Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AGB] Pierwsze w Polsce B6 2.7L V6 biturbo S-line 486PS 590NM [str. 232]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a co z planami kupienia eSki + daily drivera ? zaniechane? :)

mam caly czas zgryz... powazny - tylko i wylacznie z tego wzgledu, ze jestem zakochany we wnetrzu i budzie B6.

Druga istotna sprawa to fakt, ze wloze zaraz w auto kolejne pare tysiecy i obawiam sie, ze bedzie problem ze sprzedaza.

jest tez opcja kupna auta na co dzien i swapowania B6... ale na to tez potrzeba sporych funduszy ;)

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 282 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jeżeli miałbyś sprzedać AKE, na ile je wycenisz? może być na PW

Opublikowano

jest tez opcja kupna auta na co dzien i swapowania B6... ale na to tez potrzeba sporych funduszy ;)

B6 z silnikiem od RS4 B5 to by było coś! :kox: Swoją drogą widziałem na ebayu w UK kompletny silnik ze skrzynią, komputerem, wiązka i osprzętem bodajże za 2500£.

Tutaj fota:

1Do9r9.jpg

Opublikowano

jakiego BT szukasz ?

Opublikowano
  • Autor

@Thom4s

Juz dobry rok temu badalem temat na temat wsadzie 2.7BiT do B6.

Jest taka opcja, bo 2.5TDI to ta sama konstrukcja co 2.4V6, 2.7BiT i 2.8V6.

Z elektronika tez zadnych problemow... kwestia zorganizowania odpowiedniego budzetu :cool1:

@czaki22, na razie jeszcze nie szukam, mam inne wydatki, za miesiac-dwa wroce do tematu.

Opublikowano

B6 z silnikiem od RS4 B5 to by było coś! :kox: Swoją drogą widziałem na ebayu w UK kompletny silnik ze skrzynią, komputerem, wiązka i osprzętem bodajże za 2500£.

Tutaj fota:

1Do9r9.jpg

Tutaj masz budę B7 i silnik z RS(?) B5: http://www.koraszewski.com/komis.htm <-sam dół strony

Opublikowano
  • Autor

Przeciez to auto do jazdy na torze... :cool1:

Opublikowano

Przeciez to auto do jazdy na torze... :cool1:

Wiem. Ale tzn, że "dało się"

Opublikowano
  • Autor

Jasne, ze sie da, orientowalem sie bardzo mocno w temacie :cool1:

Jesli tylko w przyszlosci budzet mi pozwoli na taka zabawe, to nie bede sie dlugo zastanawial (powaznie).

Do budy B5 nie jestem do konca przekonany, w B6 mam wszystko co chcialbym miec, w B7 jest tylko 2.0TFSI, ale ja lubie V6/V8, a na S4 B8 chyba nie bedzie mnie stac :kox:

Opublikowano

Michal jaki to jest koszt?

Opublikowano

Jasne, że sie da, bo ktoś już to zrobił, mianowicie firma ABT, która zrobiła projekt AS4-R, czyli buda B7 z podrasowanym silnikiem RS4 B5 do 480KM i 565 Nm momentu obr.

Kiedyś też się interesowałem tematem tyle, że nie miałem jeszcze B6. Nawet kontaktowałem się z gościem ze Szkocji w sprawie silnika, którego zdjęcie wkleiłem, bo za tą cenę to nawet opłacało się go wziąć na handel, ale jak się zdecydowałem to już był sprzedany. W ogóle dostać silnik RS4 i to jeszcze w dobrej cenie graniczy z cudem.

Tutaj jeden z linków do AS4-R http://tuning.pl/_prezentacje_Biturbo_ABT_AS4R-aid_1070_.html

W UK ktoś nawet wsadził ASJ 2.7 BiTurbo do Audi S3 i podrasował do 500KM http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?84679-2-7-bi-turbo-in-an-a3

tutaj więcej zdjęć http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?81896-RS3&highlight=rs3

TO MUSI JECHAĆ :kox:

Flyer mi też buda B5 wydała się już za stara, no i bardzo dużą wagę przywiązuję do wnętrza i wyposażenia dlatego kupiłem B6 1.8TQ. Trochę szkoda, że zrezygnowali w S4 B6 z biturbo, bo silnik RS4 380KM byłby idealny i sprawiłby, że auto byłoby znacznie szybsze niż ciężkie "kulturalne" wolnossące V8. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Michal jaki to jest koszt?

Bardzo orientacyjnie oceniam na...

Silnik 4k

Komp 2k

Turbawki K04 3k

FMIC, wydech - koszta mniej wiecej znacie, moga byc rozne

Osprzet typu wieksze wtryski etc.

Robocizna 4-6k

do tego strojenie...

bo jak sie bawic, to juz w moce 400-450PS (tj. aw69).

@Thom4s, widze, ze myslimy podobnie... :wink4: Ja jestem zakochany w budzie i wnetrzu B6, dlatego wlasnie caly czas nie moge sie przelamac na koncepcje S4 B5 + drugie auto... i pewnie jej nie zrealizuje tylko poczekam na zapas gotowki.

Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze eksplotacja 2.5TDI jest chyba drozsza (oprocz paliwa) od takiego 2.7BiT... :disgust:

Opublikowano

Silnik 4k

Jeśli chodzi o S4 to kompletny około 7k, RS4 zaś to już 12 wzwyż...

Turbawki K04 3k

Około 4tys za jedną. Najlepiej brać przeróbki K04 od RS6 C5, SID takie sprzedaje - potencjał do 500KM

Jeśli chodzi o części to wszystko znajdziecie na stronie SID'a http://s4sid.pl/701.html

Flyer jeśli masz wątpliwości i buda B6 bardziej Ci się podoba niż B5, która notabene jest starsza to nie zmieniaj, bo będziesz żałował i odłóż hajs na projekt swapa. Szczególnie, że twój samochodzik jest ładnie doinwestowany, a sam wiesz jak ciężko jest kupić dobre używane auto w dzisiejszych czasach, zwłaszcza S4. Niemniej jednak decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano
  • Autor

Mialem na mysli goly silnik 2.7BiT od S4 lub Allroada/A6, mozna taki kupic za 3-4k

Turbawki K04 od RS4, wiecej niepotrzebowalbym ;)

Auto, tj. pisalem wyzej na razie zostaje, bo w poniedzialek wymieniam sprzeglo, dwumas, za niedlugo pewnie zainwestuje w zawieszenie. Nikt mi tych pieniedzy nie zwroci :wink4:

Opublikowano

Mikey - a co się znowy wysrało że nie możesz upalać Q .... mamy wkońcu sniegu trochę a Ty jeździć nie możesz ? :kwasny:

Opublikowano

Mikey - a co się znowy wysrało że nie możesz upalać Q .... mamy wkońcu sniegu trochę a Ty jeździć nie możesz ? :kwasny:

:polew:

Muszę to zrobić:BYŁO :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

Messer Adajhoł, dwumasen und sprzegłen w poniedzialken wymieniachen :polew:

Opublikowano

Messer Adajhoł, dwumasen und sprzegłen w poniedzialken wymieniachen :polew:

oj :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dlatego na razie nie upalam na sniegu... szkoda auta i panewki na wale :kox:

Opublikowano

Szkoda było sprzedać takie B6 :confused4: