Młodzik Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 nikt jeszcze nie wspomniał o łożysku igiełkowym, które siedzi w wale. następna rzecz pedały od anglika są inne w łożyska nie musisz wymieniać a co do pedałów to oczywiste że nie pasują
Michaloo24 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 ETAP IV POZBYWANIE SIĘ KOMPA AUTOMATU I PODŁĄCZANIE WSTECZNEGO . I tutaj wbrew opiniom wszystkich nie jest tak strasznie a wystarczy trochę pogłówkować . Ja potrzebowałem auto na szybko i zrobiłem jak na forum wyczytałem i wykręciłem pozycjoner z skrzyni i wpiąłem . Jednak gdy chciałem już zrobić wsteczny miałem mały problem właśnie przez uw pozycjoner i postanowiłem się pozbyć pozostałości doszczętnie . Wywaliłem komputer od skrzyni który jest pod siedzeniem wypiąłem z kabli i pa pa ale auto w tedy nie pali i co ?? wyczytałem że trzeba poprowadzić od stacyjki do rozrusznika kabel . Nie ma sensu ta zabawa . WYSTARCZY TYLKO WYPIĄĆ PRZEKAŹNIK NR 13 KTÓRYM STERUJE SKRZYNIA I TAM WIDAĆ JAK CAŁKIEM WYSUNIEMY GNIAZDO ŻE WCHODZĄ DWA GRUBE KABLE CZARNY Z CZERWONYM PASKIEM WYSTARCZY JE TYLKO ZMOSTKOWAĆ I GOTOWE AUTO PALI NA DOTYK I NIE ŚWIECĄ GŁUPIE WSKAŹNIKI OD POŁOŻENIA BIEGU . ZOSTAJE JESZCZE TYLKO ZABAWA ZE WSTECZNYM . NAJWYGODNIEJ JEST POCIĄGNĄĆ OD CZUJNIKA BEZPOŚREDNIO DO TEJ KOSTKI NOWY KABEL . W TEJ KOSTCE NIEBIESKI Z CZERWONYM PASKIEM TO WSTECZNY A PLUSY PO STACYJCE SĄ DWA ŁATWO SPRAWDZIĆ PROBÓWKĄ WPINAMY I MAMY WSTECZNY I ZERO POZOSTAŁOŚCI PO AUTOMACIE . Tak napisał kolega arasxxx A idzie zrobić jakos bez wypinania tego przekaźnika idt. Też się szukuje do zmiany skrzyni i tak zbieram info.
markus85 Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Ale w czym masz problem, wyjmujesz przekaźnik, łączysz dwa przewody bądź zarabiasz sobie przewodzik na końcu z wsuwkami i wpinasz w miejsce opisanych w.w przewodów i no problem. Przy okazji podłączasz wsteczny. Ta operacja jest chyba najprostsza.
yamahayzfr13 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam. Przymierzam się do wymiany skrzyni AG4 DMX w moim AFN Wpada skrzynia z 2.5 TDi DQS 6 Biegów Prosiłbym was tak po którce opisać co bede potrzebował konkretnie w tym przypadku czyli 1.9 TDi +DQS z 2.5 TDi Przedewszytskim czy sanki pasują, łapy skrzyni itd. Nie piszcie o pedałach i czujnikach bo to ogarne. Chodzi mi tylko o to żeby skrzynia siedziała w aucie na ori mocowaniach ---------- Post dopisany 12-06-2012 at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany 03-04-2012 at 01:34 ---------- Jutro rozpoczynam rzeźbę skrzyni z automatu na manual i w zasadzie pzostała mi kwiesia tylko czujnika sprzęgła. Gdzie od niego trzeba kable dać? Gdzie się wpiąć? Chodzi mi potem o poprawne działąnie tempomatu
dejvgliwice Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Witam tydzień ciężkiej pracy:facepalm: już mam za sobą po automatycznej skrzyni ani śladu poradnik dużo wyjaśnił POLECAM
arasxxx Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 w dwa dni bez problemu da radę
dejvgliwice Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 może da ale robiłem to po robocie i za dużo dziennie nie szło zrobić
arasxxx Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2013 a to sorki zwracam honor bo zabawy naprawdę jest dużo
ehyx1 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 można gdzieś zasięgnąć informacji odnośnie oznaczeń skrzyń biegów/ przełożeń i do jakich silników pasują ?
motocyklista39 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 można gdzieś zasięgnąć informacji odnośnie oznaczeń skrzyń biegów/ przełożeń i do jakich silników pasują ? Zestawienie modeli ť Audi Klub Polska było wiele razy na forum
BartriczkoSM Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Mógłby ktoś zrobić zdjęcie gdzie ten przewód doi serwa przychodzi ? Bo tylko tego jeszcze nie wiem z całej przekładki a chciałbym zacząć w przyszłym tygodniu:decayed:
arasxxx Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2013 przewód idzie za serwem i wchodzi do pompki sprzęgła i idzie od niej do wysprzęglika jak wyciągniesz zaślepki i zamontujesz pompke to wtedy zobaczysz
BartriczkoSM Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Pompkę montuje sę od strony kabiny czy od zewnątrz ? Chodzi o tą wypustkę która wychodzi z zbiorniczka na płyn po prawej stronie ?
arasxxx Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 pompkę montujesz od strony kabiny do pedałów do tej wypustki wpinasz zasilanie do pompki tu nie ma ciśnienia to wystarczy dobrze ponasuwać wężyki , z pompki wychodzi 2 przewód wkręcany albo na szybko złączkę zależy na jaką pompkę trafisz to musisz mieć odpowiedni przewód i on idzie od pompki do wyprzęgnilika przy skrzyni
reizen Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Uważacie że jeżeli mam sprawny automat , który bardzo ładnie przerzuca biegi , warto zmieniać go na manual? Mam opcje wymiany za 500-700 zł u znajomego , gość ma wszystkie części do mojej audi i mówił że jeśli chce może mi to wymienić spokojnie. Myślicie że warto? Do silnika 1.8 20v 125km jednak wolałbym manual , oczywiście nie chce robić tego dla spalania , bo to akurat tutaj gra najmniejszą rolę.
arasxxx Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 zależy co bardziej wolisz . Plus dodatkowy po wymianie na manual, że auto lepiej się zbiera
markus85 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ja bym nie zmieniał gdybym nie musiał, teraz kolene auto również będzie w automacie, mam miłe wspomnienia, ptócz tego że auto się odmuliło.
BartriczkoSM Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 W piątek zabieram się za przekładkę, macie może jeszcze jakieś cenne informacje które mogłyby mi ułatwić pracę ? Ps. ma ktoś może zdjęcie tej lewej łapy i kątownika jaki trzeba tam dać ? Mógłby ktoś podać wymiary tego kątownika
pandamix Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 kup łapę od V jak koledzy pisali wcześniej i nic nie będziesz musiał spawać,łożysko igiełkowe sobie zakup
BartriczkoSM Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ciężko ją dostać na poczekaniu...
Rekomendowane odpowiedzi