Lucjus1 Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Opublikowano 17 Lipca 2010 tak wyglądał jak zdecydowałem sie go wziąć zobaczymy co mój magik na to poradzi, teraz niestety jedzie na urlop wiec dostane go za ok 2 tyg
Kowi87 Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 jakiś powyginany ten zderzak :gwizdanie: samo turbo nie da ci za duzo, wtryski je skutecznie zblokują, ale fakt nieco lepiej bedzie jeżdził niz seria po sofcie, ale nie na tyle żeby była to dosc widoczna różnica :gwizdanie: przerabiałem obie wersje
Lucjus1 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 dlatego wtryski też bedą wymienione i dojdzie wiekszy intercooler a na razie chce tylko silnik odciążyć zdeczka i zastanawiam sie nad inną chłodnicą gdyż olej dochodzi mi czasem do 100'C ale to tylko jak poszaleje
Kowi87 Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 dlatego wtryski też bedą wymienione i dojdzie wiekszy intercooler a na razie chce tylko silnik odciążyć zdeczka i zastanawiam sie nad inną chłodnicą gdyż olej dochodzi mi czasem do 100'C ale to tylko jak poszaleje olej do 100 to niewiele :gwizdanie: normalna praca to 90st wiec +10 nie ma tragedii, u mnie w ciepłe dni dochodzi do 120st
Olaf Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 fajnie widze zabawa pelna para tu idzie to sie odrazu pochwal jak juz bedziesz wszystko mial
Lucjus1 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 Napewno tu wszystko bedzie dlatego wtryski też bedą wymienione i dojdzie wiekszy intercooler a na razie chce tylko silnik odciążyć zdeczka i zastanawiam sie nad inną chłodnicą gdyż olej dochodzi mi czasem do 100'C ale to tylko jak poszaleje olej do 100 to niewiele :gwizdanie: normalna praca to 90st wiec +10 nie ma tragedii, u mnie w ciepłe dni dochodzi do 120st ja nie mówię o temp silnika tylko oleju w samej misce olejowej jego lepiej chyba nie przegrzewać bo straci swoje właściwości a odczyt miałem z tego wskaźnika w lewym dolnym rogu zegarów. musze go sprawdzić na klimatronicu fajnie widze zabawa pelna para tu idzie to sie odrazu pochwal jak juz bedziesz wszystko mial jeżeli chodzi o to co na fotkach to jest tylko u lakiernika a jeżeli chodzi o turbo to może bedzie w piątek a wtryski i int.col muszą poczekać
Kowi87 Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 Napewno tu wszystko bedzie dlatego wtryski też bedą wymienione i dojdzie wiekszy intercooler a na razie chce tylko silnik odciążyć zdeczka i zastanawiam sie nad inną chłodnicą gdyż olej dochodzi mi czasem do 100'C ale to tylko jak poszaleje olej do 100 to niewiele :gwizdanie: normalna praca to 90st wiec +10 nie ma tragedii, u mnie w ciepłe dni dochodzi do 120st ja nie mówię o temp silnika tylko oleju w samej misce olejowej jego lepiej chyba nie przegrzewać bo straci swoje właściwości a odczyt miałem z tego wskaźnika w lewym dolnym rogu zegarów. musze go sprawdzić na klimatronicu no ja wiem ze piszesz o temp oleju i naprawde 100st to jest wynik OK, ludzie montują dodatkowe chłodnice żeby utrzymać taka temperature oleju, na seryjnej chłodnicy niestety po modyfikacjach olej szybko przekracza 100st przy obecnych upałach :gwizdanie:
Lucjus1 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 a z czego inter.col polecasz ????
Kowi87 Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 a z czego inter.col polecasz ???? narazie nie musisz nic robic pod tym względem, jeśłi temp oleju po 10-20km jazdy powyzej 150 bedzie ci przekraczać 110 to mozesz pomyśłeć o jakiejs chłodnicy, ale ogólnie temat jest drogi, mozesz załozyć AWX chłodnice ale czy ona jest lepsza nikt jeszcze nie potwierdził, czekamy na topora mozesz kupić również Mocala ale koszt jego załozenia przekroczy 600zł
Lucjus1 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 W piątek dostane większe turbo i może się mylę ale do niego będzie potrzebny intercooler większy aby dostawał lepszą dawkę powietrza. wole wiedzieć teraz co potrzebuje żeby powoli szukać czegoś odpowiedniego a przepis na sukces to chyba TURBO wtryski i intercooler a co do cen to nie chce wyjść na jakiegoś gbura z wysp ale u nas części są trochę tańsze i zarobki inne dzięki temu doczekałem się swojej audi-ki
aju Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 no mój koleś na zmywaku też nieźle zarabia przepis na sukces to chyba TURBO wtryski i intercooler sukces to jeszcze pompa 11ka u nas części są trochę tańsze dużo... wszyscy moi koledzy którzy mają szroty biorą części lub całe auta z wysp
Lucjus1 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 no mój koleś na zmywaku też nieźle zarabia no ja na zmywaku nie robie tylko pigułki przeciwbólowe mieszam heheheh więc pompy też z czasem poszukam wszyscy moi koledzy którzy mają szroty biorą części lub całe auta z wysp teraz wiem dlaczego części tak ciężko znaleźć po spryski do zderzaka do salonu muszę jechać a oni wołają 150 fuli
Kowi87 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 no mój koleś na zmywaku też nieźle zarabia no ja na zmywaku nie robie tylko pigułki przeciwbólowe mieszam heheheh więc pompy też z czasem poszukam wszyscy moi koledzy którzy mają szroty biorą części lub całe auta z wysp teraz wiem dlaczego części tak ciężko znaleźć po spryski do zderzaka do salonu muszę jechać a oni wołają 150 fuli no z spryskami to jest jajo, ja na dniach straciłem i musze kupic teraz, jeden już upolowałem, ale drugiego nie widać
Lucjus1 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dawczyni w końcu dojechała i odrazu skórę z siebie zrzuciła [br]Dopisany: 31 Lipiec 2010, 23:22_________________________________________________klapa od HAWAJ wkońcu zpasowana jeszcze tylko gleba i body i bedzie miło
szysz4 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 fajna furka ale ta klapa to bezsensu mod po co było zmieniac???
Kowi87 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 fajna furka ale ta klapa to bezsensu mod po co było zmieniac??? posiedzisz na forum to zrozumiesz po co :gwizdanie:
Lucjus1 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2010 fajna furka ale ta klapa to bezsensu mod po co było zmieniac??? posiedzisz na forum to zrozumiesz po co :gwizdanie: Nowo zarejestrowany ?? nie każdy rozpozna białego kruka jedyna taka a4-ka w irlandii północnej
mrogal Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 fajna furka ale ta klapa to bezsensu mod po co było zmieniac??? posiedzisz na forum to zrozumiesz po co :gwizdanie: Nowo zarejestrowany ?? nie każdy rozpozna białego kruka jedyna taka a4-ka w irlandii północnej troche ta klapa sobie po europie pojezdzila zanim znowu trafila do iralndii
wojciu0308 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ale te tylne lampki to mogl bys sobie zmienic na diodowe al'a polift
Lucjus1 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ale te tylne lampki to mogl bys sobie zmienic na diodowe al'a polift zbyt wielu ludzi ma te lampki ja lubie sie wyróżniac z tłumu ale też bez przesady
Rekomendowane odpowiedzi