MatteoAlessandro Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Świeżo przyjechała z USA (72 000 km przebiegu), troszkę miała uderzoną buźkę (lampy, chłodnica, zderzak, maska) ale już ma wszystko nowiutkie i zrobione na tip top. Podczas poprawki dostała nową kierownicę i europejską klapę bagażnika no i facelifting przodu z b6 na b7 :-). TO DO: 1. Chromowane podkładki pod tablice rejestracyjne - Zrobione 2. Wymiana Symphony na RNS-E - Zrobione 3. Dołożenie anteny GPS - Zrobione 4. Przekodować FIS do obsługi nawigacji - Zrobione 5. Kamera cofania 6. Bluetooth - Wersja N (2009r.), zainstalowana 7. Wymiana listew z drewna na karbon albo srebrne - nieaktualne, przyzwyczaiłem się do drewna 8. Chip - ze względu na skrzynię Multitronic sprawa odłożona 9. Wymienić olej w multitronicu - Zrobione 10. Wymienić rozrząd - dla świętego spokoju - - Zrobione 11. Pozbyć się oznaczeń z tylnej klapy - zrobione i jest bajka :-) 12. Zmienić obudowy lusterek zew. na chrom - Kupione In-Pro i wymienione 13. Ochromować przedniego grilla - Kupione nakładki In-Pro i założone 14. Kupić i założyć na lato 18" z nowymi oponami - Felgi [R8] - i opony Dunlop Sport Max TT 245/40/r18 15. Założyć moduł automatycznego składania/otwierania dachu i sterowania szybami od mods4cars - Skonfigurowany, założony i uruchomiony :-) 16. Wymiana tylnych lamp na te z B7 (LED) - założone i jest super :-) 17. Chromowane klamki - Założone i jest much better :-) 18. Grill a'la S4 (ale bez loga) - Zrobione Najnowszy wygląd: Strona nr 10 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=133014.135 Ostatnie lepsze fotki: Więcej zdjęć: http://picasaweb.google.pl/MatteoAlessandro/AudiA4Cabrio# Szczegóły wyposażenia + zmiany jak wyżej: - Tapicerka skórzana - jasny beż - Funkcja otwierania bramy i garażu Homelink - Pakiet "Oświetlenie wnętrza" - Czujnik zmierzchowy świateł i czujnik deszczu - RNS-E - Nagłośnienie Bose - Biksenony - Układ zmywania reflektorów - Podgrzewane fotele - Klimatronic dwustrefowy - Coming home / Leaving home - Wnęka w tylnej kanapie, z pokrowcem - Tempomat - urządzenie utrzymujące stałą prędkość - Multitronic - ISOFIX - Podłokietnik z przodu - Wielofunkcyjna kierownica S-Line - Automatycznie składany dach - Lift przodu B6/B7 - Zmieniona tylna klapa bagażnika na europejską - Felgi D5735 S 17'' - na zimę - Felgi Audi R8 18" - na lato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 ładniutkie cabrio - no i kolorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buba Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 fajniusia, chyba pierwsza B7 cabrio w klubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 drewno wywal od razu - nie pasi do reszty o kirownicy nie wspominając Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evul Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 piekny wózek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatteoAlessandro Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Więcej fotek tutaj: http://picasaweb.google.pl/MatteoAlessandro/AudiA4Cabrio# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotograf87 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 kolor ekstra :) i super kiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 a nie myślałeś nad zderzakiem S-line? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Auto OK tylko powiedz skoro robiłeś jej przód to czemu nie dałeś już lamp od modelu 2007 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatteoAlessandro Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 nie ja robiłem tylko robił ten co ściągał - to tak w ramach wyjaśnień :-) zderzak i lampy z ledami są w jakiś dalszych planach, na razie więcej zabawy z elektroniką (rns-e, sds, bluetooth) niż z wyglądem - na to jeszcze przyjdzie pora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystic.pl Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Furak, konkret jak na porę roku. Drewno tak jak kolega miron pisał, bym zmienił na jakieś piano black lub ewentualnie carbon tak jak pisałeś. Ja bym jeszcze sprawdził felgi czy mają pierścienie redukująco-centrujące założone, bo to model z B8 a z tego co turdzi pisał tam jest center większy niż 57,1mm No chyba, że masz felgę na dystansie dorabianym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_A6 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 czemu to auto ma z tylu lampy modelu przedliftowego? przod przerobiony czy tyl? gratuluje auta wspolczuje tylko multi Auto OK tylko powiedz skoro robiłeś jej przód to czemu nie dałeś już lamp od modelu 2007 ?? auto ma juz takie lampy z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLO_GDA Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 zderzak i lampy z ledami są w jakiś dalszych planach, nieeeee.... zadnych LEDów.. Alvaro nie mowil na pewno o zadnych wynalazkach tylko o białym kierunku w lampie. to taki malutki drobiazg a dzuo zmienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Dokładnie tak jak pisze Olo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_A6 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 zderzak i lampy z ledami są w jakiś dalszych planach, nieeeee.... zadnych LEDów.. Alvaro nie mowil na pewno o zadnych wynalazkach tylko o białym kierunku w lampie. to taki malutki drobiazg a dzuo zmienia... w modelu przed i po lifcie cabrio maja biale kierunki, tylko lampy tylne poliftowe sa duuuuzo ladniejsze i nowoczesniejsze, hmmm a tak wogole to czy my o tym samym rozprawiamy tj. o przodzie czy o tyle auta btw nie ma zadnych wynalazkow typu led do cabrio jak narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatteoAlessandro Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 skoro i przed i po lifcie miały białe kierunki to pewnie podczas naprawy włożono te łatwiej dostępne czyli z pomarańczowymi kierunkami mówiąc szczerze długo szukałem lamp z ledami do cabrio i nie mogłem znaleźć - teraz przynajmniej wiem że takich nie ma - dlatego ich nie znalazłem opis auta skopiowałem z aukcji ale osobiście uważam że to nie jest multitronic a tiptronic - nie wiem czy możecie to jakoś sprawdzić po zdjęciach to byłbym wdzięczny w komisie stał jako tiptronic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie masz quattro, wiec masz multitronica, komisy czesto myla skrzynie. Tak przyspiesza Twoje auto? [w sensie trzymania stalych obrotow] Audi A4 2.0T FSI Multitronic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatteoAlessandro Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 w sumie to jechałem nim jak na razie tylko 2 km i to jeszcze w korkach, jutro wreszcie odbieram samochód to powiem jak przyspiesza i czy ma tip czy multi na forum a6 wyczytałem że tip od 2004 r. ma 6 biegów a multi 7 a moja sztuka ma 6 więc wszystko wskazuje że to jednak tip a nie multi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Jesli tak, to dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatteoAlessandro Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 jutro będzie dzień prawdy, jak będzie się zachowywał jak ten na filmie to multi a jak nie to tip swoą drogą jak się okaże multi to chyba szybko umówię się na serwis i wymianę oleju - tak na w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi