bylo odlslonic i cos zobaczyc-przeciez cala frajda nie polega tylko na jezdzie z otwartym dachem ale tez z zamknietym i pelnym widokiem na niebo bez szumu wiatru :)

Opublikowano

i to tylko po to zeby nawiew robil ffffffffffffff tzn dmuchal

:decayed:

:polew: :polew:

Opublikowano

Szyber fajny bajer ale myślałem ze przez ten solar normalnie wszystko widać a tu nic. Hmm ale bajerek i tak dobry z tym wychładzaniem auta :tongue4:

Opublikowano

:hi:

tez mi sie zachcialo takiego moda, szukam i prosze :)

Grzegorz jesli potrzebujesz jeszcze fotek moge podeslac tylko podaj mejla

mam ori dach tylko nie solar - trzeba cos wiecej wymieniac niz sam dach ? jakies moduly stetowniki czy cóś ?

przy okazji takie pytanko - rozbieralem kiedys panel ze swiatelkami w podsufitce i tam drzemalo jakies urzadzonko z napisem webasto - co to moze byc ? :embarrassed:

Opublikowano
webasto

ogrzewanie postojowe.

Opublikowano

:hi:

tez mi sie zachcialo takiego moda, szukam i prosze :)

Grzegorz jesli potrzebujesz jeszcze fotek moge podeslac tylko podaj mejla

mam ori dach tylko nie solar - trzeba cos wiecej wymieniac niz sam dach ? jakies moduly stetowniki czy cóś ?

przy okazji takie pytanko - rozbieralem kiedys panel ze swiatelkami w podsufitce i tam drzemalo jakies urzadzonko z napisem webasto - co to moze byc ? :embarrassed:

jak masz zwykly szyberdach to sprawa jest prosta.Zmieniasz tylko na Solar, pare wtyk kilka przewodow i pinow i to wszystko.

Napis Webasto masz na silniczku szyberdachu :)

5Yy3r.jpg

qr7xJ.jpg

5YI20.jpg

Opublikowano

dzieki mialem nadzieje ze mam jakis gratis :wink4:

moglbym Cie prosic o zestawienie czesci do wymiany ?

oczywiscie bez dachu bo to kupilbym na allegro, ale pozostale pierdolki to juz pewnie aso

tylko nie mam pojecia co dokladnie

masz jakies wskazowki co do kupna samego dachu ? :wink4:

pytalem pewnego mechanika z aso i mowil ze jeszcze nie widzial zeby ktos wyrezal taki dach i zeby funkcjonowal jak nalezy

moze jest ktos na forum kto to juz zrobil ? :przebiegly:

Opublikowano

Ostatnio spotkałem się z przypadkiem, że sprzedawca odpowiadając o solar-dachu mówił, że latem chłodzi a zimą grzeje. Znacie taką funkcję solar-dachu ?