Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Trzeszczące uszczelki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakiś sposób na skrzypienie przy wolnej jeździe na nierównościach uszczelek filcowych, które znajdują się przy górnej krawędzi drzwi (od wewnątrz) i bezpośrednio stykają się z blachą karoserii.

Psikanie silikonem nie pomaga.

Opublikowano

mi specyfiki nie pomogły, regulacja za to tak, prawie nic nie słychać jak by się jeszcze w to pobawić to pewnie była by zupełna cisza :)

Opublikowano

mi specyfiki nie pomogły, regulacja za to tak, prawie nic nie słychać jak by się jeszcze w to pobawić to pewnie była by zupełna cisza :)

Bede robil wlasnie to samo... wyeliminowalem juz prawie wszystkie rozne "efekty" wewnatrz auta oprocz tego :polew:

Opublikowano

A ja mam podobne skrzypienie jak zamknę szybę.

Czyli nie wiem czy szyba kierowcy nie domyka sie do końca czy co...

Po prostu jak jest zamknięta lekko skrzypi tam coś w okolicach drzwi, jak otworze (nawet na 2-3 cm) jak ręką odjął ;-)

Pomysły?

Opublikowano

A ja mam podobne skrzypienie jak zamknę szybę.

Czyli nie wiem czy szyba kierowcy nie domyka sie do końca czy co...

Po prostu jak jest zamknięta lekko skrzypi tam coś w okolicach drzwi, jak otworze (nawet na 2-3 cm) jak ręką odjął ;-)

Pomysły?

no ja miałem to samo właśnie :tongue4: szyba dociskała za bardzo uszczelkę, i skrzypiało na zamkniętej

regulacja prawie to wyeliminowała, nie miałem czasu się dłużej w to bawić ale pewnie da się to całkiem uciszyć :gwizdanie: