Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana tunelu z PRZEDLIFT na POLIFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem umnie regulacja działa na 100% a podłączone tak jak Paweł pisze .

Jedyny problem jaki mam to popielniczka mi nie wchodzi bo zaczepia o plastiki co idą na tylne nawiewy ale jutro juz bede miał poliftowe ciekawe czy podejdą :D

Opublikowano

eh ja to mogę zapomnieć klimatronika nie mam tylko zwykle nawiewy eh a szkoda :) bo bym sobie też zamienił :grin:

Opublikowano

Tak się zastanawiam i może faktycznie coś po kręciłem z kablami że mam problem z tym podświetleniem. Jutro to będę jeszcze raz sprawdzał. Bo w tym opisie jest napisane że 2 od lewej i zależy kto jak patrzy na to z której strony. Lepiej byłoby zmienić to na napisanie pod który konkretnie pin i wtedy byłoby wszystko jasne :)

Opublikowano

Sam robiąc zastanawiałem się nad tym, dlatego patrz też po kolorach przewodów:wink:

Opublikowano

No to zrobione, jednak pomyłka w obliczeniach, nie tą stronę lewą wziąłem, gdyż ja miałem dwa szaro zielone kable i patrząc z jednej jak i z drugiej były to drugie po lewej. Jednak nie zakończyło się bez problemu. Środkowe nawiewy mi nie działają, tylko góra i dół i co teraz, czy to sprężarka się nie załącza i dlatego tak jest ?

Opublikowano

Sprężarka nie ma nic do tego, przyciskiem wymusza się skąd ma wiać przecież. Wszystkie przewody wróciły na swoje miejsce, na odpowiednie piny? Wtyczka do silniczka jest podłączona? Usuń błędy i zobacz czy nie ma jakiś więcej niż te co wymieniali.

Opublikowano

Która wtyczka ? Te od silniczka zasysającego powietrze ?

Opublikowano

Miałem na myśli, czy nie odpiąłeś przypadkiem wtyczki od silniczka klapki w obudowie parownika. Wtyczka jest niebieska albo czerwona jak miałeś wywalony cały tunel to widziałeś ją po prawej stronie, lekko w głąb kokpitu.

Opublikowano
Miałem na myśli, czy nie odpiąłeś przypadkiem wtyczki od silniczka klapki w obudowie parownika. Wtyczka jest niebieska albo czerwona jak miałeś wywalony cały tunel to widziałeś ją po prawej stronie, lekko w głąb kokpitu.

Pawelwor miałeś rację, nie zauważyłem że niebieska wtyczka się odpięła. teraz wszystko działa jak ma być. Wielkie dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam problem. Podłączyłem climatronic ale nie podświetla się. Kolega coś mi kiedyś wspominał że trzeba pociągnąć plus do jakieś kostki. Może mi ktoś to przybliżyć? Z góry dziękuję :hi:

Opublikowano

wszystko jest w temacie, dwa sposoby podłaczenia zależnie od rocznika samochodu

Opublikowano

Co do zmiany klimy z przed lifta do polifta czyli z panelau na żarówkach to jest kilka różnic. Mianowicie :

Kostka A piny A4, A10 A 6 wywalamy Pin A6 do bezpiecznika 3 (5A)

Opcjonalnie Pin A2 do silnika pin 40 , A5 licznik Kostka T32 pin 15, A11 kostka T32 pin 12

Kostka B podłączyć opcjonalnie Pin B1 do licznika kostka T32A pin 29 oryginalnie idzie do „Auto check system pin 5”

B5 do czujnika nadmuchu na nogi którego nie ma w przed lifcie

B6 do czujnika temp. Nawiewu srodkowego tez nie ma go w przed lifcie.

B13 licznik Kostka T32a pin 11

Kostka c wywalic C1 C5 C13

Podpiąć + do czujnika ciśnienia Klimy przez bezpiecznik 225 ( 30A)

C3 do bezpiecznika 225

C7 w przed lifcie idzie do systemu oświetlenia a po lifcie do licznika kostka t32 pin 20

C14 silnik dmuchawy pin 1 dla nadmuchu poliftowego albo wywalić.

Kostka D

D6 idzie do Wiper system oryginał idzie do zaworu podciśnieniowego sterującego klapom recyrkulacji

D9 bezpiecznik 5 (10A) oryginalnie idzie do bezpiecznika 25(30A)

I pozostajemy bez recyrkulacji powietrza.

Opisane na przykładzie schematu elektryki dla Audi A4 96r oraz Audi A4 2001r

Opublikowano

Panowie mam problem z podłączeniem tylnej szyby pod climatronic. Który kabel gdzie dać?

Opublikowano

2 grube kable tylko podlaczasz pod wtyke w climatroniku, zebys przypadkiem tych cienkich nie podlaczal jak tu pisza we watku.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Po czym poznać że klimatronik jest już ten z podświetleniem led'ami

Wczoraj przy okazji zapinania kabelka z temp. z klimatronika do licznika, miałem klimatronik wyjęty i rozkręcony, na panelu pod gumą przycisków są diody ale jak to wygląda pod wyświetlaczami ??bo tam nic widać nie było a nie chciałem dalejc rozbierać żeby czego nie zepsuć...

nr na obudowie 8L0 820 043 B i jakaś data chyba jest 01 08 97

Opublikowano

panowie opatentował juz ktos głosnie buczenie silniczków w klimatroniku po wymianie na poliftowy ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zmienialiście kodowanie, po zmianie klimartonika?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam u mnie po zmianie konsoli sordkowej na 2lift nie pasuje tunel recznego.. :facepalm:

Opublikowano
witam u mnie po zmianie konsoli sordkowej na 2lift nie pasuje tunel recznego.. :facepalm:

Tunel końcowy musisz mieć z polifta :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie Czy jest ktoś z Okolic Milicza :)(60km od Wrocłąwia w strone poznania) Mógłby mi w razie czego pomóc w takim montażu ?? Chodzi mi dokładnie o podłączenie klimatronica i przeciwmgielnych bo skręcić to sobie to zrobie sam :D A wiem że z podłączeniem kabelków to sobie napewno nie poradze :D

Czy jest ktoś z tych okolic co już się podejmował tej czynności i nie sprawiło by mu problemu zrobić to ponownie oczywiście za opłata :D