Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie tak się zastanawiam jakie mam do siebie kupić. Rozsądne będą chyba 16 calowe, bo przy większych jakbym wpadł w jakąś wrocławską dziurę to miałbym chyba kłopot. Dobrze myślę?

Pozdrawiam

16" to chyba najgorszy wybór z możliwych :naughty: Minimum 17"

Opublikowano

ja wiem czy te ceny takie kosmiczne ... za komplet ladnych 17" 2500-3500zl a 18" 2600-4000zl

tylke kosztuja normalne markowe felgi.... noi chyba ze sie porownuje do tych z allegro to zeczywiscie ceny sa wysokie... ale jakos pewnie tez inna niz felg z allegro

a 20" na tej stronie sa np wg mnie bardzo tanie ... za komplet 4500zl to bardzo dobra cena.

a co do wielkosci do b5 to 17" wg mnie to ciut za malo ( ale od biedy ujdzie ...), teraz np ja decydujac sie na felgi bralbym 18 lub 19"

a do b6 minimum 18" :)

ale to tylko moje zdanie

Jasne że 18 są super i wygladają rewelacyjnie, ale tu chodzi też o bieżącą eksploatację, a profil 40 na nasze dziury i krawężniki, i do jazdy z rodziną to nienajlepszy wybór moim zdaniem, jedna większa dziura przy znacznej prędkości i felga do roboty ;)

No ale coś za coś :th:

ja poprzednio mialem w celice 225/45R17 teraz tez mam w a4 225/45R17 i czuje sie tak jakbym mial opony od terenowki jakiejs..... dla mnie minimum teraz to 18" na profilu 2xx/40/R18

[br]Dopisany: 26 Grudzień 2007, 12:48 _________________________________________________

właśnie tak się zastanawiam jakie mam do siebie kupić. Rozsądne będą chyba 16 calowe, bo przy większych jakbym wpadł w jakąś wrocławską dziurę to miałbym chyba kłopot. Dobrze myślę?

Pozdrawiam

16" to chyba najgorszy wybór z możliwych :naughty: Minimum 17"

zgadzam sie ... ale wg mnie 17" minimum do b5 a 18" do b6 :decayed:

15" - pomijam ;]

16" to opcja mega komfortowa i nie wygladajaca za dobrze w a4

17"-18" to rozsadny kompromis

19" - jest fajnie ale .... sam bym sie bal chyba ....

Opublikowano

Ja chyba się zdecyduję na 17 ze względu na te nasze wspaniałe Krakowskie drogi :tongue4: ale nie ukrywam że chętnie widziałbym się w 18

Opublikowano

Ja z koleii tak śledze sobie ten temat i z ciekawości poszedłem zobaczyć jakie ja mam przy mojej i trochę się zdziwiłem co do szerokości bo mam 235/45/17 :shocked: nieżle kolo przedemna poszalał bo widze że niewielu ludzi takie zakłada.

Opublikowano

Siemka Panowie!!! Czy ktos sie orjentuje czy do b5 avant quattro wejdą 215/50 17"???? Chodzi o tylną zwrotnice:(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wygladaja dosc ciekawie :naughty: ciekawe jak na a4 beda wgladac :mysli:

Opublikowano

Ja mam w swoim na zime 15'' a na lato alumiacze 16'' oponki 225/55. Moje auto jest obniżone i to dosyć nisko siedzi i co do obniżania to nie polecam na nasze drogi. Kilka razy przydarzyło mi sie zachaczyć o wystającego garba. Te nasze drogi to masakra :thumbdown:

Opublikowano

Witam. Mam pytanko co do rozmiaru felgi to decyzja juz podjeta - 17", a oponka bedzie 225/45 bo to odpowiednik 15-calowej 195/65. Ale o co chodzi nie wiem jakie ET najmniejsze moge założyć żeby felga nie obcierała o błotnik. Teraz mam takie koła

http://moto.allegro.pl/item300448594_alu15_do_audi_a4_a6_i_inne_5x112_z_oponami_m_s.html a chciałbym

założyć o mniejszym ET np. ET 35 l

http://moto.allegro.pl/item299596655_d233_mb_17_5x112_mercedes_audi_vw_nowe_felgi.htm

lub nawet ET30. Wtedy koło bedzie delikatniej na zewnątrz auta i optycznie je poszerzy. Może ktoś z was wie albo ma założone koła o mniejszym ET, bo nie chce robić żadnego zaklepywania rantów czy takie tam. Skoro mam ET39 to te z ET 35 powinny bez problemu pasować - przynajmniej tak mi się wydaje. Napiszcieco o tym sądzicie bo ten dylemat łamie mi serducho. Pozdrawiam z Głogowa :)

Opublikowano

lub nawet ET30

Nie, chyba że masz gwint i szersze błotniki.

Opublikowano

lub nawet ET30

Nie, chyba że masz gwint i szersze błotniki.

czyli mówisz ze max ET 35 ??

Opublikowano

Przy fabrycznym zawieszeniu

Opublikowano

Koledzy mam pytanie, czy wejdzie do A4 B5 Avant felga 16"/9" z oponami 215/55/16". Nie będzie za bardzo naciągnięte i jak z obcieraniem. Zawias mam s-line.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

haj . ja kupilem audiczke tydzien temu i mam nowiuskie opony 15 michelina i tak sie wlasnei zastanawiam czy kupic alu do tych opon czy lepieij jednak 16 albo 17?? i opony nowe?? a te sprzedac czy cus hmmm

Opublikowano

czesc laduj 17 autko odrazu sie zmienia na ladniejsze

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Na wiosnę mam zamiar zmienić felgi ze seryjnych 15`` na 17``, a konkretnie na te:

http://allegro.pl/item329365553_alutec_cult_audi_vw_mercedes_seat_8x17_5x112.html

Jak wam się podobają?

Czy nie będę musiał robić dystansów, albo jakichś innych przeróbek, żeby pasowały do mojej bryki: audi a4 avant 1997 r., tak aby nie wystawały poza nadkole ?

I dalej idąc oponki; mam zamiar założyć do nich 215/50/17 R albo 215/45/17 R. które lepsze? Zależy mi na tym, aby nie stracić nadto na komforcie.

Opublikowano

co powiecie na takie aluski, muszą nieżle sie prezentować na audi. Widziałem podobne przy mercedesie ale w chromie i wyglądało to super.

http://cgi.ebay.co.uk/18-ALLOY-WHEELS-TYRES-V-W-GOLFMK5-V-W-PASSAT-AUDI-A4-A6_W0QQitemZ300206171315QQihZ020QQcategoryZ9888QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

Opublikowano

jak et felgi jest 35 - 45 nic nie będzie ocierać

Na wiosnę mam zamiar zmienić felgi ze seryjnych 15`` na 17``, a konkretnie na te:

http://allegro.pl/item329365553_alutec_cult_audi_vw_mercedes_seat_8x17_5x112.html

piękna felga, opony 215/45/17 i nie stracisz na komforcie :th:

co powiecie na takie aluski, muszą nieżle sie prezentować na audi. Widziałem podobne przy mercedesie ale w chromie i wyglądało to super.

http://cgi.ebay.co.uk/18-ALLOY-WHEELS-TYRES-V-W-GOLFMK5-V-W-PASSAT-AUDI-A4-A6_W0QQitemZ300206171315QQihZ020QQcategoryZ9888QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

ten wzór, mi akurat nie leży :thumbdown: