bratpit Opublikowano 4 Lipca 2006 Opublikowano 4 Lipca 2006 Mam pytanie czy ktoś może wie czy śruby z alu takie jak mam teraz czyli takie: podejdą do takich felg chodzi mi o długość śruby , czy będzie trzeba kupować dłuższe
Pikuś Opublikowano 4 Lipca 2006 Opublikowano 4 Lipca 2006 Raczej spokojnie powinny pasowac. Jest tak, ze oryginalne sruby pasuja do oryginalnych felg i nawet jak miales stalowki to mozesz uzyc tych srub tez do aluminiowych. Sadze, ze chyba nawet ET nie rozni sie za wiele, albo wcale. :mrgreen:
T-żółw Opublikowano 4 Lipca 2006 Opublikowano 4 Lipca 2006 ja ze stalówek zimówek przekładam śruby do letnich takich jak na 2 fotce bez problemu...kolejny sezon z rzędu
Gość Murzyn Opublikowano 4 Lipca 2006 Opublikowano 4 Lipca 2006 ja tez nie mam problemow...z alu pasuje do zapasowki stalowej (ale sprawdz gniazda bo w 206 mialem 2 kpl srub)
T-żółw Opublikowano 4 Lipca 2006 Opublikowano 4 Lipca 2006 w 206 mialem 2 kpl srub widocznie to przypadłosć franzuzów bo w megane coupe tez miałem fo stalówek jeden komplet do alu OZ :twisted: drugi dłuzszy komplecik ja widać Audi zadowala sie do standadowych rozmiarów felg jednym zestawem śrubek :razz:
Gość Dawid Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 never ever nigdy niewkrecajcie śrub ze stalówek to alumów do alumów muszą być dłuższe i mają całkim inny kąt
Gość zdeniu Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Dawid, jesteś w błędzie śrubt ze stalówek idealnie pasują do oryginalnych aly długośc i kąty są te same
waldek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Calkowita racje ma Dawid nigdy ze stalowych felg do aluminiowych zazwyczaj w alusach sa inne stozki i sa za krodkie sroby. ja mialem ze stalowek sroby na alusach i przedwczoraj w Rzeszowie w nocy kolo mnie wyprzedzilo dobrze ze bylo pozno i powoli jechalem na szczescie uszkodzilem tylko blotnik i nadkole troche spilowalo srobe chyba od wachacza i takie tam drobnostki.nigdy nigdy nigdy !!!!! jak by to byl dzien to nie chce myslec co moglo by sie stac w zyciu nie widzialem zeby kolo tak zapieprzalo przefrunelo przez wysepke na wysokosci 2 metrow, przyniesli mi je bylo 200metrow od auta .to tyle
Dawid Solution Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Calkowita racje ma Dawid nigdy ze stalowych felg do aluminiowych zazwyczaj w alusach sa inne stozki i sa za krodkie sroby. ja mialem ze stalowek sroby na alusach i przedwczoraj w Rzeszowie w nocy kolo mnie wyprzedzilo dobrze ze bylo pozno i powoli jechalem na szczescie uszkodzilem tylko blotnik i nadkole troche spilowalo srobe chyba od wachacza i takie tam drobnostki.nigdy nigdy nigdy !!!!! jak by to byl dzien to nie chce myslec co moglo by sie stac w zyciu nie widzialem zeby kolo tak zapieprzalo przefrunelo przez wysepke na wysokosci 2 metrow, przyniesli mi je bylo 200metrow od auta .to tyle W Audi idą te same śruby do stalówek i alumów (orginalnych oczywiście!!!!!)
adadur Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ludzie w Audi są śruby z łebkiem kulistym i można je strosować do stalowych jak i alusów. Może francuzy miały stożkowe i trzeba było mieć dwa kpl. w OOOO nie.
andrzeas Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 tak sie sklada ze zajmuje sie kolami od paru lat i napewno audi i vw maja ta sama srube do stalowej felgi jak i do alu tylko orginalnej na STO PROCENT[/fade]
damos Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 ja mialem ze stalowek sroby na alusach i przedwczoraj w Rzeszowie w nocy kolo mnie wyprzedzilo To cośty za śruby miał ? Alusy oryginalne i śruby oryginalne ? Jak tak - to koło nie miało prawa odpaść !!
adadur Opublikowano 4 Września 2006 Opublikowano 4 Września 2006 dokładnie ja już przerabiałem jazdę na dokręconych śrubach itylko 2 śrubtrzymały - autem telepało równo. Myślałem że to tarcze z tyłu bo ogladałem i mialy iśc do wymiany na dniach i widocznie za lekko dokręciłem. Ale to moja wina a nie śrub.
wiki Opublikowano 6 Września 2006 Opublikowano 6 Września 2006 ja sprowadziłem swoje A4 z Niemiec na nie oryginalnych aluskach i do zapasowego stalowego oryginalnego koła mam dołączone inne śruby
adadur Opublikowano 7 Września 2006 Opublikowano 7 Września 2006 jakie inne? może wizualnie, ale oba komplety są pewnie na przylgę kulistą
wiki Opublikowano 7 Września 2006 Opublikowano 7 Września 2006 jakie inne? może wizualnie, ale oba komplety są pewnie na przylgę kulistą żle się wyraziłem drugi komplet więc nie zajme stanowiska bo nie porównywałem ich ale jakby były te same to po co Helmut załanczał by mi te do zapasówki stalowej, może zapas muszę sprawdzić i to koniecznie 08.09.2006 temat wyjaśniony wczoraj żonka przebiła koło i podczas wymiany się okazało ze nie oryginalne aluski mają śruby stożkowe a oryginalne alu jak i stalówki maja kulowe, które musiałem kupić bo te które dołączył Helmut to też stożki (debil). Faktem jest że stożkowe tez utrzymają stalówkę ale łapią ją po krawędzi otworu i jak długo tak by wytrzymalo to nie wiem mi 15 km do stacji obsługi trzymało i tam mi powiedziano że koncern VW ma kulowe
peter.stansson Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Odświeżę trochę wątek, gdy: Wedle serwisu internetowego srubydofelg do audi A4 stosowane są 3 rodzaje śrub: "Felga stalowa M14x1,5 - dł.gwintu 26mm - Klucz 17 kula Felga aluminiowa oryginalna M14x1,5 - dł.gwintu 28mm - Klucz 17 kula Felga aluminiowa nieoryginalna M 14 x 1,5 - dł.gwintu 30mm - Klucz 17 stożek" Co mogło by się zgadzać W moim przypadku letnie Alu Alessio mają stożek i są dłuższe niż zimowe stalówki kula" Postanowiłem zrobić moda felg i zamówiłem alu (robione na wzór oryginalnych ), płaszczyzna przylegania to kula, więc śruby muszę kupić 2 mm dłuższe niż do stalówek.
Ferry24 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 A czy do nieoryginalnych alusów mogę założyć śruby stozkowe M 14 x 1,5 o dł. gwintu 32mm? Wiem, że powinny mieć 30mm i czy te 2mm robią jakąś różnicę?
Rekomendowane odpowiedzi