cayenne Opublikowano 10 Lipca 2007 Opublikowano 10 Lipca 2007 Możecie mi powiedzieć,jak to jest z tymi kodami do firmowego radia? Zastanawiam się,co będzie jak odepne aku. Z tego,co słyszałem to trzeba wpisywać jakieś kody do radia. Owszem mam książeczkę z obsługą i na pierwszej str.w dolnym rogu chyba powinien być owy kod,bo zostało tylko puste wydarte miejsce,a kodu nie mam. Czyli jak odepne zasilanie to już mogę szukać nowego radia? Radio mam ori to z pierwszego wypustu. Co zrobić? _________________________________________________ PS. Przy kluczyku serwisowym mam taki plastik i na nim jest 4-ro cyfrowy nr to o to chodzi? Pod spodem jest jakis drugi nr z gwiazdką tyle,że o wiele dłuższy... _________________________________________________ No i kolejne pytanko. Trzeba mieć jakiś specjalny klucz,aby wyciągnąć firmowe radyjko? Coraz częściej przemawia za mna jakiś odtwarzacz na CD. I jak to jest z podłączeniem? Trzeba przerabiać kabelki,czy przy tym radyjku jest juz ISO?
MarEsp Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Jestem w tej samej sytuacji i z ciekawością będę śledził ten wątek
RafQ Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Sorrki ale te numerki przy kluczykach nijak się mają do radia. Niestety są to kody klucz i transpondera imo. Kod powiniem się znajdować w książce radia. Jeśli nie macie to czeka was wizyta w zakładzie elektronicznym na rozkodowanie radia. Są dwa sposoby 1) Ściągają kod całkowicie kodowanie nie działa wcale 2) Podają tobie zczytany kod. W moim cudownym mieście taka usługa kosztuje zależnie od zakładu od 35PLN do 100PLN (ja rozkodowywałem Gamma za 100PLN i Aure za 35PLN oba radia działają tak samo)
hornet Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Koledzy wątek już był zakładany ..poszukajcie. Opisywane nawet było gdzie można zdobyć kod wyłączając ASO Pozdrawiam
cayenne Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Opublikowano 11 Lipca 2007 Koledzy wątek już był zakładany ..poszukajcie. Opisywane nawet było gdzie można zdobyć kod wyłączając ASO Pozdrawiam Hornet problem w tym ,że ja naprawde szukałem,wpisywałem co się da i nic takiego nie znalazłem...
hornet Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Hornet problem w tym ,że ja naprawde szukałem,wpisywałem co się da i nic takiego nie znalazłem... Poszukaj w swoihc okolicach elektronika który odczyta Ci kod.. nie ma sensu jechać do ASO
YATES Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 W którymś wątku w CAR Audio był kiedyś link do programiku w którym wpisywało się numer fabryczny i wyskakiwał kod do radia.
alfuta Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 kod wyskoczy jak będziesz miał numer zaczynający się na : AUZ 1Z4......., osobiście mam kod do swojego radia, ale z ciekawości chciałem spróbować, i tu niespodzianka - inny numer
KoDi Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Jeżeli mam seryjne radio Audi Gamma CC i odłącze akumulator to będe musiał wpisać kod ?
piter_metal Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Witam jeśli wcześniej był wprowadzony kod to po odłączeniu od prądu i włączeniu ponownie radyjko zapyta o kod chyba że nie był wprowadzony to uruchomi się normalnie
rebeliant26 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 ja tam u siebie wyjelem radyjko ori bez zadnych specjalnych narzedzi kolego, wystarczy tylko czyms je troche podwazyc zeby wyszlo do przodu a pozniej reka juz wyciagnac i odlaczyc kabelki, a co do kodu to jesli odlaczysz aku to po ponownym podlaczeniu radio zapyta o kod wiec najpierw poszukaj tego kodu bo pozniej nie bedziesz mial czego sluchac w aucie ja osobiscie wymienilem sobie na radyjko z CD i ori lezy bezuzytecznie, wiec gdyby ktos chcial to moglbym sprzedac...
KoDi Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Mam program który po podaniu mu numeru seryjnego generuje automatycznie kod PIN do radyjka tylko musze wyjąć radio bo numer seryjny i PIN zaginął
fend18 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Mam program który po podaniu mu numeru seryjnego generuje automatycznie kod PIN do radyjka tylko musze wyjąć radio bo numer seryjny i PIN zaginął a jaka masz pewnosc ze dziala ten program? wyciagniesz radio, kod bedzie zly i d*pa blada bedziesz bez radia, przetestuj najpierw na jakims radiu do ktorego znasz kod.
KoDi Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 To jest generator do AUDI i VW on podaje dużą ilość kodów myślę że trafie jakiś odpowiedni
Gość Henrykus Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 ykk ma rację , generatorów jest dużo ale żaden nie działa , mam chyba z 10 do samej grupy VAG. kod 4 cyfrowy jest w instrukcji obsługi radia (karteczka do oderwania i ja miałem oderwaną) Ja skorzystałem z ASO Gajos w Sopocie , kosztowało mnie to 60 złotych + kawa z automatu, dostajesz przy tym fakturę z wypisanum kodem radia.Na miejscu możesz kupić haczyki do wyciągania. Nie wszystkie ASO mają do tego uprawnienia musisz poszukać w pobliżu miejsca zamieszkania . Pozdrawiam
KoDi Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Panowie a jest możliwość odzyskania kodu jeśli podłączy się pod Vaga?
Gość Henrykus Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Nie ma mozliwości uzyskania kodu radia za pomocą VAGa
strzeha Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Panowie myślicie że to mogą być właśnie kody do radia i navigacji ??? Nie znalazłem żadnej książeczki do radia w swoich papierach i te dwa nr to jedyna moja nadzieja.
Rekomendowane odpowiedzi