K2 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 no u mnie tez poza ta jedna po 3 godzinach próby wybicia jej poszła w ruch szlifierka kontowa i niestety teraz muszę czekać na śrubę do środy ;([br]Dopisany: 19 Marzec 2011, 22:50_________________________________________________no i wszystko cacy śruba doszła złożyłem wszystko wymieniłem przy okazji klocki tył Ale teraz cisza w środku słychać tylko warkot v6 na obrotach ^^ bardzo dobry opis !!
dudi75 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Pany w sklepie mi powiedzieli ze z tylu lozysko jest takie same jak z przodu ,prawda to chodzi o B5
K2 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 jeśli chodzi o Quattro to nie jest nie wiem jak w ośce
dudi75 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Chodzi o Quattro , mi w sklepie sprawdzil w katalogu i powiedzial ze to to samo co z przodu . I wlasnie chcialem sie tutaj upewnic
PG Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 lozyska w quattro sa takie same przod i tyl , przynajmniej w mojej b5... temat wczoraj przerabiany nr lozyska dla zainteresowanych FAG - 713 6100 80 SKF - VKBA 1355 pozdr
zbyszek512 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Opublikowano 9 Lipca 2011 Tak Panowie, z tego co wiem to tył i przód to to samo. nie polecam tanich łożysk, przed zimą zakładałem łożyska Otimala i na sezon letni miałem znowu wymianę , teraz mam FAG zobaczymy ile pociągnie. dodam, że przednie łożyska są w stanie idealnym a tył robiłem drugi raz
sylwiasty Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Tak Panowie, z tego co wiem to tył i przód to to samo. nie polecam tanich łożysk, przed zimą zakładałem łożyska Otimala i na sezon letni miałem znowu wymianę , teraz mam FAG zobaczymy ile pociągnie. dodam, że przednie łożyska są w stanie idealnym a tył robiłem drugi raz Witam! Ja też wstawiłem łożyska Optimala z tyłu (obie strony) i wytrzymały nie całe 10 tyś kilometrów. Teraz wstawiłem SKF'a.
paput Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 A ja mialem optimala i przejezdzilem 23 tys km i teraz kolega dalej jezdzi
Gracjan Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 Ja 3 dni temu wymieniłem łożysko na FAGa, temat bardzo pomocny, obyło się bez żadnych przygód typu zapieczone śruby itp. Pozdrawiam
lkowol Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Z autopsji: Łącznik stabilizatora może nie puścić tak od razu po odkręceniu śruby - w moim przypadku poza kawałkiem walca z miedzi do wybicia tulei trzeba było podgrzać złącze palnikiem propan/butan (ostrożnie, aby nie uszkodzić gumy).
szejku28 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 witam , mam wszystkie tulejki do wymiany w Quattro tył ,widze że one nie są równe np. ta co idzie w pieście pewnie jest inna w wachaczu ,a te co są u góry? czy ktoś wie gdzie moge zdobyć dobre tulejki macie jakiś pomysł.
Rekomendowane odpowiedzi