Przemots Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Dzisiaj zabrałem się za wymianę tarcz i klocków.Doszedłem do etapu że trzeba wkręcić tłoczek i to uczyniłem specjalnym przyrządem.Pytanie co dalej bo wkręciłem tłoczek w prawo i teraz nie mogę wyjąć tego przyrządu.Próbuje kręcić w lewo ale za nic w świecie nie chcę iść.Pomocy.Co robić dalej???
lapek85 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 tłoczka nie wykręcisz w lewo, aby go wysunąć musisz pedał hamulca wcisnąć, może też warto sprobować odkręcić odpowietrznik i jakimiś szczypcami wyciągnąć go :gwizdanie: swoją drogą co to za przyżad, którego nie idzie wyciągnąć po wciśnięciu cylinderka?
Przemots Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 http://www.allegro.pl/item1015049204_przyrzad_do_tloczka_tloczkow_zacisk_ham_tesam.html ten przyrząd Dzisiaj nie mam czasu już więc jutro będe spróbował wyjąć ten przyrząd z zacisku
miro_x Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 kombinujecie. ja wkręcałem tłoczek kluczem do szlifierki kątowej. Poszło lux i żadnych problemów nie było
Dev Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 http://www.allegro.pl/item1015049204_przyrzad_do_tloczka_tloczkow_zacisk_ham_tesam.html ten przyrząd Dzisiaj nie mam czasu już więc jutro będe spróbował wyjąć ten przyrząd z zacisku weż żabe i złap za te częśc która jest od strony zewnetrznej zacisku (kolor czarny) i po prostu przekręc aż zejdzie na tyle abys mógł to wyjąc przeciez to logiczne :polew:
Przemots Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Opublikowano 13 Maja 2010 http://www.allegro.pl/item1015049204_przyrzad_do_tloczka_tloczkow_zacisk_ham_tesam.html ten przyrząd Dzisiaj nie mam czasu już więc jutro będe spróbował wyjąć ten przyrząd z zacisku weż żabe i złap za te częśc która jest od strony zewnetrznej zacisku (kolor czarny) i po prostu przekręc aż zejdzie na tyle abys mógł to wyjąc przeciez to logiczne :polew: Masz racje ale ze mnie pacan wczoraj jak się kładłem spać dopiero na to wpadłem :wallbash:
JACEK LUBLIN Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Musisz kolego wkręcać tłoczek i jednocześnie dopychać go aż złapie gwint wewnątrz tłoczka- pozdrawiam.[br]Dopisany: 13 Maj 2010, 18:17_________________________________________________
Dev Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Musisz kolego wkręcać tłoczek i jednocześnie dopychać go aż złapie gwint wewnątrz tłoczka- pozdrawiam.[br]Dopisany: 13 Maj 2010, 18:17_________________________________________________ przeczytaj Kolego od początku post a póżniej wyrażaj swoja opinię
stalko Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 w tłoczku jest w ogóle gwint nie chce mi się wierzyć, przecież jak naciskam hamulec to powinien się też przekręcać a tak nie jest.
Dev Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 w tłoczku jest w ogóle gwint nie chce mi się wierzyć, przecież jak naciskam hamulec to powinien się też przekręcać a tak nie jest. :polew: :polew: :polew: rozbierz zacisk to go zobaczysz
Przemots Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 OK.Tarcze i klocki zmienione.Acha w B6 żeby zmienić tarcze z tyłu nie trzeba odkręcać jarzm bo wchodzą na styk
Rekomendowane odpowiedzi