drdala Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam mam problem tak jak w temacie prawe przednie drzwi słabo mi się zamykają w sensie takim że po prostu muszę trochę mocniej nimi trzasnąć niż resztą żeby się zamknęły... czy nie wiecie jak sam sobie z tym poradzić??? chciałbym na początku sam się tym pobawić a dopiero jak sam sobie nie poradzę pójść do jakiegoś fachowca chociaż też nie wiem do jakiego najlepiej iść. pzdr
PIXI Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Wyregulować ucho na słupku do zamka w drzwiach , zerknąć na zawiasy - wyczyścić i masmarować , sprawdzić ramę drzwi czy nie odstaje od uszczelki .... U mnie pomogło po tych zabiegach ( drzwi kierowcy )
drdala Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 jakieś foty by się przydały:) bo niechciałbym pare razy podchodzić do tematu:)
PIXI Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Nie mam kolego fotek .... a czego nie rozumiesz ? Nikt na 100% nie zdjagnozuje ci usterki i nie jest powiedziane że po moich wskazówkach drzwi będą dobrze się zamykały ........ Więcej cierpliwości
Artur82 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 PIXI ma racje regulacja + jakies samrowanko i powinno byc
PIXI Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 A może zapchana kratka odprowadzająca powietrze (w części avant pod wzmacniaczem i tubą ) . Nie wiem czy dobrze to nazwałem Napisz co i jak po tych info , a inni Koledzy na pewno coś podpowiedzą
wuju Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 A może zapchana kratka odprowadzająca powietrze (w części avant pod wzmacniaczem i tubą ) . to by z każdymi drzwiami był problem. regulacja ramki okna powinna załatwić problem http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_pakiet_polysk_podmiana_oslony_slupka_b_i_blendy_szyby_na_wariant_z_polyskiem-t94599.0.html tu masz wątek. i tam masz wszystkie śruby trzymające ramkę drzwi tylnych. z przednimi jest podobnie
zyzgak Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Wuju masz rację , kratka odpada A możesz coś więcej o tej kratce? Gdzie jej szukać w wersji bez wzmacniacza i tuby? U mnie problem z drzwiami jest taki, że trzeba użyć trochę siły aby je zamknąć, ale jeśli jedno z okien jest choćby odrobinkę uchylone to zamykają się leciutko, więc hipoteza o braku odpływu powietrza w momencie zamykania wydaje się sensowna.
wuju Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 i z 2 strony tak samo. ale jak opuścisz 1 szybę to wszystkie się dobrze zamykają czy tylko te przy których jest opuszczona?
andy_sky Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 a że niby jak czym może się to zapchać to chyba jest taka gumowa membrana czyż nie
zyzgak Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 i z 2 strony tak samo. ale jak opuścisz 1 szybę to wszystkie się dobrze zamykają czy tylko te przy których jest opuszczona? Wszystkie. Już dawno podejrzewałem że to nadciśnienie w kabinie utrudnia zamykanie ale nie miałem pojęcia że w audi jest odpowietrznik do tego :> Jutro obczaję co i jak, dzięki
gregorypeck Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 mam dokladnie ten sam problem i tez zauwazylem ze jak uchyle ktores okno albo dach to drzwi zamykają sie lekko. O co chodzi z tym odpowietrznikiem? Gdzie on sie znajduje ?
wuju Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 O co chodzi z tym odpowietrznikiem? Gdzie on sie znajduje ? upuszcza powietrze przy zamykaniu drzwi/bagażnika. w bagażniku. masz przecież zdjęcie. tylko na zdjęciu jest zaklejony co by sub nie pierdział ale po 2 stronie jest 2-gi
damian_qbass Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 u mnie z drzwiami było podobnie, teraz wiem o co chodzi
pawlik1325 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 kolego a czy jesteś pewien że dzrzwi lub samochód nie były wczesniej uszkodzone, znajomy dostał w tył w hak i mu trochę podłogę pokrzywiło i miał podobny problem z drzwiami
andy_sky Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 u mnie bez craschu i też się ciężko zamykają musi być coś z tymi odpowietrznikami
iwadrian Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 uchyl szybę i spróbuj zamknąć drzwi wtedy wszystko będzie jasne. warto też tutaj poczytać --> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=94990.0
Rekomendowane odpowiedzi