RALF76 Opublikowano 10 Lutego 2023 Opublikowano 10 Lutego 2023 8 minut temu, Gwerty napisał(a): różnice w czasie zapłony czasem się zdarzają . wynika to ze starzejących się półprzewodników. zmiana palników na nowe pomaga. przypominam , że częste włącz wyłącz włącz wyłącz bardzo skraca żywotność. moje palniki mają 2 m-ce (są nowe)
Gwerty Opublikowano 10 Lutego 2023 Opublikowano 10 Lutego 2023 7 minut temu, RALF76 napisał(a): moje palniki mają 2 m-ce (są nowe) nowe to były 2 miesiace temu. co to za palniki firmowe chociaż?
RALF76 Opublikowano 10 Lutego 2023 Opublikowano 10 Lutego 2023 7 minut temu, Gwerty napisał(a): nowe to były 2 miesiace temu. co to za palniki firmowe chociaż? osram oryginał vw audi
RALF76 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) wczoraj znów nie zapalił mi się prawy palnik po podmianie przetwornicy z lewej na prawą, czy reklamować palnik? ale dziś odpalił palnik ale jakby z opóźnieniem 1s vs lewy, czy reklamować palnik? Edytowane 19 Lutego 2023 przez RALF76
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Możesz spróbować. W najgorszym wypadku odmówią.
RALF76 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 chyba kupie nowy i założę a stary zareklamuje bo mnie zaczyna to irytować, chyba że jak reklamacje rozpatrzą to dostane zamiast kasy nowy palnik to lipa trochę
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 12 minut temu, RALF76 napisał(a): chyba kupie nowy i założę a stary zareklamuje bo mnie zaczyna to irytować, chyba że jak reklamacje rozpatrzą to dostane zamiast kasy nowy palnik to lipa trochę To je sprzedasz i tyle.
mazur1990 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Witam, Kupował ktoś ostatnio żarówki D3S i może podać sprawdzone źródło skąd można by zamówić? U mnie jedna padła i planuje wymianę. Czytałem, że warto kupić osram.
Muskel1 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 24 minut temu, mazur1990 napisał(a): Czytałem, że warto kupić osram. Nie tylko jakieś osram, tylko konkretny model, mianowicie Osram Cool Blue Intense (CBI).
mazur1990 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Nie tylko jakieś osram, tylko konkretny model, mianowicie Osram Cool Blue Intense (CBI). Coś takiego znalazłem cena 304,00zl za sztukę (CBI). allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 7 Stycznia przez mazur1990
mazur1990 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Witam, na nowych żarnikach jeżdżę ponad miesiąc i nie dawno zauważyłem, że lewa lampa rozprasza światło, świeci ku górze wygląda niczym celownik. Prawa świeci dobrze. Dodam, że po wymianie żarników z prawą i lewą lampą było wszystko, lampy były ustawiane na stacji diagnostycznej. Od czego można zacząć? Wymienić żarniki miejscami? Czy lampę szlak trafił?
Muskel1 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Możw żarnik nie był poprawnie osadzony i się poluzował. 1
mazur1990 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 20 minut temu, Muskel1 napisał(a): Możw żarnik nie był poprawnie osadzony i się poluzował. Ok dzięki. W wolnej chwili wyjmę lampę i sprawdzę co się dzieje.
mazur1990 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca W dniu 18.02.2024 o 18:13, mazur1990 napisał(a): Ok dzięki. W wolnej chwili wyjmę lampę i sprawdzę co się dzieje. Lampa wyjęta, żarówka sprawdzona, wyjeta, zamontowana ponowne. Dalej było bez zmian. Po czym po kilku dniach lampy świecą dobrze nie ma rozproszenia (lewa lampa nie swieci ku górze). Przypuszczam, że zasłona w lampie zle się ustawiła i przez to było rozproszenie.
sako11 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia co powiecie o tych żarówkach ?? allegro.pl ALLEGRO.PL
Langista Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Jak chcesz sobie lampy spalić wraz z wiązką to bierz 😁
sako11 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 11 minut temu, Langista napisał(a): Jak chcesz sobie lampy spalić wraz z wiązką to bierz 😁 niby czemu spalić ?? ktoś ma takie żarówki może się wypowiedzieć
Langista Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Po pierwsze : 7000 lumenów, jest to nie realne na 35 watowy LED więc można się spodziewać MAKSYMALNIE 1400 lumenów przy 12V instalacji. Po drugie masz tam wentylatorem do chłodzenia, a widzę tylko 3 piny, czyli z tego samego zasilania co masz LED, zasilane będzie też chłodzenie, które w instalacji będzie tworzyć zakłócenia, przewidywane jest przez to mruganie LED i/lub zakłócenia w odbiorze FM.
Rekomendowane odpowiedzi