Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem wczoraj zespolone DEPO za 405 na allegro. Dziś przyszły :>

Kupując wtyczki w ASO trzeba wcześniej zamówić czy mają od ręki?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zalezy od ASO, najlepiej od razu podaj im numer części by się nie przepracowali szukając, będą zadowoleni ;)

Opublikowano

Ja kupiłem wczoraj zespolone DEPO za 405 na allegro. Dziś przyszły :>

Kupując wtyczki w ASO trzeba wcześniej zamówić czy mają od ręki?

W ASO auto viva trzeba było parę dni poczekać, dlatego najpierw lepiej zadzwonić i później przyjechać.

Opublikowano

weź sobie numer od kostek do silników do szyb, bo pasują :naughty:

Opublikowano

...jeżeli pytanie już padło to wybaczcie - szukajką nie znalazłem.

Pytanie: czy do wtyczek owalnych są w komplecie jakieś gumki na zabezpieczenie tak jak w starych okrągłych?

Opublikowano

...jeżeli pytanie już padło to wybaczcie - szukajką nie znalazłem.

Pytanie: czy do wtyczek owalnych są w komplecie jakieś gumki na zabezpieczenie tak jak w starych okrągłych?

nie ma tam żadnych gumek, wtyczka wchodzi do środka w gniazdko i jest na taki lekki zatrzask, gumy są tam niepotrzebne

Opublikowano

Dział "Warsztat- zrób to sam" jest po to,aby pokazać jakiś nowy mod w aucie,a nie prowadzenie dyskusji -posty nic nie wnoszące do tematu-będą bezwzględnie kasowane

Opublikowano
  • Autor

a co to - jakieś nowe zasady. rozmowa o modzie jest chyba dozwolona?? zawsze była przynajmniej?

Opublikowano

chodzi o posty nic nie wnoszące do tematu,jak "fajna robota" itp :wink4:

Opublikowano

koledzy mam problem, zmieniam lampy w B5 z BOSCHa na dzielone soczewkowe DEPO a`la S4. wszystko pasuje tylko nie moge wyjac silnika z oryginalnej lampy zeby przelozyc do depo, wyglada to tak:

ffrrl.jpg

jak to dziadostwo przelozyc? w ogole da sie?

Opublikowano

Przerabiałem to dwa dni temu :)

Musisz obrócić w lewo lub prawo nie pamiętam teraz dokładnie (w jedną stronę tylko da się go wykręcić) ale cały silniczek, nie rozbieraj go, nie otwieraj, po przekręceniu musisz z wyczuciem odchylić w bok i wyczepić kulkę z nastawnika reflektora.

P.S. Przy okazji mam pytanie wymieniłem u siebie reflektory też na DEPO dzielone i ori miałem halogeny w reflektorze i teraz mi świeci kontrolka jakbym miał włączone światła przeciwmgłowe przednie, mam wypiąć kabelek od halogenów z wtyki od reflektora czy jak żeby zgasła ?

W przyszłości planuję wymianę zderzaka po lifcie z halogenami.

Opublikowano

dzieki, udalo sie :) lampy zalozone i swieca pieknie

Opublikowano

Panowie. Czytam i widzę, że parę osób miało problem z zamontowaniem silniczków regulacji do lamp zespolonych DEPO. Zrobiłem tak jak pisaliście, bolec wysunięty na max i grzybek nasmarowany płynem, a mimo to grzybek nie chce się wcisnąć w uchwyt :kwasny: Jak próbuję go wcisnąć to zamiast się wbić to odpycha uchwyt.. Silniczki są od Fabii

Opublikowano

Powinno się wszystko zgadzac.Rozumiem że kulka nie wchodzi.Ja miałem od punto i weszło lekko z małym "trzaskiem" gdy wskoczyła.

Opublikowano

Poradziłem sobie w trochę inny sposób. Zeszlifowałem delikatnie grzybek na bokach, na których przeszkadzał przy wciskaniu. Wszedł z delikatnym pyknięciem, a po obróceniu silniczka o 45 stopni, trzyma się elegancko :)

Opublikowano

Warto moim zdaniem, sam na takie za niedługo będę polować, a koszt to około 600 zł z tego co patrzyłem ostatnio :)

http://www.allegro.pl/item931348103_audi_a4_b5_99_01_reflektory_valeo_oryginalne.html

http://www.allegro.pl/item915209957_audi_lift_orginalne_99_01_94_98_xenon_valeo_a4_b5.html

http://allegro.pl/item949363820_audi_a4_b5_sedan_avant_clear_soczewka_h7_h7.html - za tyle ostatnio poszły nowe zamienniki TYC'a - też ponoć dobre :)

Opublikowano

O TYCach było ostatnio, któryś z forumowiczów bardzo się zawiódł na ich jakości :thumbdown: Jeśli chodzi o zamienniki, to ja bym postawił na sprawdzone DEPO, kilka PLN różnicy a masz pewność że będzie wszystko grało.

Odnośnie używanych Valeo trzeba sobie zadać pytanie, co będzie lepsze, nowe DEPO czy dziesięcioletnie VALEO? ;)

Opublikowano

Ja Panowie mam Depo za 420zł.Z silniczkami,kostkami i pinami zmieściłem się w 600zł i przede wszystkim są nowe.Widziałem u paru chłopaków używane valeo i widac że są "używane".Depo to naprawdę dobry zamiennik wygląda super.Oczywiście wybór należy do Was