Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AGB] Pierwsze w Polsce B6 2.7L V6 biturbo S-line 486PS 590NM [str. 232]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Sluchajcie - zadnych VR6, czy innych nie bedzie :) - 2.7BiT to blizniacza konstrukcja do 2.5TDI, nie bedzie raczej wiekszych problemow z osadzeniem jej w komorze silnika, nawet skrzynia z diesla moze zostac, ale bedzie raczej za dluga. Praktycznie oprocz turbin, czy czujnikow to bezawaryjna jednostka - a na tym mi zalezy. Ceny czesci, rozrzadu sa znacznie mniejsze niz w 2.5TDI.

Mam na wszystko mocno sztywny budzet, bede chcial kupic w miare tanio rozbitka S4 i na jego bazie robic swapa. Swap na 3.0TDI kosztowalby dobre 20-25k, a wlozenie 2.7BiT bedzie znacznie tansze. Anglik po dzwonie to mniej wiecej 10k minus zysk ze sprzedazy starego silnika, czesci z dawcy... powinno byc dobrze.

Michał powiedz, bo wymieniałeś dwumasa, jakie są objawy jego końca ? Chciałbym sprawdzić ojca czy jest oki.

Podobno objawy sa przerozne... u mnie to poprostu drgania na jalowym [dosc mocne], drgania silnika przy przyspieszaniu i w sumie tyle.

Zadnych dzwiekow, czy stukania przy odpalaniu/gaszeniu.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 282,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Flyer jest jeden rozbitek na Allegro, więc daleko nie musisz szukać http://www.allegro.pl/item1057642960_audi_s4_silnik_2_7_biturbo_czesci_rozne_265km_agb.html

i nie musisz brać całego, podjeżdżasz bierzesz co potrzebujesz, płacisz i resztę zostawiasz.

Opublikowano

No i raczej nie wyjdzie tak drogo tak przekladka , powinna sie zamknac w 6-8k na moj gust . Bedzie fajny projekt :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

Flyer jest jeden rozbitek na Allegro, więc daleko nie musisz szukać http://www.allegro.pl/item1057642960_audi_s4_silnik_2_7_biturbo_czesci_rozne_265km_agb.html

i nie musisz brać całego, podjeżdżasz bierzesz co potrzebujesz, płacisz i resztę zostawiasz.

Dzwonilem juz do goscia ze 2-3 tygodnie temu, sporo czesci szczegolnie z komory silnika juz poszlo... wiec wole kupic calosc i posprzedawac wszystko co mi zostanie samemu.

Opublikowano

Flyer będziesz chciał AKE pogońic?

Opublikowano
  • Autor

Tak, albo w calosci, albo na czesci.

Stan wzorowy + ew. z softem Rogala :)

Opublikowano

Tak, albo w calosci, albo na czesci.

Stan wzorowy + ew. z softem Rogala :)

Michał, oczywiście trzymam kciuki za projekt :good: Ale sprzedaż może jest zbyt pochopna :mysli: Co, jeśli Ci się nie spodoba?

Opublikowano
A co do jezdzacych B6 2.7BiT, to "indywidualnych" projektow nie udalo mi sie znalezc, ale takie auta produkowalo ABT.

http://www.europeancarweb.com/tuned/0601_ec_abt_audi_as400_avant/index.html

za***ista , powiem ci tak ak ci sie uda to zrobic i bedzie to dzialac bezproblemowo to byl bym sklonny mojego klekota sprzedac kupic fajne B6 i tak samo wyrzezbic :cool1:.Strasznie mi sie spodobal ten pomysl.

Opublikowano

Pomysł zacny :good: myślę że jak przetrzesz szlaki to nie jeden chętny się znajdzie by pójść tą drogą. turdzi mnie też będzie korcić...

Opublikowano
  • Autor

turdziego rozumiem, bo ma klekota R4... ale Ciebie KENOiX nie rozumiem :kox:

Gdyby mnie bylo stac na dolozenie 40k na ladne B7 3.0TDI to pewnie poszedlbym ta droga :)

Opublikowano

Gdyby mnie bylo stac na dolozenie 40k na ladne B7 3.0TDI to pewnie poszedlbym ta droga :)

A ile Ty Flyer chcesz na swapa przeznaczyć jeśli można spytać...?

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak - nie chce wydac 20k, bo to sie nie oplaca.

Nosbowi udalo sie wyjsc na zero, a nawet zarobic w sytuacji, gdy kupil dawce za 9k.

Jesli doloze do interesu 6-10k po sprzedazy wszystkich gratow, ktore mi zostana - to bedzie uczciwie.

Jesli trzeba bedzie wydac troche wiecej - tez damy rade.

Opublikowano

Hmm, ja też będę rezał swoje 1.8T i pewnie jakieś graty też sprzedam jak turbina k03 itp i myślę, że 10 tys to będzie dobrze, ale Flyer 6 tys to bardzo optymistyczna opcja, sam silnik 2.7T bez turbin kosztuje 3k najtańszy. Mimo wszystko życzę Ci żeby wszystko wyszło po twojej myśli i jak najtaniej. Chciałbym zobaczyć B6 z tym motorem w PL. :good:

Opublikowano

mi pompa skf-a poszla po 35 tys km brukwiowy szmelc- wymiana na szczescie na gwarancji :)

Opublikowano
  • Autor

Tak jak pisalem wyzej... kupuje dawce - B5 S4. Prawdopodobnie bedzie to uderzony anglik, a takiego spokojnie mozna kupic za 9-11k.

Bede mial wtedy wszystko co potrzebne do swapa. Reszte gratow z rozbitka sprzedam.

Zainwestowac bede musial tylko w cooler i wydech.

Do sprzedania pozostanie mi rowniez moj aktualny silnik, ktory ma troche nowych czesci - swieze turbo, sprzeglo/dwumas, wtrysk sterujacy itd.

Opublikowano

Sam będziesz to wszystko przekładał :mysli::naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nie :tongue4:

Nosb sie oferowal... :decayed:

Opublikowano

Flyer chodzi o to że z 3.0 TDI nie da się zrobić 500+KM a myśląc o B6+BiT mam to właśnie na myśli :gwizdanie: :kox: A ja bardzo lubie budy B6/B7 :)

Opublikowano

dobrze że mam do niego niedfaleko to podjadę zobaczyć jak bedzie robota szła-jak Daniel się podjął to już to wygląda całkiem całkiem-bedzie B6 2.7Bit

na pierwszy odpał też czekam na zaproszenie :naughty::naughty:

Nie :tongue4:

Nosb sie oferowal... :decayed:

[br]Dopisany: 02 Czerwiec 2010, 22:58_________________________________________________szkoda 3.0

Flyer chodzi o to że z 3.0 TDI nie da się zrobić 500+KM a myśląc o B6+BiT mam to właśnie na myśli :gwizdanie: :kox: A ja bardzo lubie budy B6/B7 :)

Opublikowano
  • Autor

Tak... ale moim zdaniem bardziej oplaciloby sie Ci sie sprzedac B7 i kupic cos tanszego B6/B7 w quattro i manualu.