Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz zalatwic tą wtyczke, w ktora wchodzi zarowka. moze w ASO. moze na szrocie. moze na allegro

• Odpowiedzi 2.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj ja dostapiłem zaszczytu i zapodałem sobie lampy zespolone.Mam załozone ORi Valeo + xenon 6000K :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Panowie wszystko ladnie ale mi silniczki z fabi I nie pasują ?? są za krótkie odbłysnik odchyliłem ile się da i brakuje mm lub 2 by ta kulka wskoczyła w swoje miejsce szyjka za kulka jest za krotka przerabialiście te silniczki jakoś proszę o pomoc bo narażie to mi ciągle odbłysnik lata :(

Opublikowano

Panowie wszystko ladnie ale mi silniczki z fabi I nie pasują ?? są za krótkie odbłysnik odchyliłem ile się da i brakuje mm lub 2 by ta kulka wskoczyła w swoje miejsce szyjka za kulka jest za krotka przerabialiście te silniczki jakoś proszę o pomoc bo narażie to mi ciągle odbłysnik lata :(

a nozki w silniczkach sa wysuniete na maks?

podkrec troche regulacja odblysnika wtedy bedziesz mial mozliwosc zapiecia silniczka :good:

Opublikowano
Panowie wszystko ladnie ale mi silniczki z fabi I nie pasują ??
W swoim wątku piszesz o silniczkach od Punto I :mysli:
Opublikowano

tam sie pomyliłem miało być od Fabi I już poprawiam dzięki pożyczyłem od kumpla z jego golfa 4 silniczki i wskakują od razu są takie same ale szyjka za kulka jest wlłasnie te 2 mm dłuzsza:( dodam iż silniczek mam wyciągniety do końca proszę o jakieś porady pozdrawiam Walus851

Opublikowano

chodzi o to zeby z boscha zostawic wtyczke, razem z gniazdem i zarowka i wszyszystko razem zalozyc do FK, binek tak robil i u niego pasowalo

u mnie też :good:

Opublikowano

podkrec troche regulacja odblysnika wtedy bedziesz mial mozliwosc zapiecia silniczka :good:

kolego mrogal a gdzie sie podkreca ta regulacje ??

Opublikowano

no regulacja, masz dwa takie biale do regulowania wysokosci oraz prawo lewo w lampie

Opublikowano

no regulacja, masz dwa takie biale do regulowania wysokosci oraz prawo lewo w lampie

kolego Mrogal jestes wielki silniczki pasuja jutro jade z xenonikiem i na regulacje swiatel pozdrawiam

Opublikowano

ja się zastanawiam czym najlepiej dociąć błotniki :) szlifierka się boje żeby nie przegrzać...

ja werciłem małym wiertłem otwór obo0k otworu , potem odginałem i pękało

na koniec kamień szlifierski na wiertareczke i do przodu

wychodzi spoko :good:

Opublikowano

To poleć brzeszczotem, łuk ponawiercaj wietrarką, po wycięciu resztę wyrównasz pilnikiem. Każdy się tego cyka, a to tak na prawdę nic strasznego.

Opublikowano

To poleć brzeszczotem,

mi sie lipnie cięło , miałem na tyle blisko ponawiercane otworki że jak łapałem cążkami to pękało od razu

Opublikowano

Podałem tylko alternatywę ;) Można również norzycami do cięcia blachy, tylko trzeba uważać by nie powyginać wszystkiego :naughty:

Sprawa łuku to inna bajka, tutaj widzę tylko nawiercanie i odłamanie/ odpiłowanie.

Opublikowano

ja u siebie jak i u kolegi z forum, któremu pomagałem w założeniu lamp wycinaliśmy szlifierką z cienką tarczą no i małą, szło beż problemów, na zderzak położony był kawałek gumy żeby go nie przeciąć, później pilnik i kamień na wiertarkę żeby wszystko łanie wyrównać.[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2009, 10:24_________________________________________________jeśli chodzi o wtyczki to kupiłem w elektronicznym dwie wtyczki 8 pinowe idealnie pasują, oryginalne wywaliłem, w ich miejsce w lampie na poxipol przykleiłem resztę zalepiłem silikonem, wszystko ładnie pasuje, tylko jest trochę zabawy żeby odpowiednio światła podłączyć, jeśli chodzi o kierunkowskazy to pasują wtyczki ze starych.

Opublikowano

Panowie obiło mi się o uszy przeszukując 32 strony tego tematu, że do owych lamp pasują wtyczki od elektrycznego podnośnika szyby. Zgadza się?

Opublikowano

Panowie obiło mi się o uszy przeszukując 32 strony tego tematu, że do owych lamp pasują wtyczki od elektrycznego podnośnika szyby. Zgadza się?

z wyglądu podobne ale czy pasują P&P to ci na sto procent nie powiem

Opublikowano

podobno tak ale kosztuja chyba tyle samo...

Opublikowano

Mi tylko zależy na tym czy pasują, bo i tak nie będę ich kupował ponieważ mam ich pod dostatkiem. Jak dostane lampy w łapki to sprawdzę czy owe kostki na 100% pasują.