kwasmrocza Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Witam mam małą prozbe i dylemat 8 miesięcy temu wymieniłem łożyska od koła z przodu odrazu dwa żeby mieć świety spokuj a teraz znowu jakieś wyje niedozniesienia czy jest to możliwe żeby się już skączyły
zbigok Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Może to oponki koledze wyją? U mnie występowało huczenie podczas jazdy, tak lekko modulowanie i walę z tym do mechanika, a on mi na to: że to mogą być oponki. Okazało się, że kupiłem auto w którym mam "ząbkowany" bieżnik w oponach. Wymieniłem opony.... i błoga cisza
kwasmrocza Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Też tak myślałem ale wczoraj kupiłem nowe alusy i oponki i to samo
kwasmrocza Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Niepamiętam ale były w niebieskim pudełku i kosztowaly 100 zł za jedno pewnie tandeta ale żeby już wyły
zgredek27 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Po 95 kupowalem Faga, wiec wydaje mi sie ze cena nie mala jaka zaplaciles. Moze zle wprasowane byly i sie rozpadly...
żołnierz Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Po 95 kupowalem Faga, wiec wydaje mi sie ze cena nie mala jaka zaplaciles. Moze zle wprasowane byly i sie rozpadly... Zgadzam się z przedmówcą, 100 zł to nie mało. Może być tak że jedno było jakieś felerne albo tak jak kolega wyżej napisał sposób montażu zdecydowanie skrócił ich żywot. Kiedyś przy wymianie tylnich łożysk, oba dokręciłem z taką samą siłą a jedno z nich rozpadło sie już po 6 miechach. Musisz sprawdzić i wymienić jeżeli to naprawdę łożysko.
Armi Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 W ciągu 8 miesięcy to można sporo przejechać :gwizdanie: Jak sporo nalatałeś, po dziurawych drogach to niedziwne, że łożysko wyje. Zgaduję, pewnie lewe.
JACEK LUBLIN Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 TO NIEMOŻLIWE ŻEBY ŁOŻYSKA WYŁY CHYBA ZE BYŁY ŹLE ZAMONTOWANE W PIASTY ZA POMOCĄ MŁOTKA A NIE ZA POMOCĄ ŚCIĄGACZA DO ŁOŻYSK- POZDRAWIAM.
Armi Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Wszystko jest możliwe, poza tym nie musisz krzyczeć - CAPS LOCK.
Legolas5 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 jak w niebieskich opakowaniach to zapewne Optimal. Jak daleś 100zł za szt to ładnie cie oskubali
wrzecion Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Niedosyć, że dałeś 100zł to jeszcze sie najprawdopodobniej roz....sypały Nie przejmuj sie. Ale niestety czeka Cie rozbiórka bo co Ci innego pozostało... Niekiedy tak jest. Nawet najlepszej firmy jest coś nowe, a felerne
kwasmrocza Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Opublikowano 14 Maja 2010 Tak przypominam sobie były firmy Optimal ,a łozyska wciskane przez prase i tak jak kolega muwi wyje mi lewe
audi.wielun Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Załóż łożyska firmy FAG i będziesz miał spokój
klysek Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Załóż łożyska firmy FAG i będziesz miał spokój ja na FAG-ach juz drugi rok latam a malo nie jezdze :gwizdanie:
tomash77 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Koledzy, ten Optimal to nic innego jak łożyska made in China. Chińczycy robią dla Optimala łożyska, informacja na 100% pewna. Jeżeli zakładać łożyska to tylko FAG/INA, SKF lub NSK.
kwasmrocza Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 Dzisiaj wymieniłem łozysko i nareszcie cisza :>
audi.wielun Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Dzisiaj wymieniłem łozysko i nareszcie cisza :> Oby na dłużej.Jakiej firmy włożyłeś?
kwasmrocza Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 FAG ale musiałem zamawiać bo niemieli na stanie a to stare jak ściągłem z moim mechanikiem bylo w środku przyjechane aż miało dziure ps.mam taki sam kolorek autka jak kolega maro-a4
Rekomendowane odpowiedzi